LandboNord opfordrer minister til lempelser

Henning K. Andersen

19-09-2018 09:55
Det skal være mere attraktivt at investere i dansk landbrug. Sådan var LandboNords hovedbudskab til skatteminister Karsten Lauritzen, som denne uge var på besøg i det nordjyske.

Mandag var skatteminister Karsten Lauritzen i Nordjylland, blandt andet for at høre hvilke skattemæssige udfordringer, der er for landbrugserhvervet. Her mødte han blandt andre formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, som havde otte punkter med forslag til skattemæssige ændringer.

- Det er vigtigt at holde politikerne løbende informeret om hvilke udfordringer, vi møder i landbruget. Nogle af de skattetekniske regler er desværre lavet sådan, at der er plads til forbedringer, hvis vi også skal sikre vores erhverv i fremtiden, siger Niels Vestergaard Salling.

Derfor havde Karsten Lauritzen sagt ja tak til at mødes på Klovborg ved Brønderslev, hvor mælkeproducent og medlem af LandboNords bestyrelse, Niels Hedermann, sammen med sin far, Lars Pedersen, driver landbrug med 1270 jerseykøer på tre ejendomme. Hos Klovborg er der især to ting, som står øverst på listen.

- På vores ønskeliste over ændringer står blandt andet en ændring af de skattemæssige regler i forbindelse med virksomhedsordningen og ikke mindst skattereglerne for et generationsskifte, som vi står over for i øjeblikket, siger Niels Hedermann.

Næste generation behøver medfinansiering
Med til mødet var også vicedirektør i LandboNord, Andreas H. Brandt. Han vurderer, at en ændring af reglerne vil kunne gøre en positiv forskel i landbruget, hvis sælgers muligheder for medfinansiering øges.

- Kunsten i dag består i at finde de unge mennesker, som vil være med til at drive fremtidens landbrug. Målet er at skabe nogle rammer, hvor sælger af landbrug kan deltage, uden først at skulle aflevere en stor andel i skat. De fleste unge mennesker, er ikke i stand til at stå med egne midler alene, siger Andreas H. Brandt.

Argumenterne for at ændre reglerne blev diskuteret, og det var en positiv minister, som tog retur til Skatteministeriet med de nordjyske forslag.

- Nogle af forslagene er vi allerede ved at kigge på i dag. Eksempelvis at lempe virksomhedsskatteordningen, men det der for alvor gør indtryk, er de skattemæssige udfordringer, der er i forbindelse med generationsskiftet. Det vil jeg gerne være med til at lave om. Det kræver noget politisk arbejde at få det ændret, da det kommer til at koste penge, men jeg vil se konstruktivt på det – blandt andet til de kommende finanslovsforhandlinger, siger Karsten Lauritzen, som vil foreslå en pantebrevsmodel til at sikre likviditet, hvor det skal være muligt at lave et pantebrev på 10 eller 20 procent af købesummen.

I alt præsenterede LandboNord ministeren for følgende otte punkter med forslag til skattemæssige ændringer:
Udskudt beskatning ved sælgerfinansiering
Udvidelse af genanbringelsesreglerne på landbrugsejendomme
Bedre regler for medarbejdersuccession
Virksomhedsordningen – ophævelse af regler, der forhindrer indkomstudjævning
Præcisering af reglerne om arbejdsudleje
Nedsættelse af sagsbehandlingstiden i forbindelse med skattesager
Ny vurderingslov og ejendomsskat
Indførelse af loft over tinglysningsafgift
 

 

Knivskarp hobby

17-02-2019 14:27:00

For 24 år siden lavede Jørn Sønderskov Christensen sin første kniv. Siden er sværhedsgraden øget betragteligt for formanden for Dansk Knivforening, som står klar til at vise arbejdet frem på Jagt & Udeliv-messen i Aars.


Landbrug & Fødevarer Østjylland er blevet en realitet

16-02-2019 11:03:44

Dansk Landbrug Midt-Østjylland har skiftet navn til Landbrug & Fødevarer Østjylland. Med navneskiftet følger ønsket om større synlighed og øget politisk samarbejde blandt de fem Østjyske landboforeninger.


