bannerPos

Gør din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Frem til 30. juni er det muligt skattefrit at omdanne en personlig virksomhed til et ApS eller A/S. Susanne Møberg, chefrådgiver ved LMO, giver her sit bud på en række overvejelser man bør gøre sig inden.

Redaktionen

08-04-2019 06:29
Frem til 30. juni er det muligt for landmænd at udnytte en særlig skattefrist, der gør det muligt at omdanne sin enkeltmandsvirksomhed til et ApS eller A/S uden skattebetaling.

Frem til 30. juni er det muligt skattefrit at omdanne en personlig virksomhed til et ApS eller A/S. En omdannelse kan i sidste ende give flere penge på bundlinjen og et bedre overblik over skattebetalingerne, fortæller skatteekspert.

Der kan være store skattemæssige besparelser at hente, hvis man som landmand vælger at lade sin enkeltmandsvirksomhed omdanne til et ApS eller et A/S – og netop nu er det muligt at gøre, uden at det udløser en skattebillet af de helt store.

Det fortæller Susanne Møberg, chefrådgiver i Skat & Selskaber hos LMO.

- Når man overdrager en virksomhed fra en person til et selskab, så er det almindeligvis på markedsmæssige vilkår, hvilket betyder, at man skal betale bunker af skat, fordi der på papiret er fortjenester på besætninger, ejendomme og andre aktiver. Men frem til udgangen af juni er det muligt at gøre skattefrit, og det kan betyde besparelser på potentielt flere hundredtusindvis af kroner for den enkelte landmand, siger Susanne Møberg.

- Hvis man ikke når i mål med en overdragelse inden skæringsdatoen, kan man være nødsaget til at vente til næste år, før man kan gøre det igen. Hvis det virkelig haster, kan man føre omdannelsen igennem alligevel, men så risikerer man at skulle betale op til 55 procent i skat af fortjeneste på aktiverne, lyder det.

 

Udskyder skatten

Omdannelsen fra personlig virksomhed til et selskab er en stor omvæltning, da man formelt set går fra at være ejer til at være ansat i sin virksomhed. Men for flere landmænd giver det dog en række klare skattefordele, fortæller Susanne Møberg.

- Fordelen ved at være i et ApS eller A/S er, at man får styr på skatten og et bedre overblik over sine skattebetalinger, eksempelvis hvis man har et stort opsparet overskud. For andre, som ikke kan bruge virksomhedsskatteordningen og spare op til 22 procent i skat, risikerer man at blive beskattet op til 55 procent, og her kan det være en oplagt idé at drive sin virksomhed i selskabsform. Det er klart, at landmanden i sidste ende skal tjene på det, siger hun og peger på, at det også kan være en stor fordel, hvis man står over for et salg af bedriften.

- I forhold til salg og fri handel kan det være en god idé at omdanne virksomheden, fordi man får mulighed for at udskyde skatten, og det giver ultimativt flere potentielle købere, fordi banken betragter udskudt skat som del af finansiering af købet. Det er en klar fordel for køberen, som også slipper for at skulle låne flere penge i banken end højst nødvendigt.

 

En stor beslutning

Det kan være kringlet for den enkelte at finde ud af, om hvorvidt en omdannelse fra virksomhed til selskab kan være gunstig. Som tommelfingerregel siger man, at det kræver en vis størrelse, og at virksomheden gerne skal have aktiver for over 20 millioner kroner. Derudover kræver det, at man har kalenderregnskabsår, hvis man skal udnytte skæringsfristen den 30. juni.

- Overordnet kan man sige, at det er skatten, der styrer det. En omdannelse er kompleks og en større ting, man sætter i gang. Det kan tage lang tid at føre ud i livet, så hvis man gerne vil afsøge mulighederne, bør man gå i gang hurtigst muligt – hellere i dag end i morgen, siger hun og opfordrer interesserede til at kontakte sin rådgiver, hvis man tænker, at et selskab kunne være vejen at gå.

- Vi kan som rådgiver lave en fuldstændig gennemgang af, hvorvidt en omdannelse kan gøres skattefri, og hvilke fordele og eventuelle ulemper, det kan medføre. Derudover optimerer vi jo hele tiden, så man står i den mest gunstige situation både virksomhedsmæssigt og privat, fortæller Susanne Møberg, chefrådgiver ved LMO.

Vindmøllenaboer frygter syge borgere og stressede mink

Store vindmøller og lavfrekvent støj har fået borgerne omkring Nørre Økse Sø i Jammerbugt Kommune på barrikaderne. Projektet er godkendt af kommunen, men man håber, en klage til planklagenævnet kan ændre på tingene.

Stjernerenser får styr på ukrudtet

Med en ny stjernerenser kan Martin Skamriis, Lønstrup, få fat i ukrudtet uden at hive afgrøderne op, som striglen gjorde sidste år.

Fokus på kornkvaliteten – hele året rundt

Korrekt lagring af kornet og god foderhygiejne har afgørende betydning for foderkvaliteten og produktiviteten hos grisene.

Værkstedet er motoren i forretningen

Bredsgaard A/S i Kjellerup udvider deres værksted og tilføjer fem nye Claas servicevogne samt en Claas servicelastbil til servicetruppen.

Få overblik over transportomkostningerne

Transport af varer og afgrøder er en naturlig del af landbrugsproduktionen. Få overblik over omkostningerne med et Seges-værktøj.

Sydgården i Nibe har været med til Økodag fra begyndelsen

Igen i år er Ewald Kristensen, Nibe, vært på årets Økodag.

Ny, fuldautomatisk afgrødeomrører fra Bøvlingbjerg

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører fra Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager.

Rejsegilde ved Vinderup Maskinforretning

Der var blå himmel, solskin og højt til loftet, da Vinderup Maskinforretning holdte rejsegilde på Mors, hvor de kunne fremvise et storstilet byggeri, som er klart til brug til efteråret.

Forsigtig optimisme for de nordjyske minkavlere

Mange nordjyske minkavlere er truet på levebrødet, da skindpriserne siden 2015/16 har været lave. Men det lykkes dog stadigvæk LandboNord at finde løsninger for minkkunderne.

Faunastriber skal igen hjælpe insekter

Landmændene skal igen i år inspireres til at give naturen en håndsrækning ved at plante faunastriber. Det er ideen bag et initiativ mellem LandboNord, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Biavlerforening
Side 1 af 39 (779 artikler)Prev1234567373839Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer