bannerPos

Sælger kan spare skat ved salg af ejendom

En ejendomsavanceberegning kan give store skattebesparelser ved et ejendomssalg, råder økonomikonsulent Troels Andersen, der er en del af Agri Nords team, som er specialiseret indenfor området.
18-11-2020 12:46

Ejendomsavanceberegning, valg af skatteordning og udskydelse af skattebetaling er redskaber, der kan give landmanden den mest fordelagtige beskatning, når han skal sælge sin ejendom. Sådan råder Agri Nords specialiserede ejendomsavance-team.

Landbrugsejendomme handles ofte til store summer, og det betyder, at sælger også skal betale store summer i skat.

Men med den rigtige ejendomsavanceberegning, den rette skatteordning og eventuel udskydelse af skattebetalingen kan han undgå at betale mere, end han er forpligtet til.

En ejendomsavanceberegning er første skridt til den mest fordelagtige beskatning.

- En ejendomsavanceberegning giver et overblik over, hvor du står rent skattemæssigt, inden du sælger ejendommen, siger Troels Andersen, der er en af Agri Nords eksperter på området.

Bedste fordeling af salgsprisen

Salgsprisens fordeling er en af de faktorer, der har størst betydning for skatten ved salg af fast ejendom.

Salgsprisen på en landbrugsejendom skal typisk fordeles mellem stuehus, driftsbygninger og jord.

- Det skal selvfølgelig ske indenfor rimelighedens grænser, siger Troels Andersen.

Og der er stor forskel på beskatning af de forskellige typer af ejendomme. Agri Nords avanceteam har i visse tilfælde oplevet skattefordele på op til flere hundrede tusinder ved at fordele summerne bedst muligt.

- Af den grund kan det være en fordel, at der er udarbejdet en avanceberegning, inden der er underskrevet en handelsaftale. Kommer sælger med et forslag til fordelingen af salgssummen på de forskellige ejendomstyper, kan han være med til at sikre sig den mest optimale skattebetaling, siger økonomikonsulenten.

Kapital- eller personlig indkomst

Ved salg af fast ejendom er der to type beskatninger: kapitalindkomst eller personlig indkomst.

Ved kapitalindkomst er der tale om en beskatning på op til 42 procent, og ved personlig indkomst kan det være en beskatning på op til 52,06 procent.

Regeringen har i udspillet »Ret til tidligere pension« planlagt at hæve skatteprocenten for kapitalindkomst fra 42 til 45 procent.

- Det betyder, at skattebetalingen for salg af fast ejendom vil blive større, hvis du sælger, når du er i kapitalafkastordningen, siger Troels Andersen.

Hvilken beskatning der vælges, kommer an på hvilken ordning skatteregnskab udarbejdes efter. Ordningen, som skatteregnskabet udarbejdes efter, kan sagtens ændres i salgsåret.

Selvom beskatningen er lavere ved kapitalindkomst, kan landmanden i visse tilfælde have andre fordele ved at lade det beskatte som personlig indkomst.

- Det afhænger af mange andre faktorer, blandt andet opsparing i virksomhedsskatteordningen, siger Troels Andersen.

Udskydelse af skattebetaling

Ved salg af fast ejendom vil landmanden blive beskattet af den fortjeneste, han har ved afståelsestidspunktet.

- For at udskyde denne skattebetaling kan han vælge at indskyde fortjenesten på en ophørspension, hvis kravene hertil opfyldes, siger Troels Andersen.

På en ophørspension kan der i år 2020 indskydes op til 2.866.600 kroner. Indbetalinger op til denne grænse er fuldt fradragsberettigede.

teba

Ejendomsavance

Hvad er en ejendomsavanceberegning?

Udarbejdelse af en avanceberegning er et dybdegående stykke arbejde, hvor ejendommens historie gennemgås i sælgers ejertid.

Ejendomsavance-beregningen skal ifølge skatteloven udarbejdes i forbindelse med salg af erhvervsejendomme, både ved et delsalg og helsalg.

Agri Nord har et team bestående af fem konsulenter, der er specialiseret i ejendomsavance-beregningerne, der foregår via et specielt program til beregninger af specielt landbrugsejendomme.

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next