bannerPos

Landbruget går forrest med nye teknologier

Landbrugssektoren har længe været et digitalt udstillingsvindue for andre sektorer – blandt andet når det gælder regnskabsproduktion.
22-10-2020 13:19

På blot få år har landbruget oplevet en digitaliseringsgrad, som gør de fleste andre brancher misundelige, oplever rådgivningsselskab.

Landbrugssektoren har længe været et digitalt udstillingsvindue for andre sektorer – blandt andet når det gælder regnskabsproduktion. Økonomisystemet Summax er således landmandens foretrukne værktøj, når det drejer sig om håndtering og betaling af fakturaer.

Den generelle digitalisering af regnskabsdata hos den enkelte landmand er med til at sikre indsigt,  så landmanden hurtigt kan reagere på spild, manglende effektivitet eller andre faktorer, og dermed sikre en effektiv drift.

LandboNord har de seneste år rekrutteret flere specialiserede medarbejdere og investeret i nye teknologier, der gør rådgivningsvirksomheden til en af de førende indenfor digitalisering. Det betyder blandt andet, at landmanden i dag kan trække på et helt digitalt team, der arbejder dedikeret med både videreudvikling og nye innovative løsninger.

Giver muligheder

- Den teknologiske udvikling i landbruget går stærkt, og det giver nogle muligheder, som vi ikke havde tidligere. I dag er det for eksempel muligt at få et dag-til-dag-overblik over økonomien på bedriften, automatisk betaling og bogføring af fakturaer. Og med det nyeste skud på stammen, Godkendelsesflow, bliver det at godkende sine regninger inden betaling gjort endnu nemmere. Services, som ikke kendes fra ret mange andre brancher, siger Peter Heidemann,  der er digitaliseringskonsulent i LandboNord.

Selvom teknologien er udviklet i og for landbruget, er den også interessant for andre erhverv. Blandt andet små og mellemstore virksomheder.

- Vores kunder fra andre erhverv spænder vidt. Det er typisk håndværksmestre, men alt fra frisører, blomsterforretninger og restauranter har også stor glæde af blandt andet Summax. Med digitale produkter som elektronisk bilagsarkiv, automatisk data, Dashboard og nu også Godkendelsesflow bliver det administrative arbejde lettet markant, og det er blandt andet også her, fordelene ved digitaliseringen bliver meget synlige for den enkelte, siger Peter Heidemann.

pj

0

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.

Malker 1.200 køer i ny malkestald

Der er blevet etableret en ny 2x42 malkestald i eksisterende rammer på Tinghøjgaard i Himmerland, og flyttet et 2x12 malkeanlæg og genetablere det i en gammel 77´er malkegrav.

Indspark til karrieplanerne

Unge fra landbrugsskoler i hele landet satte forleden hinanden stævne til temadagen »Har du styr på din karriere?«.

Nu igangsættes multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum

Landbrugsstyrelsen har givet endelig samtykke til en multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum og Kvorning, mellem Viborg og Randers. Med afgørelsen om det endelige samtykke har styrelsen vurderet projektet og talt med lodsejere, for at undersøge projektets gennemførlighed. Styrelsens jordfordelingsplanlæggere har derfor nu mulighed for at starte op på jordfordelingen.

200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Hønsehold i vinterkulden

Ifølge Velas, er der ingen grund til at bekymre sig om kolde hønsefødder i de kolde vintermåneder.

- Vi skal tænke anderledes

Kollektive virkemidler, partnerskaber og lokal viden var nogle af nøgleordene, da bestyrelsesmedlemmer fra landbrugsforeningerne på Fyn og i Midt- og Østjylland var mødt op til en konference først i november for at høre mere om Vandområdeplan 3.

Gårdens fleksible omdrejningspunkt

På Stenisminde ved Tylstrup er en ny teleskoplæsser kørt ind i gårdspladsen. Mælkeproducent Anders Andersen forventer en stabil og fleksibel maskine med sin nye Manitou.

Sælger kan spare skat ved salg af ejendom

Ejendomsavanceberegning, valg af skatteordning og udskydelse af skattebetaling er redskaber, der kan give landmanden den mest fordelagtige beskatning, når han skal sælge sin ejendom. Sådan råder Agri Nords specialiserede ejendomsavance-team.

Her er landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.
Side 1 af 100 (1997 artikler)Prev12345679899100Next