bannerPos

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Solen stod flot over Peterslund, da der i den forgangne uge var markvandring på Mors. 175 interesserede mødte op.

Henriette Lemvig

Journalist (Planter)
12-06-2019 15:35
Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

Solen stod flot over Peterslund, da der var markvandring på Mors.

Fremtidens sorter i hvede, raps og vårbyg var på programmet, mens de 175 gæster også fik mulighed for at blive introduceret for de kommende nyheder inden for planteværn.

I vårbyg blev sorterne Feedway, Newway og Raceway vist frem. Det blev især bemærket, at Newway havde busket sig ekstremt godt.

 

Nye svampemidler

Ved planteværnssessionen blev deltagerne præsenteret for Balaya fra BASF og Univoq fra Corteva. Begge midler er nye svampemidler, som ventes på markedet i 2020.

- Hvert firma havde fået stillet en stor parcel til rådighed, hvor de kom med deres bud på den optimale svampestrategi, indeholdende deres nyheder. På dagen var der ikke synlig forskel på strategierne, men afprøvningen følges til høst, hvor der høstes udbytte i storparcellerne, fortæller produktkonsulent ved Vestjyllands Andel, Claus Jacobsen.

- Bayer præsenterede planteværnsnyheden, Mateno Duo, som er et nyt ukrudtsmiddel til vintersæd, der blandt andet kan klare problematikken med spildraps i efteråret, forklarer Claus Jacobsen.

 

Imponerede udbyttepotentiale

I hveden blev deltagerne præsenteret for tre forskellige hvedesorter, med hver deres styrker.

- Informer er en nyhed fra sidste år, som udmærker sig ved at være en robust og sund sort og betegnes som det sikre valg. Chevignon har hele sæsonen igennem stået flot og kraftigt, hvilket også imponerede de fremmødte. Sorten egner sig specielt til sen såning, grundet dens kraftige vækst, fortæller Claus Jacobsen og fortsætter:

- Den helt store nyhed var sorten LG Mocca, som er en nyhed, der kommer på markedet fra i år. Sorten præsenterede sig flot ved at være grøn fra top til bund og med enormt kraftige strå.

Deltagerne var især imponerede over sortens udbyttepotentiale og egnethed for tidlig såning.

Generelt udtrykte de fremmødte begejstring for, at der var præsenteret sorter med forskellige egenskaber, så der var noget for enhver smag.

- Hvis jeg skal fremhæve en af de ting, som deltagerne især virkede begejstret for, var det, at alle sortsdemoer og afprøvninger var anlagt i storparceller, så alt blev testet i landmandspraksis, slutter Claus Jacobsen.

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next