bannerPos

Ammoniakkrav: Totalt fastlåst landmand beder kommune om afgørelse i sin sag

Hans Andersen, mælkeproducent ved Aars, ses her sammen med sin søn Niels Kristian Andersen. Landmanden er kommet i klemme på grund af de ammoniakkrav, der blev vedtaget i husdyrloven i 2011. Foto: Agri Nord

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
03-06-2019 09:31
Mælkeproducent Hans Andersens bedrift i Mosbæk ved Aars har levet på lånt tid, siden de skærpede ammoniakkrav blev vedtaget i husdyrlov fra 2011. Nu vil han have sin sag afgjort af Vesthimmerlands Kommune. BL-chefjurist kalder sagen yderst principiel.

Et af de mest grelle eksempler på en landmand, der bliver ramt af de skærpede ammoniak-krav, som blev vedtaget ved Husdyrloven fra 2011, finder man i Mosbæk ved Aars i Vesthimmerlands Kommune.

Den 67-årige mælkeproducent Hans Andersen, der har en produktion på 280 køer, står nemlig her til at skulle reducere sin ammoniakudledning med mere end 97 procent som følge af kravene vedtaget i 2011. Et sådan krav umuliggør i sagen

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next