bannerPos

Manden bag en ny udsædsberegner er planteavlskonsulent

Den nye udsædsberegner er i stand til at favne en lang række forskellige hybridarter.
19-09-2019 15:19
Peter Westphael, plantekonsulent ved Landbo Limfjord, er manden bag en nyhed nemlig en ny udsædsberegner, der også er i stand til at favne en lang række forskellige hybridarter.

Hos Landbo Limfjord er man stolte af, at planteavlskonsulent Peter Westphael er idemanden bag en ny udsædsberegner. Udsædsberegneren kan blandt andet bruges til en lang række hybridarter, hvor han tidligere kun har oplevet modeller, hvor man kunne anvende en enkelt eller to afgrøder.

Udsædsberegneren er i stand til at tage flere faktorer i marken i betragtning, når mængden af udsæd skal beregnes, herunder blandt andet sådato, såbedskvalitet samt jordtype med mere.

For landmanden er det vigtigt at få udsået den rette mængde korn, da det har stor betydning for plantevæksten og i sidste ende økonomien. Et for lille plantetal giver tynde marker med dårlig konkurrence og lavere udbytte. For mange planter giver potentielt lejesæd og koster landmanden for meget i såsæd.

- 50 kilo såsæd koster let 150 kroner Det er også vigtigt at tage højde for alle de lokale forhold, der påvirker plantetallet i marken. Så udsædsberegneren er selvfølgelig kun vejledende, men giver et rigtig godt bud på den rigtige udsædsmængde, fortæller Peter Westphael.

Peter Westphael fortæller, at han fik ideen, da han så på de eksisterende udsædsberegnere, som ikke er dækkende for alle afgrøder, og ikke tager så mange forhold i betragtning, og han håber, at rigtig mange vil benytte sig af hans nye systemet.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.

Åbent Hus i limousinebesætninger

Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Højeste medlemstal for LandboUngdom i 12 år

4.051 personer var medlem af LandboUngdom i 2019, hvilket er det højeste medlemstal siden 2007. Formand jubler over fremgangen.

Klar til Krone-dage

Krone Danmark i Brøns er vært, når der i dagene 23. og 24. januar inviteres til Agribrønsnica 2020 i Brøns.
Side 1 af 67 (1326 artikler)Prev1234567656667Next