bannerPos

DM i pløjning bliver uden tilskuere

Corona-restriktionerne har gjort, at DM i pløjning i år afvikles uden publikum.
25-09-2020 07:28

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Der bliver ikke de store klapsalver, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal dyste mod hinanden den 10. oktober på markerne ved Houlbjerg Møllegaard nordvest for Aarhus. Grundet corona-restriktioner har styregruppen fra Region Aarhus LandboUngdom besluttet at afholde stævnet uden tilskuere.

- Vi skal jo holde os under forsamlingsforbuddet, selvom vi har masser af plads på markerne. Og de eventuelle tilskuere vil skulle være tvunget til at sidde ned på en fast plads. Det synes vi ikke vil være en god oplevelse, og økonomisk vil det heller ikke give mening. Derfor har vi valgt helt at lukke af for tilskuere, fortæller styregruppeformand Jacob V. Laursen.

200 deltagere i hold

Der forventes cirka 200 deltagere, dommere og frivillige hjælpere til DM-stævnet. LandboUngdom-pløjere står for hovedkonkurrencen til DM, men der er også skolepløjning og veteranpløjning.

Alle inddeles i hold, som ikke må møde hinanden. Igen på grund af corona-reglerne.

- Vi håber på en god dag for alle deltagere alligevel, og vi er glade for, vi ikke skal aflyse helt, når vi nu har brugt et år på at planlægge.

Have håbet for familie-arrangement

Arrangørerne havde oprindeligt sat næsen op efter at gøre pløjestævnet til en festdag med aktiviteter, der kunne tiltrække børnefamilier fra Aarhus, Randers og Silkeborg. De planer er trin for trin blevet skruet ned, og nu er de frivillige arrangører landet på et stævne helt uden tilskuere. Men pløjes, det skal der.

- Pløjerne har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil pløje, selvom der ikke kommer nogle tilskuere og hele stævnet er blevet kraftigt nedbarberet. De vil gerne have traktor og plov ud af maskinhuset og ud på marken, og det giver vi dem muligheden for, siger Jacob V. Laursen.

- Pløjerne har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil pløje, selvom der ikke kommer nogle tilskuere og hele stævnet er blevet kraftigt nedbarberet. De vil gerne have traktor og plov ud af maskinhuset og ud på marken, og det giver vi dem muligheden for.

 Jacob V. Laursen, formand for styregruppen

teba

0

- Fødevareministeren burde stå hernede og tage ansvar

Formanden for pelsdyravlerforeningen på Gjøl var ikke tilfreds med, at alt ikke var clearet, før Fødevarestyrelsen, politi og hjemmeværn rykkede ud for at aflive de første mink.

Ny start i kendte lokaler

Selvom medarbejdere, maskiner og ydervægge er de samme som de sidste mange år hos maskinforretningen i Støvring, er der sket mange forandringer, siden man åbnede under Brdr. Thorsen 1. maj.

Fra montør til afdelingsleder i to afdelinger

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, overdrog sidste sommer stafetten i de to jyske afdelinger i Viborg og Redsted til den erfarne Semler Agro-mand Tony Pinholt. Nu kan den nye afdelingsleder se tilbage på et begivenhedsrigt år, der har rustet begge afdelinger til fremtiden.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.
Side 1 af 97 (1938 artikler)Prev1234567959697Next