Digitale løsninger giver overblik

Per Jørgensen 05-10-2018 15:13:23
I disse dage lancerer LandboNord, som den eneste DLBR-virksomhed i landet, nu produktet LN e-Overblik, som giver brugeren mulighed for at kunne trække tal fra specifikke ejendomme og lave benchmark mellem den enkelte landbrugsvirksomheds sites samt have fokus på, hvordan det går i forhold til det budgetterede.
For første gang er det nu muligt for danske landbrug, at lave målrettet økonomistyring på hver enkelt ejendom via et professionelt og elektronisk ledelsesværktøj. Det giver et hidtil uhørt overblik og detaljegrad, lover LandboNord, som sammen med SEGES udvikler LN e-Overblik.

I disse dage lancerer LandboNord, som den eneste DLBR-virksomhed i landet, nu produktet LN e-Overblik, som giver brugeren mulighed for at kunne trække tal fra specifikke ejendomme og lave benchmark mellem den enkelte landbrugsvirksomheds sites samt have fokus på, hvordan det går i forhold til det budgetterede.

- Med ”LN e-Overblik” kan landmanden få en topmoderne og effektiv økonomistyring af sin virksomhed via professionel og overskuelig præsentation af nøgletal og KPI’er. Vores elektroniske ledelsesværktøj er målrettet landmandens egen ledelse af virksomhed samt interessenter herunder gårdråd, bestyrelse, bank og medarbejder. Vi løfter det detaljeret bogholderi til en professionel ledelsesrapportering med en ny og forfriskende tilgang, siger chefkonsulent i strategi og virksomhedsøkonomi, Anne-Mette Søndergaard.

Med den indsigt, som LN e-Overblik tilbyder, så får den enkelte landmand et stærkt styringsværktøj med et tværfagligt fokus på hele virksomheden. På den måde bliver det nemmere at udpege indsatsområder, lave en tæt opfølgning, og ikke mindst giver det landmanden mulighed for bedre management og personaleledelse.

- Uanset hvor meget man forsøger at standardisere sin produktion, så vil det aldrig være muligt at opnå identiske fremstillingsomkostninger på samtlige ejendomme. Derfor har flere af vores kunder længe ønsket en elektronisk overbliksløsning, som vi nu kan tilbyde. Her får du netop indsigt i de forskellige aspekter af virksomhedens niveauer, siger chef for digitalisering i LandboNord, Morten Langgaard.

Målrettet økonomistyring

Data stammer fra Ø90, som også danner grundlag for de fleste af DLBR-virksomhedernes digitale services. Men indtil i dag har det ikke været muligt for større landbrugsvirksomheder at lave målrettet økonomistyring for de enkelte ejendomme. Det har LandboNord nu lavet om på med første version af LN e-Overblik, som er udviklet i samarbejde med SEGES.

- Vi leverer en elektronisk A4-side med økonomi- og produktionsdata fra de forskellige ejendomme, som vi populært sagt har sat strøm til. På den måde får kunden en visuel præsentation af de vigtigste nøgletal, så eventuelle afvigelser, i forhold til budget og øvrige målsætninger, kan blive spottet og taget hånd om i opløbet. Vi er fortsat ved at videreudvikle produktet, men vi kan allerede nu se, at det virker i praksis, siger Anne-Mette Søndergaard.

En række nye muligheder

LN e-Overblik er en overbygning på regnskabsprogrammet LN Summax, som LandboNord med stor succes i dag tilbyder i forskellige versioner. LN e-Overblik er blevet til i samarbejde med flere af LandboNords store landbrugskunder.

I LN e-Overblik kan kunden og rådgiveren gå fra helikopterniveau, benchmarking/styring af sites og helt ned på bilagsniveau, med blot nogle få klik. Det åbner op for en række af nye muligheder for større indsigt og bedre beslutningstagning, siger Morten Langgaard som lægger vægt på, at LN e-Overblik fungerer på samtlige digitale platforme; hvad enten det er på computeren, mobiltelefonen eller en tablet.

Attraktiv samarbejdspartner

Ifølge Anne-Mette Søndergaard har værdien ved at få LN e-Overblik flere afledte og positive virkninger for alle i virksomheden. Dels bliver virksomhedsejeren mere attraktiv som samarbejdspartner i forhold til pengeinstitutter og andre interessenter, og derudover bliver det nemmere at motivere medarbejderne med synlige målsætninger og opfølgninger for bedrifterne.

- Med en solid, løbende og detaljeret indsigt i økonomi og produktion bliver det nemmere at tage nogle velovervejede beslutninger i en hektisk hverdag, hvor flere parter skal involveres. Detaljegraden er så udviklet, at vi nemt kan dykke ned i data, så alle kan være med, siger Anne-Mette Søndergaard.

Mulighed for at opleve LN e-Overblik

Som en del af markedsføringen er LandboNord nu gået i gang med at demonstrere LN e-Overblik i praksis.

