bannerPos

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Emil Vestergaard ærgrer sig over de nødvendige ændringer til DM i pløjning. Foto: LandboUngdom
03-06-2020 09:02

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Corona-situationen har aflyst et hav af arrangementer, men ikke DM i pløjning. Styregruppen har valgt at fastholde afholdelsen, dog med en lang række forholdsregler, som gør arrangementet noget anderledes end det plejer.

Blandt andet bliver DM-stævnet afholdt over én dag i stedet for to. Det bliver lørdag den 10. oktober på Houlbjerg Møllegaard nordvest for Aarhus.

Pløjerne må dermed droppe fredagens stubjordspløjning, og DM for skoler flyttes fra fredag til lørdag.

 - Usikkerheden omkring retningslinjerne er så stor, at vi har valgt at komprimere stævnet. Vi undgår udfordringerne omkring indkvartering, og vi samler alle frivillige kræfter på at få en kanon dag lørdag den 10. oktober, hvor vi vil sørge for gode og sikre forhold for både pløjere og tilskuere, siger Emil Vestergaard, der er næstformand i styregruppen bag DM i pløjning.

Samtidig har man valgt helt at aflyse EM for veteranpløjere, der skulle have været afholdt sammen med DM.

 - Vi har valgt at aflyse allerede nu, fordi planlægningen før et sådan stævne er så stor med træning i hjemland og transport af udstyr til Danmark, at deltagerne havde brug for besked. Og med den store usikkerhed omkring grænserne og rejsevejledninger på tværs af lande i Europa var aflysning vores eneste mulighed, siger Emil Vestergaard.

Stadig god gejst

Grundet forsamlingsforbuddet i skrivende stund bliver det meget vanskeligt at få afholdt de kvalificerende stævner frem mod DM, og arrangørerne planlægger derfor fri tilmelding til DM-stævnet. Der er dog maksimalt plads til 45 LandboUngdom-pløjere og 67 pløjere til Veteran DM.

 - Vi håber meget, at pløjerne rundt om i Danmark tager ok imod den beslutning, som vi har set os nødsaget til at træffe. Og så håber vi, at alle pløjere den 10. oktober vil være glade for endelig at kunne komme ud at konkurrencepløje, siger Emil Vestergaard.

Afholdelsen af et endags-DM forudsætter, at der bliver lempet på forsamlingsforbuddet efter 31. august.

- Vi holder ved - for vi vil stadig gerne arrangere et fedt DM. Region Aarhus er gejlet op til at planlægge et super stævne, og vi er mange, der stadig er klar på at bruge en masse energi på det, siger Emil Vestergaard.

teba

0

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.
Side 1 af 85 (1700 artikler)Prev1234567838485Next