LandboNord opfordrer minister til lempelser

Henning K. Andersen 19-09-2018 09:55:42
Det skal være mere attraktivt at investere i dansk landbrug. Sådan var LandboNords hovedbudskab til skatteminister Karsten Lauritzen, som denne uge var på besøg i det nordjyske.

Mandag var skatteminister Karsten Lauritzen i Nordjylland, blandt andet for at høre hvilke skattemæssige udfordringer, der er for landbrugserhvervet. Her mødte han blandt andre formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, som havde otte punkter med forslag til skattemæssige ændringer.

- Det er vigtigt at holde politikerne løbende informeret om hvilke udfordringer, vi møder i landbruget. Nogle af de skattetekniske regler er desværre lavet sådan, at der er plads til forbedringer, hvis vi også skal sikre vores erhverv i fremtiden, siger Niels Vestergaard Salling.

Derfor havde Karsten Lauritzen sagt ja tak til at mødes på Klovborg ved Brønderslev, hvor mælkeproducent og medlem af LandboNords bestyrelse, Niels Hedermann, sammen med sin far, Lars Pedersen, driver landbrug med 1270 jerseykøer på tre ejendomme. Hos Klovborg er der især to ting, som står øverst på listen.

- På vores ønskeliste over ændringer står blandt andet en ændring af de skattemæssige regler i forbindelse med virksomhedsordningen og ikke mindst skattereglerne for et generationsskifte, som vi står over for i øjeblikket, siger Niels Hedermann.

Næste generation behøver medfinansiering
Med til mødet var også vicedirektør i LandboNord, Andreas H. Brandt. Han vurderer, at en ændring af reglerne vil kunne gøre en positiv forskel i landbruget, hvis sælgers muligheder for medfinansiering øges.

- Kunsten i dag består i at finde de unge mennesker, som vil være med til at drive fremtidens landbrug. Målet er at skabe nogle rammer, hvor sælger af landbrug kan deltage, uden først at skulle aflevere en stor andel i skat. De fleste unge mennesker, er ikke i stand til at stå med egne midler alene, siger Andreas H. Brandt.

Argumenterne for at ændre reglerne blev diskuteret, og det var en positiv minister, som tog retur til Skatteministeriet med de nordjyske forslag.

- Nogle af forslagene er vi allerede ved at kigge på i dag. Eksempelvis at lempe virksomhedsskatteordningen, men det der for alvor gør indtryk, er de skattemæssige udfordringer, der er i forbindelse med generationsskiftet. Det vil jeg gerne være med til at lave om. Det kræver noget politisk arbejde at få det ændret, da det kommer til at koste penge, men jeg vil se konstruktivt på det – blandt andet til de kommende finanslovsforhandlinger, siger Karsten Lauritzen, som vil foreslå en pantebrevsmodel til at sikre likviditet, hvor det skal være muligt at lave et pantebrev på 10 eller 20 procent af købesummen.

I alt præsenterede LandboNord ministeren for følgende otte punkter med forslag til skattemæssige ændringer:
Udskudt beskatning ved sælgerfinansiering
Udvidelse af genanbringelsesreglerne på landbrugsejendomme
Bedre regler for medarbejdersuccession
Virksomhedsordningen – ophævelse af regler, der forhindrer indkomstudjævning
Præcisering af reglerne om arbejdsudleje
Nedsættelse af sagsbehandlingstiden i forbindelse med skattesager
Ny vurderingslov og ejendomsskat
Indførelse af loft over tinglysningsafgift
 

 

Stor jordfordeling giver færre store landbrugsmaskiner på vejene på Djursland

07-12-2018 13:35:10

Et areal på størrelse med næsten 6.000 parcelhusgrunde har netop skiftet hænder ved Øster Alling på Djursland. Det gavner både klimaet, landmændene og deres naboer.


Tid til service

07-12-2018 09:57:27

Det er nu, at plæneklipperen og andre småmaskiner skal serviceres – ikke til foråret.


