bannerPos

Skiftedag kom på Knuthenborg

Jakob Palm Nielsen (tv), der hidtil har været driftsleder på det lollandske driftsselskab Agrifos A/S, afløser på torsdag Evald Jensen (th), som efter 26 år som godschef på Knuthenborg flytter til nyt job i Silkeborg. Foto: Jørgen P. Jensen

Tekst og foto: Jørgen P. Jensen

Fagjournalist
12-08-2020 10:17
For nyligt rykkede Jakob Palm Nielsen ind som ny chef og daglig driftsleder på Knuthenborg gods, hvor han afløste Evald Jensen.

VAGTSKIFTE Efter 26 år som godschef på Knuthenborg på det nordlige Lolland skifter Evald Jensen den 1. september stilling til administrerende direktør for entreprenørvirksomheden Kingo Recycling A/S i Silkeborg – en egn han selv oprindeligt kommer fra.

For Evald Jensen ligger entreprenørbranchen så tæt på driften af et stort landbrug, at han ikke ser sit stillingsskifte som et stort spring.

- Ligesom på Knuthenborg handler opgaverne om økonomi, medarbejdere, maskiner, logistik og ledelse, fastslår han overfor sin afløser, der er Jakob Palm Nielsen – nuværende driftsleder på driftsfællesskabet Agrifos I/S på det vestlige Lolland.

Netværk er vigtige

De to driftsledere er enige om, at i dag bliver 80 procent af alle chefjobs besat gennem ens netværk.

Og via sit netværk blev 56-årige Evald Jensen tilbudt at overtage ledelsen for Kingo Recycling A/S.

- Kingo Recycling varetager genanvendelse og nyttiggørelse af forurenet jord, bygge- og anlægsaffald, fortæller han.

- Sammen med Kingo Karlsen A/S, som er et landsdækkende nedrivningsfirma, har Kingo virksomheden 170 ansatte. Og mange medarbejdere på min nye arbejdsplads har faktisk tidligere arbejdet i landbruget eller i maskinstationer.

Erfaren afløser

Ny godschef på Knuthenborg gods bliver altså fra 6. august Jakob Palm Nielsen.

- Jeg glæder mig, til at overtage jobbet på en så veldreven virksomhed, som jeg nu skal videreføre på min måde i samarbejde med resten af lederteamet på Knuthenborg. Foruden det for mig velkendte markbrug er her også et stort skovbrug, safariparken og en havn, fortæller Jakob Palm Nielsen.

Han er 40 år og startede som driftsleder på Frederiksdal Gods ved Nakskov i 2004. Frederiksdal dannede sammen med flere andre gårde driftsselskabet Agrifos.

- Da Agrifos I/S blev startet i 2007, blev jeg fællesskabets første driftsleder og har været med til at køre det op til det, som det er i dag. Nu er der gået 16 år, og skal jeg prøve andet i mit arbejdsliv, så føler jeg, at det er tiden nu.

Godt arbejdsmiljø 

Jakob Palm Nielsen ser mange lighedspunkter mellem driften af Agrifos og Knuthenborg.

- Begge steder er det mangeårige og erfarne ansatte, hvilket er utrolig godt og stabilt. At skabe en god arbejdsplads lægger vi begge steder meget vægt på.

- Det gør vi blandt andet ved at sørge for god kapacitet på markmaskinerne, så vores medarbejdere ikke skal presses hårdt og ikke have tid til familieliv også i de travle perioder, fastslår Jakob Nielsen.

Han prioriterede for eksempel på Agrifos at havde to marksprøjter for ikke at køre i døgndrift i sæsonen.

- Samarbejde handler nemlig om, at begge parter skal synes, at det går godt – ikke kun den ene part, understreger Evald Jensen.

- Faktisk skal vi i landbruget nok gøre endnu mere for at holde fast på vores gode folk, som ofte har været her i lang tid..

 

 

Knuthenborg Gods

● Der drives i alt 2.350 ha fordelt på 1.200 ha planteavl og 1.150 ha skov

● Godset lejer det areal, som Safariparken dækker, ud til et selvstændigt driftsselskab

● Al vedligeholdelse af arealet til Safariparken skal klares af godset

● Stilen som engelsk landskabshave vedligeholdes

● Der er 8-10 mangeårige ansatte på godset

● Desuden bruges østarbejdere og adskillige timers maskinstation – bl.a. ved roeoptagning

0

Fra nytår gælder nye skærpede regler for selskaber

Flere landmænd vælger at drive deres landbrugsvirksomhed i et anparts- eller aktieselskab. Sine Storgaard, advokat i Norden Advokatfirma, advarer om, at der allerede til næste år kommer nye skærpede regler, man skal være opmærksom på.

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.
Side 1 af 94 (1866 artikler)Prev1234567929394Next