bannerPos

DSV Frø præsenterer rekordresultat

DSV Frø præsenterede forleden et rekordresultat på 16,2 millioner efter skat.
12-11-2019 09:52
Omsætningen voksede 29 procent og regnskabsåret 2018/19 endte med et resultat efter skat på 16,2 millioner kroner – 7 millioner mere end sidste år.

DSV Frø, der har hovedsæde i Holstebro, præsenterede forleden regnskabet for 2018/19.

Her kan man se tilbage på et år præget af tørkeperioden i sommeren 2018. Det resulterede i stort salg af frø på både det danske og de internationale markeder, og et flot regnskab.

Omsætningen voksede 29 procent i forhold til året før til 321,8 millioner kroner. Dette resulterede i et overskud på 16,2 millioner kroner efter skat mod 9,2 millioner kroner året før.

- Vores organisation har udført et kæmpe stykke arbejde, i forhold til at tilpasse os til den situation på markedet, som tørken skabte. Både i forhold til at betjene vores danske kunder, men også det pres på eksporten, der kom, siger administrerende direktør Lasse Bech.

- Med det samme produktionsapparat, er det på to år lykkedes at vokse betragteligt i forhold til 16/17-sæsonen. Det er vi meget stolte af, siger Lasse Bech.

- Samtidig er vi glade for, at vi trods de – gennemsnitligt set – lidt lavere udbytter end forventet, har været i stand til at betale en god gennemsnitlig betaling på cirka 14.000 kroner pr. hektar til vores frøavlere.

 

Tørken prægede avlen

- Sommerens tørke i 2018 var hård ved flere græsfrøarter og vi tangerede rekorder i andre arter, siger avlschef Carsten Jørgensen.

- Værst gik det ud over engrapgræs-udbyttet, da engrapgræs ikke tåler tørke i maj og juni. Engrapgræsset var meget kort til høst og det gav ligeledes praktiske udfordringer.

- Rødsvingel udbyttet endte lidt under middel, hvilket var overraskende positivt, i forhold til vores forventninger inden høst, fortsætter Carsten Jørgensen.

- I almindelig rajgræs slog vi en rekord, da udbyttet endte på 5 procent over 5 års gennemsnittet. Det tilskrives dels en effektiv vækstregulering og en høst til tiden hos vores frøavlere, som igen i år kan glæde sig over høje frøudbytter, udtaler avlschefen.

- Til gengæld var det den tidligste og nemmeste høst i flere år. Vi kunne høste hver dag og tørringen gik ligeledes uden de store problemer. Rensesvindet var i de fleste arter under gennemsnittet, hvilket også var glædeligt, trods bekymrede forventninger inden høst, slutter Carsten Jørgensen.

DSV Frøs regnskabsresultater

2018/19:  Omsætning: 321.753.000 kroner               Resultat efter skat: 16.208.00 kroner

2017/18   Omsætning: 249.265.000 kroner               Resultat efter skat: 9.220.000 kroner

2016/17   Omsætning: 195.183.000 kroner               Resultat efter skat: 4.089.000 kroner

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

Nordjyde har skrevet bog om islandske hestenavne

Måske er den perfekte julegave til læsehesten og hesteelskeren en netop udkommet bog om Islandske hestenavne. Bogen bærer titlen »Navnebogen Islandske heste Fra Álfadís til Steinálfur« og er skrevet af nordjyske Lise Hvarregaard.

Ny bog om dyrevelfærd

En række danske forskere bidrager til ny Seges-bog om dyrevelfærd og etik.

Landmænd bør høste majs tidligere næste år

Analyser fra årets majshøst viser, at flere kvægbønder bør turde at tage chancen og høste deres majsplanter tidligere, mener kvægchef hos Vestjysk Landboforening.

Sådan forbereder du dig på svinepest

Det er vigtigt at have lagt en plan for, hvordan man skal handle den dag, svinepesten måske rammer Danmark eller et af nabolandene.

MidtWest Farmshow mangler frivillige for at overleve

Siden 2006 har der hver sommer været MidtWest Farmshow i Skive, men det lokale skue er truet på sin eksistens fordi der blandt andet mangler frivillige for at skuet fortsat kan overleve.

- Landmænd glemmer sig selv

Mette Neist er socialkonsulent ved LandboNord. Hun oplever alt for mange landmænd havde fuldstændig tjek på forsikringerne på maskiner og bygninger, men hvad der sker med dem selv, hvis de får en arbejdsskade, eller hvad der sker med bedriften og de efterladte, hvis de dør, det kommer i anden række.

Kom til Danmarksmesterskabet i klipning

Som noget helt nyt vil man på Agro Nord til marts nu kunne både overvære og deltage i en kvie-klippekonkurrence. Deltagerne deles i to hold, og vinderne kan tage hjem med titlen Danmarksmester i klipning.

Gør det enkelt

Læserbrev af Carsten Søborg, Næstformand for Jammerbugt Vandløbslaug, Tranumvej 22, Birkelse, 9440 Aabybro
Side 1 af 62 (1238 artikler)Prev1234567606162Next