ATV’en: Den moderne udgave af en lille traktor

07-12-2018 08:49:30

Muligheden for at indregistrere sin ATV som traktor, har gjort den endnu mere interessant de seneste år. Det oplever man hos Østervrå Motor- og Cykelcenter


Se vinder-dyrene fra Agromek

06-12-2018 09:40:08

Få styr på dit kemirum

05-12-2018 08:42:47

Det kan blive en dyr affære at have en dunk ulovlig kemi til at stå. Derfor opfordre en konsulent til, at få styr på kemirummet. Flere midler er blevet ulovlige hen over efteråret og flere bliver det inden årsskiftet.


Økologer dyrker flere efterafgrøder

04-12-2018 08:34:16

ØkologiRådgivning Danmarks kunder bruger efterafgrøder i langt højere grad end for tre år siden. Det glæder plantechef i ØRD.


Aarhus får 550 hektar ny skov

03-12-2018 13:44:46

Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår et nyt, visionært samarbejde, som med cirka 550 nye hektar ny skov beskytter grundvandet og giver Aarhus det største sammenhængende naturområde i byens historie.


Foderring holder styr på foderet og minimerer spild

03-12-2018 08:30:38

Undgå at hestene tramper i stråfoderet og få mere ud af ballerne med den nye »sikkerheds-foderring«


Unikt landbrugs-dødsbo på auktion i Randers

02-12-2018 08:26:10

Der er både en stor maskinpark og masser af skjulte skatte at byde på, når Campen Auktioner sælger en samlers dødsbo ved Randers.


- Medarbejderne er det vigtigste, vi har

01-12-2018 08:20:20

Hos FM Landbrug er man gået systematisk til værks for at sikre et godt arbejdsmiljø. Det har udviklet sig til en positiv spiral, mener ejerne.


Få styr på moms og skat for julens glæder

30-11-2018 07:16:03

Julen står for døren og det samme gør udgifter til julegaver og -frokoster. Seges giver her et overblik over moms og fradragsmuligheder for virksomheder.


Fremtidens bæredygtige landmand - Kristian fra Ausumgaard

29-11-2018 20:30:37

Fremtidens Landmand i kategorien Bæredygtighed blev Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard ved Holstebro for hans arbejde med den grønne omstilling.


Fremtidens Landmand i afsætning: Søren fra Nyborggaard

29-11-2018 20:30:04

Fremtidens Landmand i kategorien Afsætning er Søren Skjølstrup Jensen fra Nyborggaard ved Vildbjerg på grund af hans arbejde med at producere og afsætte højkvalitetsprodukter med en historie.


Skoler får penge til gårdbesøg fra Skolemælkslegat

29-11-2018 09:12:24

Østre Skole i Thisted er en af de skoler, der i denne omgang får glæde af Skolemælkslegatet. De 5.000 kroner skal bruges på udflugt til økologisk landbrug og fællesspisning.


Overraskende godt julemarked

29-11-2018 08:07:52

Alle dyr skal tilses af dyrlæge en gang om året

28-11-2018 07:00:10

Vintermånederne er om hjørnet og det gør, at lovkrav til udegående dyrs forhold træder i kraft. Samtidig giver det også tid til eftertanke, for vidste du, at alle dyr i besætningen skal tilses af en dyrlæge mindst en gang om året?


Varme og strøm i samme anlæg

27-11-2018 07:00:37

Hargassner bruger Agromek til at præsentere deres nye fyringssystem, der kan producere både varme og strøm på træflis.


Alle plusser samlet i en plov

26-11-2018 07:00:59

Med den spanske Ovlac plov har det nye firma Farm Implement ApS fundet alle plusser fra de andre plovfabrikater i en og samme plov.


Kalvevogn med plastbund og taghældning

24-11-2018 07:00:53

Spøttrup Expressen er nyeste skud på stammen fra PC Maskiner ved Skive. En kalvevogn med plasticbund, hvor kalvenes urin trænger væk, i stedet for at blive suget op af halmen. En mælkeproducent har afprøvet vognen og oplever mere tørre kalve end en tilsvarende kalvevogn med træbund.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 29 (570 artikler)Prev1234567272829Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer