bannerPos

Tysk sag kostede DLG dyrt

Før skat er påvirkningen af tysk konkurrencesag i 2019 stort set den samme, som tørken var i 2018, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
15-02-2020 08:19
Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

ÅRSREGNSKAB DLG har præsenteret sit årsregnskab for 2019. Koncernen passerede for første gang i fire år en omsætning på 50 milliarder kroner. Resultatet før skat endte på over 500 millioner.

Resultatet kunne dog have været 119 millioner kroner højere. En konkurrencesag i Tyskland, som DLG er blevet involveret på grund af et datterselskab til et datterselskab, blev således endeligt afsluttet i december.

Sagen har sin oprindelse fra før datterselskabet HaGe overtog BSL i 2008. Som en del af aftalen har BSL betalt en bøde på 29,25 millioner euro, som svarer til 218 millioner kroner.

For DLG-koncernen betyder aftalen, at regningen bliver på 119 millioner kroner, som resultatet før skat er blevet direkte påvirket af.

- Før skat er påvirkningen stort set det samme, som tørken var i 2018, fortæller Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

108 millioner tilbage til ejere

Til trods for den for DLG ærgerlige tyske sag, kan DLG i år stadigvæk overskudsdeklarere et højere beløb end sidste år. Driftsresultatet er således steget markant siden 2018.

I alt udbetaler DLG i år 108 millioner kroner tilbage til ejerne mod 92 millioner kroner sidste år.

- Det, der er vigtigt for mig, det er, at på trods af de udfordringer, der har været, så formår vi at holde niveauet. Vi har den styrke til at modstå både tørke og konkurrencesag, påpeger DLG-formand Niels Dengsø Jensen.

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next