bannerPos

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Ligesom sidste år er det igen den tidligere pløjeverdensmester Jens Iversen (med kasket), som underviser ved Landbrugsrådgivning Syds pløjekursus. Det finder sted 3. september i Villumstrup ved Ørbæk. Foto: Erik Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-08-2019 08:00
Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Det antages, at cirka 80 procent af alle danske plove er indstillet forkert. En forkert indstillet plov resulterer blandt andet i et markant øget brændstofforbrug, større slid, samt dårligere vækstbetingelser for afgrøden.

Dette koster meget på bundlinjen, og kan - med enkelte justeringer - være et nemt sted at spare på omkostningerne, samt være med til at højne udbyttet.

Landbrugsrådgivning Syd inviterer derfor til et heldags pløjekursus, med emner som blandt andet traktorens dæktryk, vinkling på ploven og forploven.

Ligesom sidste år er det verdensmester Jens Iversen fra Ploveksperten Aps, der styrer deltagerne igennem dagen. Der var meget stor ros til ham på sidste års kursus. Derfor afholder Landbrugsrådgivning Syd i år kursus både på Fyn og i Jylland.

På Fyn foregår det tirsdag den 3. september fra klokken 8 til 17 på adressen Villumstrupvej 2 i Villumstrup ved Ørbæk.

Om formiddagen gennemgås de teoretiske indstillinger, hvorefter deltagerne indstiller egen medbragte plov eller hjælper en kollega. Om eftermiddagen sættes ploven i jorden med efterfølgende finjustering, så den laver et perfekt pløjearbejde.

Til hvert af de to kurser kan der deltage otte personer med egen plov og 16 personer uden plov. Det vil sige, at der er 24 pladser på hvert kursus.

Tilmelding er efter først-til-mølle-princippet, hvor fristen er den 27. august.

Pris inkl. forplejning dagen igennem med både morgenbrød og frokost er 1.500 kroner pr. person som deltager med traktor og plov, og 800 kroner, hvis man kommer uden plov.

For mere information om kurset og tilmelding kontaktes Landbrugsrådgivning Syd.

Udsigt til hæderligt mælke-år

Mens stabile mælkepriser i 2019 gav de fleste mælkeproducenter mulighed for at konsolidere sig, er der udsigt til et endnu bedre 2020.

- Høj notering må ikke sløve

Mens et fantastisk 2019 ser ud til at blive endnu bedre i 2020, opfordrede økonomikonsulent svineproducenterne til at holde fokus på nøgletal og optimering frem for bundlinje.

Naturmødet er kun for de »rigtige« holdninger

BL-formand, Flemming Fuglede Jørgensen kritiserer kraftigt arrangørerne af Naturmødet i Hirtshals.

Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Ny hybrid-graver halverer brændstofforbruget

Ny generation af Komatsus HB215LC giver Viborg-entreprenør brændstofbesparelse på omkring 50 procent.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.
Side 1 af 67 (1331 artikler)Prev1234567656667Next