Tørken påvirkede Danish Agro og DLG

15-02-2019 14:53:35

Både hos Danish Agro og DLG har 2018-regnskabet været påvirket af tørken. Alligevel sender de penge tilbage til ejerne.


Hold igen med gødningen

15-02-2019 10:56:42

Det kan være fristende at komme i gang med årets markarbejde og køre en tur med gyllevognen eller gødningssprederen, men hold igen.


Én Kloakdoktor bliver til to

15-02-2019 07:43:36

23-årige Kristian B. Larsen har købt sig ind i Hobrofirmaet, Kloakdoktoren.


Foderstof hjælper konkursbo

14-02-2019 16:06:56

Hornsyld Købmandsgaard gennemfører nu på vegne af konkursboet efter foderstofvirksomheden BMG A/S mange af de kornkøbskontrakter, som Randers-virksomheden havde indgået.


50 nye arbejdspladser i Thisted

14-02-2019 12:43:22

Højere udbeningsaktivitet, en ny afdeling til forædlede Japan varer og kapacitetsløft senere på året giver vækst og 50 nye arbejdspladser på Ticans afdeling i Thisted.


Rejsegilde for Kornets Hus

14-02-2019 12:04:43

Forleden blev Danmarks kommende videns- og inspirationscenter om korn og madkultur, Kornets Hus, fejret ved et velbesøgt rejsegilde.


Vestjyske andelsselskaber indgår samarbejdsaftale

12-02-2019 10:32:52

Vestjyllands Andel og Jysk Energi har, med et driftsoverskud på henholdsvis 94 og 62 millioner kr. i seneste regnskabsår, en betydelig position i hver deres branche. Nu har de to selskaber indgået en samarbejdsaftale for at kunne at udnytte en række fælles relationer.


Ukrainske medhjælpere samles på fodboldbanen

10-02-2019 16:00:44

Flere gange om ugen trækker Sallingsund FC Inter ukrainske landbrugsmedarbejdere fra en stor del af Midt- og Vestjylland til træningsbanen i Højslev.


Landbrug & Fødevarer Østjylland er en realitet

07-02-2019 21:53:09

Dansk Landbrug Midt-Østjylland har skiftet navn til Landbrug & Fødevarer Østjylland. Med navneskiftet følger ønsket om større synlighed og øget politisk samarbejde blandt de fem Østjyske landboforeninger.


Claus Clausen har trukket sig som formand

07-02-2019 21:38:11

Landboforeningen Limfjord meddeler, at nuværende formand, Claus Clausen, Vroue, har valgt at trække sig som formand.


Østjylland har fået sit første minivådområde

06-02-2019 09:26:35

Landmænd over hele landet bidrager lige nu til et bedre miljø. Etableringen af Østjyllands første minivådområde er blevet en realitet.


Oplagte skattefradrag for deltids- og fritidslandmænd

05-02-2019 08:33:00

Det er muligt at få store skattefradrag, hvis man kaster sig ud i et liv på et nedlagt landbrug med få hektar jord, fortæller en skatteekspert.


Østjylland har fået sit første minivådområde

04-02-2019 09:51:00

En landmand ved Haslund syd for Randers kan nu kalde sig en tilfreds indehaver af Østjyllands første minivådområde.


Skadedyr i bygninger

03-02-2019 08:36:05

Der findes mange særprægede ældre bygninger i det danske land. Nogle af farerne ved disse kan være skadedyr. Især rotten kan være svær at bekæmpe.


Landmænd kræver solcelle-arealer af kommunerne

03-02-2019 08:06:48

Agri Nord lægger pres på de nordjyske kommuner for at få udpeget arealer til solcelleanlæg. Det er til gavn for både klima og erhvervet.


Nyt projekt: Herregårde skal give liv til landdistrikter

31-01-2019 14:00:39

Under titlen »Jagten på Fortiden« skal danskerne de næste tre år på genopdagelse i deres lokale herregårdsområder med events og undervisning i det fri.


Biogas i grøn erhvervspark

31-01-2019 08:09:38

Forleden blev første spadestik taget til Greenlab Skive Biogas, der skal være et centralt omdrejningspunkt i den grønne erhvervspark.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 33 (648 artikler)Prev1234567313233Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer