bannerPos

Agrocentret får ny formand

Den nye formand for Nordjysk Agro Center A/S, Henrik Dalgaard (tv), takker den afgående formand Oluf Bøgh for hans store indsats igennem næsten 10 år.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
02-05-2019 11:10
Henrik Dalgaard afløser Oluf Bøgh som formand for Nordjysk Agro Center i Aars.

Den store dyrskuehal Nordjysk Agro Center A/S, der ligger i tilknytning til Messecenter Vesthimmerland i Aars, får Henrik Dalgaard som ny formand. Han tager over efter mælkeproducent Oluf Bøgh, Stenild ved Hobro, der har valgt at stoppe efter næsten ti år på posten. Den beslutning er taget af helbredsmæssige årsager.

- Det har været et helt fantastisk selskab at være formand for. Blandt andet har vi altid haft en sund økonomi, og i dag har vi en solid egenkapital og ingen gæld, siger den afgående formand.

Manden, der skal føre Agrocentret videre er mælkeproducent Henrik Dalgaard, Aars.

- Jeg vil gerne takke Oluf for det store stykke arbejde, han har gjort, siger Henrik Dalgaard, der blev ny formand, da der var konstituering af bestyrelsen sidst i april måned.

Bestyrelsen består af otte personer – to fra hver af de fire primære ejere: Agri Nord, nf plus, Viking og Aars Borgerforening. Derudover ejer både Spar Nord og Jutlander Bank en andel af Agrocentret.

Både Oluf Bøgh og Henrik Dalgaard repræsenterer Agri Nord.

Dyrskuet er en vigtig opgave

Henrik Dalgaard ser frem til arbejdet som formand for Agrocentret, hvis eneste formål er at holde dyrskue. Agrocentret afvikler kvægfagmessen Agro Nord og lejer sine faciliteter ud til Kimbrerskuet.

- Det er en vigtig opgave at vise det omgivende samfund, hvad landbrugserhvervet står for og kan præstere. Den opgave bliver ikke mindre, efterhånden som afstanden mellem land og by bliver større og større, siger den nye formand.

Den nye formand har også visioner for det 30 år gamle Agrocenters fremtid. - Det er vigtigt, at vi udvikler centret. Agrocentret skal være tidssvarende, så vi kan opretholde dyrskuerne og lignende arrangementer, siger han.

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next