bannerPos

Alle plusser samlet i en plov

Svingbar trækbom er standard på en Ovlac-plov.

Tenna Bang

Journalist
26-11-2018 07:00
Med den spanske Ovlac plov har det nye firma Farm Implement ApS fundet alle plusser fra de andre plovfabrikater i en og samme plov.

Selvom Jens Iversen er kendt som Ploveksperten, firmaet, der blandt andet tager rundt og hjælper landmænd med at indstille deres plov korrekt, er det gennem sit andet firma Farm Implement han er nordisk importør af den spanske plov Ovlac – en virksomhed som producerer mellem 500-550 plove om året.

Jens Iversen har en Ovlac-plov med på Agromek og her vil han forklare, hvorfor han mener, at netop dette mærke er velegnet, når jorden skal vendes.

- Uanset hvilken plov man vælger, er der både plusser og minusser ved den. Men med denne får man en sammensætning af alle plusserne, altså det gode fra mange mærker, forklarer Jens Iversen.

Ovlac fremstiller mange forskellige plove, med alt fra fem typer vendehoveder fra 110 hestekræfter og i trin op til 285 hestekræfter og med et fureantal fra 2- til 6 fure på de liftophængte modeller.

Ovlac laver også halvbugserede plove fra 5 til 8 furer.

 

Svingbar trækbum

Jens Iversen oplever at Ovlac-ploven er nem at indstille, især er det nemt at justere forploven.

- Så har den et unikt træk – en svingbar trækbom. I praksis låser man liftarmen i en centreret position, hvorefter ploven frit kan følge efter, fortæller Jens Iversen.

Det gør at ploven følger efter traktoren som var det en vogn.

- Belastningen for både traktor og ploven er mindre og det er nemmere at køre udenom ting, for eksempel hvis man skal følge et vandløb.

Ønsker man ikke at bruge systemet kan ploven låses fast og justeres traditionelt.

 

Tre typer stensikring

Jens Iversen oplever en plov, som fungerer i alle jordtyper uanset terræn.

Ovlac tilbyder tre forskellige typer stensikringer, springbolte, mekanisk automatisk udløser med bladfjedre eller hydraulisk automatisk udløser, for nemmere justering til varierende jordtyper.

- Plovens furebredde kan på alle plove justeres. På L-modellen er det i trin og på S-modellen er det trinløs hydraulisk variable.

Ovlac plovene kan leveres med den nye otte millimeter tykke V-90 underplov som er 3-lags hærdet til 62 HRc på overfladen og med blød kerne.

- V-90 har den unikke egenskab at vende selv stiv lerjord godt rundt og efterlade en passende bred furebund til 650 millimeter eller 710 millimeter brede dæk. Alternativt kan man vælge en riste-muldplade som er velegnet til klæbrige jordtyper så som humus, fortæller Jens Iversen som kan findes på stand X-1142.

Miniplove
Ovlac er specialiseret i miniplove. En miniplov er en On-land plov, der er udviklet specielt til at kunne pløje i mindre arbejdsdybder (skral-pløjning) 8-18 centimeter og samtidig lave en bedre sammenblanding af plantemateriale og jorden, som er et stort ønske fra økologiske landmænd.
Et væsentligt argument vil være kapaciteten, forklarer Jens Iversen – en 10-furet plov kræver en traktor, som har 200-250 hestekræfter og en arbejdsbredde på 3,85 meter.
- Mange ser ploven som en alternativ til en stubharve, hvor man kombinerer pløjefri dyrkningens fordele med plovens fordele og med meget stor kapacitet, siger Jens Iversen, Farm Implement.

 

 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next