bannerPos

LandboNord opfordrer minister til lempelser

Henning K. Andersen

19-09-2018 09:55
Det skal være mere attraktivt at investere i dansk landbrug. Sådan var LandboNords hovedbudskab til skatteminister Karsten Lauritzen, som denne uge var på besøg i det nordjyske.

Mandag var skatteminister Karsten Lauritzen i Nordjylland, blandt andet for at høre hvilke skattemæssige udfordringer, der er for landbrugserhvervet. Her mødte han blandt andre formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, som havde otte punkter med forslag til skattemæssige ændringer.

- Det er vigtigt at holde politikerne løbende informeret om hvilke udfordringer, vi møder i landbruget. Nogle af de skattetekniske regler er desværre lavet sådan, at der er plads til forbedringer, hvis vi også skal sikre vores erhverv i fremtiden, siger Niels Vestergaard Salling.

Derfor havde Karsten Lauritzen sagt ja tak til at mødes på Klovborg ved Brønderslev, hvor mælkeproducent og medlem af LandboNords bestyrelse, Niels Hedermann, sammen med sin far, Lars Pedersen, driver landbrug med 1270 jerseykøer på tre ejendomme. Hos Klovborg er der især to ting, som står øverst på listen.

- På vores ønskeliste over ændringer står blandt andet en ændring af de skattemæssige regler i forbindelse med virksomhedsordningen og ikke mindst skattereglerne for et generationsskifte, som vi står over for i øjeblikket, siger Niels Hedermann.

Næste generation behøver medfinansiering
Med til mødet var også vicedirektør i LandboNord, Andreas H. Brandt. Han vurderer, at en ændring af reglerne vil kunne gøre en positiv forskel i landbruget, hvis sælgers muligheder for medfinansiering øges.

- Kunsten i dag består i at finde de unge mennesker, som vil være med til at drive fremtidens landbrug. Målet er at skabe nogle rammer, hvor sælger af landbrug kan deltage, uden først at skulle aflevere en stor andel i skat. De fleste unge mennesker, er ikke i stand til at stå med egne midler alene, siger Andreas H. Brandt.

Argumenterne for at ændre reglerne blev diskuteret, og det var en positiv minister, som tog retur til Skatteministeriet med de nordjyske forslag.

- Nogle af forslagene er vi allerede ved at kigge på i dag. Eksempelvis at lempe virksomhedsskatteordningen, men det der for alvor gør indtryk, er de skattemæssige udfordringer, der er i forbindelse med generationsskiftet. Det vil jeg gerne være med til at lave om. Det kræver noget politisk arbejde at få det ændret, da det kommer til at koste penge, men jeg vil se konstruktivt på det – blandt andet til de kommende finanslovsforhandlinger, siger Karsten Lauritzen, som vil foreslå en pantebrevsmodel til at sikre likviditet, hvor det skal være muligt at lave et pantebrev på 10 eller 20 procent af købesummen.

I alt præsenterede LandboNord ministeren for følgende otte punkter med forslag til skattemæssige ændringer:
Udskudt beskatning ved sælgerfinansiering
Udvidelse af genanbringelsesreglerne på landbrugsejendomme
Bedre regler for medarbejdersuccession
Virksomhedsordningen – ophævelse af regler, der forhindrer indkomstudjævning
Præcisering af reglerne om arbejdsudleje
Nedsættelse af sagsbehandlingstiden i forbindelse med skattesager
Ny vurderingslov og ejendomsskat
Indførelse af loft over tinglysningsafgift
 

 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next