bannerPos

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Ligesom sidste år er det igen den tidligere pløjeverdensmester Jens Iversen (med kasket), som underviser ved Landbrugsrådgivning Syds pløjekursus. Det finder sted 3. september i Villumstrup ved Ørbæk. Foto: Erik Hansen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
14-08-2019 08:00
Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Det antages, at cirka 80 procent af alle danske plove er indstillet forkert. En forkert indstillet plov resulterer blandt andet i et markant øget brændstofforbrug, større slid, samt dårligere vækstbetingelser for afgrøden.

Dette koster meget på bundlinjen, og kan - med enkelte justeringer - være et nemt sted at spare på omkostningerne, samt være med til at højne udbyttet.

Landbrugsrådgivning Syd inviterer derfor til et heldags pløjekursus, med emner som blandt andet traktorens dæktryk, vinkling på ploven og forploven.

Ligesom sidste år er det verdensmester Jens Iversen fra Ploveksperten Aps, der styrer deltagerne igennem dagen. Der var meget stor ros til ham på sidste års kursus. Derfor afholder Landbrugsrådgivning Syd i år kursus både på Fyn og i Jylland.

På Fyn foregår det tirsdag den 3. september fra klokken 8 til 17 på adressen Villumstrupvej 2 i Villumstrup ved Ørbæk.

Om formiddagen gennemgås de teoretiske indstillinger, hvorefter deltagerne indstiller egen medbragte plov eller hjælper en kollega. Om eftermiddagen sættes ploven i jorden med efterfølgende finjustering, så den laver et perfekt pløjearbejde.

Til hvert af de to kurser kan der deltage otte personer med egen plov og 16 personer uden plov. Det vil sige, at der er 24 pladser på hvert kursus.

Tilmelding er efter først-til-mølle-princippet, hvor fristen er den 27. august.

Pris inkl. forplejning dagen igennem med både morgenbrød og frokost er 1.500 kroner pr. person som deltager med traktor og plov, og 800 kroner, hvis man kommer uden plov.

For mere information om kurset og tilmelding kontaktes Landbrugsrådgivning Syd.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next