bannerPos

Digitale løsninger giver overblik

I disse dage lancerer LandboNord, som den eneste DLBR-virksomhed i landet, nu produktet LN e-Overblik, som giver brugeren mulighed for at kunne trække tal fra specifikke ejendomme og lave benchmark mellem den enkelte landbrugsvirksomheds sites samt have fokus på, hvordan det går i forhold til det budgetterede.

Per Jørgensen

Journalist
05-10-2018 15:13
For første gang er det nu muligt for danske landbrug, at lave målrettet økonomistyring på hver enkelt ejendom via et professionelt og elektronisk ledelsesværktøj. Det giver et hidtil uhørt overblik og detaljegrad, lover LandboNord, som sammen med SEGES udvikler LN e-Overblik.

I disse dage lancerer LandboNord, som den eneste DLBR-virksomhed i landet, nu produktet LN e-Overblik, som giver brugeren mulighed for at kunne trække tal fra specifikke ejendomme og lave benchmark mellem den enkelte landbrugsvirksomheds sites samt have fokus på, hvordan det går i forhold til det budgetterede.

- Med ”LN e-Overblik” kan landmanden få en topmoderne og effektiv økonomistyring af sin virksomhed via professionel og overskuelig præsentation af nøgletal og KPI’er. Vores elektroniske ledelsesværktøj er målrettet landmandens egen ledelse af virksomhed samt interessenter herunder gårdråd, bestyrelse, bank og medarbejder. Vi løfter det detaljeret bogholderi til en professionel ledelsesrapportering med en ny og forfriskende tilgang, siger chefkonsulent i strategi og virksomhedsøkonomi, Anne-Mette Søndergaard.

Med den indsigt, som LN e-Overblik tilbyder, så får den enkelte landmand et stærkt styringsværktøj med et tværfagligt fokus på hele virksomheden. På den måde bliver det nemmere at udpege indsatsområder, lave en tæt opfølgning, og ikke mindst giver det landmanden mulighed for bedre management og personaleledelse.

- Uanset hvor meget man forsøger at standardisere sin produktion, så vil det aldrig være muligt at opnå identiske fremstillingsomkostninger på samtlige ejendomme. Derfor har flere af vores kunder længe ønsket en elektronisk overbliksløsning, som vi nu kan tilbyde. Her får du netop indsigt i de forskellige aspekter af virksomhedens niveauer, siger chef for digitalisering i LandboNord, Morten Langgaard.

Målrettet økonomistyring

Data stammer fra Ø90, som også danner grundlag for de fleste af DLBR-virksomhedernes digitale services. Men indtil i dag har det ikke været muligt for større landbrugsvirksomheder at lave målrettet økonomistyring for de enkelte ejendomme. Det har LandboNord nu lavet om på med første version af LN e-Overblik, som er udviklet i samarbejde med SEGES.

- Vi leverer en elektronisk A4-side med økonomi- og produktionsdata fra de forskellige ejendomme, som vi populært sagt har sat strøm til. På den måde får kunden en visuel præsentation af de vigtigste nøgletal, så eventuelle afvigelser, i forhold til budget og øvrige målsætninger, kan blive spottet og taget hånd om i opløbet. Vi er fortsat ved at videreudvikle produktet, men vi kan allerede nu se, at det virker i praksis, siger Anne-Mette Søndergaard.

En række nye muligheder

LN e-Overblik er en overbygning på regnskabsprogrammet LN Summax, som LandboNord med stor succes i dag tilbyder i forskellige versioner. LN e-Overblik er blevet til i samarbejde med flere af LandboNords store landbrugskunder.

I LN e-Overblik kan kunden og rådgiveren gå fra helikopterniveau, benchmarking/styring af sites og helt ned på bilagsniveau, med blot nogle få klik. Det åbner op for en række af nye muligheder for større indsigt og bedre beslutningstagning, siger Morten Langgaard som lægger vægt på, at LN e-Overblik fungerer på samtlige digitale platforme; hvad enten det er på computeren, mobiltelefonen eller en tablet.

Attraktiv samarbejdspartner

Ifølge Anne-Mette Søndergaard har værdien ved at få LN e-Overblik flere afledte og positive virkninger for alle i virksomheden. Dels bliver virksomhedsejeren mere attraktiv som samarbejdspartner i forhold til pengeinstitutter og andre interessenter, og derudover bliver det nemmere at motivere medarbejderne med synlige målsætninger og opfølgninger for bedrifterne.

- Med en solid, løbende og detaljeret indsigt i økonomi og produktion bliver det nemmere at tage nogle velovervejede beslutninger i en hektisk hverdag, hvor flere parter skal involveres. Detaljegraden er så udviklet, at vi nemt kan dykke ned i data, så alle kan være med, siger Anne-Mette Søndergaard.

Mulighed for at opleve LN e-Overblik

Som en del af markedsføringen er LandboNord nu gået i gang med at demonstrere LN e-Overblik i praksis.

- Vi har investeret en del tid og udvikling i det her produkt, som er førende på markedet. Derfor tilbyder vi nu at demonstrere det live ude på nogle af landets største landbrug. Her vil LN e-Overblik virkelig komme til sin ret, så ledelsesbeslutningerne på virksomhedernes enkelte ejendomme, kan blive taget på et solidt grundlag, siger Morten Langgaard.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next