bannerPos

Sagro-overskud skal styrke ejerforeninger

Sagro-formand Søren Søndergaard glæder sig over et solidt regnskabsresultat.
24-03-2020 11:25

Størstedelen af Sagros resultat på 12,2 millioner kroner i 2019 bliver sendt tilbage til ejerforeningerne, hvor det skal styrke arbejde for at sikre gode rammevilkår.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at Sagro har leveret et sundt resultat på 14,2 millioner kroner. Resultatet er med til at sikre, at vi kan fortsætte udviklingen med at levere god rådgivning til vores kunder, siger Sagros formand, Søren Søndergaard. 

Virksomheden sender størstedelen af pengene tilbage til ejerforeningerne bag Sagro, så arbejdet med at skaffe gode rammevilkår for erhvervet kan fortsætte.

- Det arbejde, der gøres i foreningerne og på Axelborg, er ekstremt vigtigt med det fokus, som både politikere, organisationer og samfundet har på landbrugets rolle inden for klima og bæredygtighed, siger Søren Søndergaard.

- Vi skal rykke på klimadagsordenen, og samtidig skal vi kæmpe vores kamp for at være i Danmark. Det gør, at vi skal være dygtige i vores politiske arbejde, så jeg er glad for, at Sagro kan bidrage til, at vores ejerforeninger har nogle af landets laveste kontingenter, siger han.

Stærk økonomi

Adm. dir. Torben Jensen ser Sagros overskud som et sundt resultat, der blandt andet udspringer af den fusion, der blev gennemført i 2016.

- Det sikrer fortsat en række positive synergieffekter og stordriftsfordele, som giver os en stærk økonomi, så vi vil kunne udvikle os i den rigtige retning, siger Torben Jensen.

Resultatet, der er 70 procent bedre end i 2018, gør samtidig Sagro i stand til at fastholde en helt central rolle inden for landbrugsrådgivningen i Danmark, vurderer direktøren.

- Vi har kunnet sikre kompetenceudvikling i huset, så vi står fortsat stærkere og kan tilbyde kunderne endnu bedre rådgivning – i stalden og marken, og inden for strategi, ledelse og økonomi. Vi investerer mange ressourcer i fortsat at udvikle vores dygtige medarbejdere.

- Vi er allerede blandt frontløberne inden for den digitalisering og robotteknologi, som landbruget ser ind i og får gavn i takt med den fortsatte udvikling.  I Sagro ser vi fortsat mulighederne i digitaliseringen som en afgørende faktor for dansk landbrug, og vi vægter derfor også området i hele vores strategi, siger Torben Jensen.

cc

Regnskabstal

Nøgletal fra Sagros regnskab

Årets resultat 14,2 millioner kroner
Omsætning: 332 millioner kroner
Medarbejdere: 450
 

0

Tørstof lige i skabet betaler sig

Til en høj mælkeydelse hører grovfoder af både prima kvalitet og med den rette tørstofprocent. Med det til tider ekstreme vejr er det derfor nogle gange nødvendigt at være kreativ for at nå i mål.

Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Forsamlingsforbud forlænges

Forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august, siger statsminister Mette Frederiksen på et netop afholdt pressemøde i statsministeriet.

Agri Nord undersøger nordjysk fosformangel

I samarbejde med Seges laver Agri Nord en række test ude hos nordjyske landmænd, for at se om der er fosformangel på markerne. – Selvom vi i teorien giver nok fosfor, så kan vi alligevel have mangel, fortæller chef for Agri Nord Planteavl, Flemming Floor Jensen.

Høsten kvalitetsikres allerede på ladegulvet

Det rigtige vand- og proteinindhold er afgørende for at få den rigtige pris på høsten, men maskinerne til at tjekke værdierne har været forbeholdt de allerstørste landbrug og korngrossister – indtil nu.

Terndrup Markservice har fået en ny stjerne

GST Biostar hedder Nikolaj Guldbæks nye stjerne. En stjernerenser, som med 15-20 kilometer i timen løsner jordskorpen og ukrudtet i marken, mens afgrøderne står pænt tilbage. – Den er mere skånsom end en strigle, siger indehaveren af Terndrup Markservice, Nikolaj Guldbæk.

Landsdækkende maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

AMU-kurser skal professionalisere naturplejere

Med biodiversitet og klima højt på dagsordenen i den offentlige debat får naturplejere en vigtig rolle for hele landbruget.

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Pöttinger styrker i nordvestjylland med ny forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.
Side 1 af 75 (1490 artikler)Prev1234567737475Next