bannerPos

Udskyd skatten på ubestemt tid

- Omdannelse til selskab vil særligt kunne være oplagt for svineproducenterne i halen på et gyldent år, påpeger Susanne Møberg, chefrådgiver i Velas-afdelingen Skat & Selskaber. Foto: Peter Beier
26-02-2020 13:26

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Det er muligt at indkassere solide skattebesparelser, hvis man driver et ApS eller A/S frem for en enkeltmandsvirksomhed, og netop nu er det muligt at omdanne virksomheden uden at skulle indfri en større skattebillet.

Det fortæller Susanne Møberg, chefrådgiver hos Skat & Selskaber i Velas.

- I disse år er der stort fokus på likviditeten på de danske landbrugsbedrifter, og ved at udskyde skattebetalingen kan man som ejer optimere likviditetssituationen i virksomheden. Ved at omdanne virksomheden til et ApS eller A/S får man mulighed for at udskyde en del af sin skattebetaling, og det kan beløbe sig til rigtig mange penge, siger Susanne Møberg, der er en af landets førende skatteeksperter på området.

Hun forklarer, at når en virksomhed overgår fra en person til et selskab, sker det på markedsmæssige vilkår, hvilket betyder, at der skal betales skat af fortjenesten på aktiverne. Frem til juni er det dog muligt at gøre det skattefrit.

- Hvis man ikke når i mål med en overdragelse inden skæringsdatoen den 30. juni i år, er man nødsaget til at vente til næste år, før man kan omdanne skattefri til selskab igen, siger hun.

 Oplagt for svineproducenter

Hun fortæller, at en omdannelse særligt vil kunne være oplagt for svineproducenterne i halen på et gyldent år.

Det skyldes, at nogle svineproducenter måske ikke har mulighed for at spare op i virksomhedsordningen (VSO, red.), fordi de ikke opfylder kravene, og i givet fald vil de passere topskattegrænsen, når der til foråret skal betales skat. Det kan ikke undgås for 2019-indtjeningen, men det kan forhindres at ske i 2020 og fremefter, så længe der fortsat tjenes penge i erhvervet.

- Med en omdannelse får du mulighed for at udskyde skatten, fordi du selv bestemmer, hvornår du tager beløbet ud af selskabet som enten udbytte eller løn. Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, og du ikke kan bruge virksomhedsordningen, så falder hele skattebetalingen på op til 55 procent, uanset om pengene er hævet ud til privatforbrug eller ej.

Den skattefri omdannelse finder sted i en begrænset periode hvert år, men fremadrettet vil det ske med nye regler, som gør, at nogle landmænd vil være tvunget til at holde fast i bygningsmassen, mens selskabskonstruktionen skrues sammen.

eh

0

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.

Alle landmænd skal kunne beregne gårdens klima-aftryk

Seges og Økologisk Landsforening går nu i gang med at udvikle fremtidens landbrugsredskab: Et digitalt værktøj, som landmanden kan bruge til at beregne sin gårds klimaaftryk.

Covid-19 – nye muligheder

Selvom den almindelig landmand ikke er i spil til diverse hjælpepakker, giver corona-situationen lånemuligheder, forrentningsmuligheder samt mulighed for udskudte betalingsfrister.

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere fodereffektive

Et nyt forskningsprojekt anført af VikingGentics skal ved hjælp af kunstig intelligens og 3D-kameraer gøre det muligt at måle, hvor meget foder en ko æder.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Agri Nord-direktør fylder 60

27 år hos KMD har blandt andet givet Kim Koch solid digital viden, der de seneste fem år er kommet Agri Nord til gode.
Side 1 af 81 (1620 artikler)Prev1234567798081Next