bannerPos

Danske kartoffelavlere truet på eksistensen

Godt 250 landmænd, kartoffelavlere og branchefolk var mødt op til stormødet mandag middag i Arnborg. Foto: John Ankersen
24-06-2020 16:54

Flere hundrede til stormøde mandag middag om Dansk Kartoffelproduktion. Manglende dispensation til at bruge midlet Reglone, truer produktionen.

Der skal politisk handling til nu – og det kan kun gå for langsomt. Det var hovedbudskabet ved mandagens stormøde i Arnborg, hvor godt 250 landmænd, kartoffelavler og branchefolk  - med kort varsel – havde fundet vej til Sagro´s kartoffelforsøgsmarker ved Arnborg.

Et møde, der var arrangeret af brancheorganisationen Danske Kartofler og Landbrug & Fødevarer.

Det er især myndighedernes nej til dispensation omkring nedvisningsmidlet Reglone, der er en udfordring for kartoffelavlerne, da de ikke mener, at der findes et reelt alternativ. Samtidig må midlet fortsat bruges i de lande, som danske kartoffelavlere konkurrerer med på læggekartofler.

0

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.

Ny vaskerobot øger vaskeflowet i fjerkræhuse

Jydsk Tagmaling har 170 vask om året i fjerkræhuse. Til det har de netop investeret i en vaskerobot fra Washpower. En robot som tager det tunge slid, gør det manuelle arbejde lettere og øger flowet i det daglige arbejde.
Side 1 af 85 (1699 artikler)Prev1234567838485Next