bannerPos

Manden bag en ny udsædsberegner er planteavlskonsulent

Den nye udsædsberegner er i stand til at favne en lang række forskellige hybridarter.
Peter Westphael, plantekonsulent ved Landbo Limfjord, er manden bag en nyhed nemlig en ny udsædsberegner, der også er i stand til at favne en lang række forskellige hybridarter.

Hos Landbo Limfjord er man stolte af, at planteavlskonsulent Peter Westphael er idemanden bag en ny udsædsberegner. Udsædsberegneren kan blandt andet bruges til en lang række hybridarter, hvor han tidligere kun har oplevet modeller, hvor man kunne anvende en enkelt eller to afgrøder.

Udsædsberegneren er i stand til at tage flere faktorer i marken i betragtning, når mængden af udsæd skal beregnes, herunder blandt andet sådato, såbedskvalitet samt jordtype med mere.

For landmanden er det vigtigt at få udsået den rette mængde korn, da det har stor betydning for plantevæksten og i sidste ende økonomien. Et for lille plantetal giver tynde marker med dårlig konkurrence og lavere udbytte. For mange planter giver potentielt lejesæd og koster landmanden for meget i såsæd.

- 50 kilo såsæd koster let 150 kroner Det er også vigtigt at tage højde for alle de lokale forhold, der påvirker plantetallet i marken. Så udsædsberegneren er selvfølgelig kun vejledende, men giver et rigtig godt bud på den rigtige udsædsmængde, fortæller Peter Westphael.

Peter Westphael fortæller, at han fik ideen, da han så på de eksisterende udsædsberegnere, som ikke er dækkende for alle afgrøder, og ikke tager så mange forhold i betragtning, og han håber, at rigtig mange vil benytte sig af hans nye systemet.

Bliver huset som forventet eller er der udfordringer med energi og varme?

Det er i dag et lovkrav, at alle nye huse skal have lavet en energiberegning og et energimærke. Det at få et energimærke behøves ikke være dyrt og ressourcekrævende, du skal blot have foretaget en energiberegning i idéfasen og holde hovedet koldt i forhold til regler og krav, når byggeriet bliver til virkelighed.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Pløjefri englændere overbeviste vendelbo

For seks år siden, sagde pløjefri dyrkning ikke Søren Christensen noget. I dag kunne han ikke drømme om at sætte en plov eller dybdeharve i jorden andre steder end der, hvor han har lejet jord med kartofler.

Danish Crown Beef spår stigende priser

Efter mange måneder med modvind og faldende priser på oksekødet, så begynder Danish Crown Beefs CEO Finn Klostermann at se de første tegn på bedring.

Et første år med mange investeringer

En samarbejdsvillig bank har gjort det muligt for Thomas Staun at nå længere på sit første år som selvstændig, end han havde turdet håbe på.

Græskar vinder frem på de danske marker

Siden 2015 er arealet af græskarmarker steget med næsten 50 procent. De store orange græskar ender både som dekorative lanterner i fejringen af Halloween og i køkkenet, hvor de indgår i madlavningen.

Storfusion er en realitet

Fynboerne stemte ja og rådgivningen i Centrovice og LMO sammenlægges med tilbagevirkende kraft fra 1. november til et stort rådgivningsselskab, der får nyt navn.
Side 1 af 60 (1195 artikler)Prev1234567585960Next