bannerPos

Tilfredshed med tilskuerløst DM

Fra venstre: Søren Korsgaard, Christoffer Dam, Nis Geertsen, Jacob Neimann og Martin Lindberg Velling tog hver sin DM-pokal hjem fra det tilskuerløse stævne.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
15-10-2020 07:33
Selvom DM i Pløjning langt fra blev, som arrangørerne fra LandboUngdom Region Aarhus havde forestillet sig, inden corona ramte verden, var der tilfredshed med, at man trods alt fik stablet et arrangement på benene, så landets bedste pløjere kunne kåres og sammenholdet i regionen styrkes.

Der var overvejelser til det sidste, om DM i Pløjning skulle afvikles eller ej. Efter et veloverstået stævne, der på grund af corona-forholdsregler blev afviklet uden tilskuere og uden efterfølgende fest i plovkroen, er styregruppen bag arrangementet, dog glade for, at man trods alt valgte at afvikle arrangementet.

- Vi mangler stadig at evaluere og regne det økonomiske resultat ud, men umiddelbart er vi meget tilfredse, fortæller formanden for styregruppen bag DM, Jacob V. Laursen.

- Der var godt humør over det hele, og pløjerne var glade for at komme ud af maskinhuset og konkurrere mod hinanden, selvom det blev på lidt anderledes vilkår en normalt. Samtidig var alle positive og gjorde, hvad de kunne for at overholde de tiltag, vi havde gjort for at komme corona-restriktionerne i møde, siger Jacob V. Laursen, der er glad for, at man ikke valgte at udsætte til næste år.

- Det handler også meget om timing. Vi havde en perfekt beliggenhed med grønjord lige omkring maskinhuset, hvor der var plovkro. Det ville vi ikke få til næste år. Desuden tror jeg, det ville være svært at holde gejsten et helt år endnu, konstaterer styregruppeformanden.

Bedre sammenhold

Selvom årets pløje-DM blev uden tilskuere, fest og så videre. Har der været flere gevinster end blot at kunne rangere det danske pløjehierarki – som til forveksling ligner de seneste års resultater – fortæller formanden for LandboUngdoms Region Aarhus.

- Et arrangement som det her, giver lidt til sammenholdet i regionen. Det er noget, vi rigtig godt kan bruge i Region Aarhus, hvor de fleste aktiviteter foregår ude i lokalforeningerne. Så trods omstændighederne har det her givet lidt på kryds og tværs af de lokale foreninger, og vi har lært hinanden bedre at kende, fortæller regionsformanden, der med manglen af tilskuere også kunne konstatere, at der var rigeligt med tid til at lære hinanden at kende i løbet af den ene dag, pløjestævnet i år var kogt ned til.

- Uden tilskuere havde hjælperne ikke så tovlig meget at lave midt på dagen. Der var måske nogle, der kedede sig lidt, men alt i alt, var alle glade og tilfredse, fortæller han.

0

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.

Pløjekongerne sidder tungt på tronen

Mens det meste omkring DM i pløjning var ændret på grund af corona-restriktioner, var Søren Korsgaard og Martin Lindberg Velling vanen tro bedst i pløjefelterne.

Tilfredshed med tilskuerløst DM

Selvom DM i Pløjning langt fra blev, som arrangørerne fra LandboUngdom Region Aarhus havde forestillet sig, inden corona ramte verden, var der tilfredshed med, at man trods alt fik stablet et arrangement på benene, så landets bedste pløjere kunne kåres og sammenholdet i regionen styrkes.
Side 1 af 97 (1933 artikler)Prev1234567959697Next