bannerPos

De unge må ikke tale sig selv ned

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tog en debat med 100 jordbrugsteknologstuderende.

Redaktionen

23-05-2019 10:29
100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Der var godt proppet med spørgelystne studerende på Erhvervsakademi Aarhus, da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i halvanden time debatterede miljø- og landbrugspolitik med 100 studerende midt i valgkampen.

En spurgte, om der kommer mere eller mindre landbrug om ti år.

- Hvis du tænker arealmæssigt, kommer der mindre, og hvis du tænker produktionsmæssigt, kommer der mere, svarede Jakob Ellemann-Jensen og uddybede.

- Vi skal bruge den jord vi har, bedst. Økologisk produktion har en masse fordele, men giver udfordringer arealmæssigt, lød det.

 

Mere vild, sammenhængende skov

Ministeren blev også bedt om at forholde sig til landbrugets klimaaftryk.

- Når det kommer til landbruget, så er de fleste lavt-hængende frugter allerede plukket. Men jeg ser gerne, at vi får mere vild, sammenhængende natur og bynær skov, sagde han.

 

Generationsskifte

En af de studerende ville høre ministerens bud på, hvad man skal gøre med et af landbrugets allerstørste problemer - at finde arvtagere til bedrifterne. Til det svarede ministeren, at generationsskifte-problematikken til dels skyldes landbruget selv.

- Et erhverv, der taler sig selv ned, er ikke superattraktivt. Jeg tror, at landbruget selv må pege på nogle alternative ejerskabsstrukturer. Det nytter ikke noget at se fremtiden med fortidens briller. Så unge landmænd, gør nu selv en indsats for at forklare omverdenen, hvad I er så hamrende gode til. Jeg savner nogle gange, at man selv griber det ansvar. At man spørger sig selv: Hvordan kan vi gøre det anderledes? Hvis omverdenen ikke forstår jer, så gør noget ved det, opfordrede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next