bannerPos

De unge må ikke tale sig selv ned

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tog en debat med 100 jordbrugsteknologstuderende.

Redaktionen

23-05-2019 10:29
100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Der var godt proppet med spørgelystne studerende på Erhvervsakademi Aarhus, da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i halvanden time debatterede miljø- og landbrugspolitik med 100 studerende midt i valgkampen.

En spurgte, om der kommer mere eller mindre landbrug om ti år.

- Hvis du tænker arealmæssigt, kommer der mindre, og hvis du tænker produktionsmæssigt, kommer der mere, svarede Jakob Ellemann-Jensen og uddybede.

- Vi skal bruge den jord vi har, bedst. Økologisk produktion har en masse fordele, men giver udfordringer arealmæssigt, lød det.

 

Mere vild, sammenhængende skov

Ministeren blev også bedt om at forholde sig til landbrugets klimaaftryk.

- Når det kommer til landbruget, så er de fleste lavt-hængende frugter allerede plukket. Men jeg ser gerne, at vi får mere vild, sammenhængende natur og bynær skov, sagde han.

 

Generationsskifte

En af de studerende ville høre ministerens bud på, hvad man skal gøre med et af landbrugets allerstørste problemer - at finde arvtagere til bedrifterne. Til det svarede ministeren, at generationsskifte-problematikken til dels skyldes landbruget selv.

- Et erhverv, der taler sig selv ned, er ikke superattraktivt. Jeg tror, at landbruget selv må pege på nogle alternative ejerskabsstrukturer. Det nytter ikke noget at se fremtiden med fortidens briller. Så unge landmænd, gør nu selv en indsats for at forklare omverdenen, hvad I er så hamrende gode til. Jeg savner nogle gange, at man selv griber det ansvar. At man spørger sig selv: Hvordan kan vi gøre det anderledes? Hvis omverdenen ikke forstår jer, så gør noget ved det, opfordrede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next