- Vi har investeret en del tid og udvikling i det her produkt, som er førende på markedet. Derfor tilbyder vi nu at demonstrere det live ude på nogle af landets største landbrug. Her vil LN e-Overblik virkelig komme til sin ret, så ledelsesbeslutningerne på virksomhedernes enkelte ejendomme, kan blive taget på et solidt grundlag, siger Morten Langgaard.

Kvartalsrapport: Minimum fem ulve i Danmark

13-12-2018 07:46:53

En ny kvartalsstatus fra den officielle ulveovervågning fortæller, at der er minimum fem ulve i Danmark, og at de formentlig fordeler sig sådan tre steder i Jylland. Det oplyser Erik Poulsen, som er redaktør af facebooksiden "Her er ulven i Danmark."


150 besøgte Sargos planteaften

11-12-2018 13:39:20

Teoretiske og praktiske bud på landbrugets rolle i klimaudfordringerne.


Gør klar til vinter

11-12-2018 08:10:16

Rengøring og kontrol af maskinerne inden de stilles i stå over vinteren, forlænger både levetiden, men sparer dig også penge og tid i længden, lyder det fra værkfører hos Semler Agro.


20 år gammel ko venter sin kalv nummer 20

10-12-2018 09:00:08

I Bindslev i Vendsyssel bor en Jysk ko, som er 20 år gammel. Hun har kælvet 17 gange og venter lige nu sin kalv nummer 20.


Stor jordfordeling giver færre store landbrugsmaskiner på vejene på Djursland

07-12-2018 13:35:10

Et areal på størrelse med næsten 6.000 parcelhusgrunde har netop skiftet hænder ved Øster Alling på Djursland. Det gavner både klimaet, landmændene og deres naboer.


Tid til service

07-12-2018 09:57:27

Det er nu, at plæneklipperen og andre småmaskiner skal serviceres – ikke til foråret.


ATV’en: Den moderne udgave af en lille traktor

07-12-2018 08:49:30

Muligheden for at indregistrere sin ATV som traktor, har gjort den endnu mere interessant de seneste år. Det oplever man hos Østervrå Motor- og Cykelcenter


Se vinder-dyrene fra Agromek

06-12-2018 09:40:08

Få styr på dit kemirum

05-12-2018 08:42:47

Det kan blive en dyr affære at have en dunk ulovlig kemi til at stå. Derfor opfordre en konsulent til, at få styr på kemirummet. Flere midler er blevet ulovlige hen over efteråret og flere bliver det inden årsskiftet.


Økologer dyrker flere efterafgrøder

04-12-2018 08:34:16

ØkologiRådgivning Danmarks kunder bruger efterafgrøder i langt højere grad end for tre år siden. Det glæder plantechef i ØRD.


Aarhus får 550 hektar ny skov

03-12-2018 13:44:46

Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår et nyt, visionært samarbejde, som med cirka 550 nye hektar ny skov beskytter grundvandet og giver Aarhus det største sammenhængende naturområde i byens historie.


Foderring holder styr på foderet og minimerer spild

03-12-2018 08:30:38

Undgå at hestene tramper i stråfoderet og få mere ud af ballerne med den nye »sikkerheds-foderring«


Unikt landbrugs-dødsbo på auktion i Randers

02-12-2018 08:26:10

Der er både en stor maskinpark og masser af skjulte skatte at byde på, når Campen Auktioner sælger en samlers dødsbo ved Randers.


- Medarbejderne er det vigtigste, vi har

01-12-2018 08:20:20

Hos FM Landbrug er man gået systematisk til værks for at sikre et godt arbejdsmiljø. Det har udviklet sig til en positiv spiral, mener ejerne.


Få styr på moms og skat for julens glæder

30-11-2018 07:16:03

Julen står for døren og det samme gør udgifter til julegaver og -frokoster. Seges giver her et overblik over moms og fradragsmuligheder for virksomheder.


Fremtidens bæredygtige landmand - Kristian fra Ausumgaard

29-11-2018 20:30:37

Fremtidens Landmand i kategorien Bæredygtighed blev Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard ved Holstebro for hans arbejde med den grønne omstilling.


Fremtidens Landmand i afsætning: Søren fra Nyborggaard

29-11-2018 20:30:04

Fremtidens Landmand i kategorien Afsætning er Søren Skjølstrup Jensen fra Nyborggaard ved Vildbjerg på grund af hans arbejde med at producere og afsætte højkvalitetsprodukter med en historie.


Skoler får penge til gårdbesøg fra Skolemælkslegat

29-11-2018 09:12:24

Østre Skole i Thisted er en af de skoler, der i denne omgang får glæde af Skolemælkslegatet. De 5.000 kroner skal bruges på udflugt til økologisk landbrug og fællesspisning.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 29 (575 artikler)Prev1234567272829Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer