bannerPos

Sagro-overskud skal styrke ejerforeninger

Sagro-formand Søren Søndergaard glæder sig over et solidt regnskabsresultat.
24-03-2020 11:25

Størstedelen af Sagros resultat på 12,2 millioner kroner i 2019 bliver sendt tilbage til ejerforeningerne, hvor det skal styrke arbejde for at sikre gode rammevilkår.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at Sagro har leveret et sundt resultat på 14,2 millioner kroner. Resultatet er med til at sikre, at vi kan fortsætte udviklingen med at levere god rådgivning til vores kunder, siger Sagros formand, Søren Søndergaard. 

Virksomheden sender størstedelen af pengene tilbage til ejerforeningerne bag Sagro, så arbejdet med at skaffe gode rammevilkår for erhvervet kan fortsætte.

- Det arbejde, der gøres i foreningerne og på Axelborg, er ekstremt vigtigt med det fokus, som både politikere, organisationer og samfundet har på landbrugets rolle inden for klima og bæredygtighed, siger Søren Søndergaard.

- Vi skal rykke på klimadagsordenen, og samtidig skal vi kæmpe vores kamp for at være i Danmark. Det gør, at vi skal være dygtige i vores politiske arbejde, så jeg er glad for, at Sagro kan bidrage til, at vores ejerforeninger har nogle af landets laveste kontingenter, siger han.

Stærk økonomi

Adm. dir. Torben Jensen ser Sagros overskud som et sundt resultat, der blandt andet udspringer af den fusion, der blev gennemført i 2016.

- Det sikrer fortsat en række positive synergieffekter og stordriftsfordele, som giver os en stærk økonomi, så vi vil kunne udvikle os i den rigtige retning, siger Torben Jensen.

Resultatet, der er 70 procent bedre end i 2018, gør samtidig Sagro i stand til at fastholde en helt central rolle inden for landbrugsrådgivningen i Danmark, vurderer direktøren.

- Vi har kunnet sikre kompetenceudvikling i huset, så vi står fortsat stærkere og kan tilbyde kunderne endnu bedre rådgivning – i stalden og marken, og inden for strategi, ledelse og økonomi. Vi investerer mange ressourcer i fortsat at udvikle vores dygtige medarbejdere.

- Vi er allerede blandt frontløberne inden for den digitalisering og robotteknologi, som landbruget ser ind i og får gavn i takt med den fortsatte udvikling.  I Sagro ser vi fortsat mulighederne i digitaliseringen som en afgørende faktor for dansk landbrug, og vi vægter derfor også området i hele vores strategi, siger Torben Jensen.

cc

Regnskabstal

Nøgletal fra Sagros regnskab

Årets resultat 14,2 millioner kroner
Omsætning: 332 millioner kroner
Medarbejdere: 450
 

0

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.
Side 1 af 86 (1706 artikler)Prev1234567848586Next