Digitale løsninger giver overblik

I disse dage lancerer LandboNord, som den eneste DLBR-virksomhed i landet, nu produktet LN e-Overblik, som giver brugeren mulighed for at kunne trække tal fra specifikke ejendomme og lave benchmark mellem den enkelte landbrugsvirksomheds sites samt have fokus på, hvordan det går i forhold til det budgetterede.

Per Jørgensen

Journalist
05-10-2018 15:13
For første gang er det nu muligt for danske landbrug, at lave målrettet økonomistyring på hver enkelt ejendom via et professionelt og elektronisk ledelsesværktøj. Det giver et hidtil uhørt overblik og detaljegrad, lover LandboNord, som sammen med SEGES udvikler LN e-Overblik.

I disse dage lancerer LandboNord, som den eneste DLBR-virksomhed i landet, nu produktet LN e-Overblik, som giver brugeren mulighed for at kunne trække tal fra specifikke ejendomme og lave benchmark mellem den enkelte landbrugsvirksomheds sites samt have fokus på, hvordan det går i forhold til det budgetterede.

- Med ”LN e-Overblik” kan landmanden få en topmoderne og effektiv økonomistyring af sin virksomhed via professionel og overskuelig præsentation af nøgletal og KPI’er. Vores elektroniske ledelsesværktøj er målrettet landmandens egen ledelse af virksomhed samt interessenter herunder gårdråd, bestyrelse, bank og medarbejder. Vi løfter det detaljeret bogholderi til en professionel ledelsesrapportering med en ny og forfriskende tilgang, siger chefkonsulent i strategi og virksomhedsøkonomi, Anne-Mette Søndergaard.

Med den indsigt, som LN e-Overblik tilbyder, så får den enkelte landmand et stærkt styringsværktøj med et tværfagligt fokus på hele virksomheden. På den måde bliver det nemmere at udpege indsatsområder, lave en tæt opfølgning, og ikke mindst giver det landmanden mulighed for bedre management og personaleledelse.

- Uanset hvor meget man forsøger at standardisere sin produktion, så vil det aldrig være muligt at opnå identiske fremstillingsomkostninger på samtlige ejendomme. Derfor har flere af vores kunder længe ønsket en elektronisk overbliksløsning, som vi nu kan tilbyde. Her får du netop indsigt i de forskellige aspekter af virksomhedens niveauer, siger chef for digitalisering i LandboNord, Morten Langgaard.

Målrettet økonomistyring

Data stammer fra Ø90, som også danner grundlag for de fleste af DLBR-virksomhedernes digitale services. Men indtil i dag har det ikke været muligt for større landbrugsvirksomheder at lave målrettet økonomistyring for de enkelte ejendomme. Det har LandboNord nu lavet om på med første version af LN e-Overblik, som er udviklet i samarbejde med SEGES.

- Vi leverer en elektronisk A4-side med økonomi- og produktionsdata fra de forskellige ejendomme, som vi populært sagt har sat strøm til. På den måde får kunden en visuel præsentation af de vigtigste nøgletal, så eventuelle afvigelser, i forhold til budget og øvrige målsætninger, kan blive spottet og taget hånd om i opløbet. Vi er fortsat ved at videreudvikle produktet, men vi kan allerede nu se, at det virker i praksis, siger Anne-Mette Søndergaard.

En række nye muligheder

LN e-Overblik er en overbygning på regnskabsprogrammet LN Summax, som LandboNord med stor succes i dag tilbyder i forskellige versioner. LN e-Overblik er blevet til i samarbejde med flere af LandboNords store landbrugskunder.

I LN e-Overblik kan kunden og rådgiveren gå fra helikopterniveau, benchmarking/styring af sites og helt ned på bilagsniveau, med blot nogle få klik. Det åbner op for en række af nye muligheder for større indsigt og bedre beslutningstagning, siger Morten Langgaard som lægger vægt på, at LN e-Overblik fungerer på samtlige digitale platforme; hvad enten det er på computeren, mobiltelefonen eller en tablet.

Attraktiv samarbejdspartner

Ifølge Anne-Mette Søndergaard har værdien ved at få LN e-Overblik flere afledte og positive virkninger for alle i virksomheden. Dels bliver virksomhedsejeren mere attraktiv som samarbejdspartner i forhold til pengeinstitutter og andre interessenter, og derudover bliver det nemmere at motivere medarbejderne med synlige målsætninger og opfølgninger for bedrifterne.

- Med en solid, løbende og detaljeret indsigt i økonomi og produktion bliver det nemmere at tage nogle velovervejede beslutninger i en hektisk hverdag, hvor flere parter skal involveres. Detaljegraden er så udviklet, at vi nemt kan dykke ned i data, så alle kan være med, siger Anne-Mette Søndergaard.

Mulighed for at opleve LN e-Overblik

Som en del af markedsføringen er LandboNord nu gået i gang med at demonstrere LN e-Overblik i praksis.

- Vi har investeret en del tid og udvikling i det her produkt, som er førende på markedet. Derfor tilbyder vi nu at demonstrere det live ude på nogle af landets største landbrug. Her vil LN e-Overblik virkelig komme til sin ret, så ledelsesbeslutningerne på virksomhedernes enkelte ejendomme, kan blive taget på et solidt grundlag, siger Morten Langgaard.

Knivskarp hobby

17-02-2019 14:27:00

For 24 år siden lavede Jørn Sønderskov Christensen sin første kniv. Siden er sværhedsgraden øget betragteligt for formanden for Dansk Knivforening, som står klar til at vise arbejdet frem på Jagt & Udeliv-messen i Aars.


Landbrug & Fødevarer Østjylland er blevet en realitet

16-02-2019 11:03:44

Dansk Landbrug Midt-Østjylland har skiftet navn til Landbrug & Fødevarer Østjylland. Med navneskiftet følger ønsket om større synlighed og øget politisk samarbejde blandt de fem Østjyske landboforeninger.


Tørken påvirkede Danish Agro og DLG

15-02-2019 14:53:35

Både hos Danish Agro og DLG har 2018-regnskabet været påvirket af tørken. Alligevel sender de penge tilbage til ejerne.


Hold igen med gødningen

15-02-2019 10:56:42

Det kan være fristende at komme i gang med årets markarbejde og køre en tur med gyllevognen eller gødningssprederen, men hold igen.


Én Kloakdoktor bliver til to

15-02-2019 07:43:36

23-årige Kristian B. Larsen har købt sig ind i Hobrofirmaet, Kloakdoktoren.


Foderstof hjælper konkursbo

14-02-2019 16:06:56

Hornsyld Købmandsgaard gennemfører nu på vegne af konkursboet efter foderstofvirksomheden BMG A/S mange af de kornkøbskontrakter, som Randers-virksomheden havde indgået.


50 nye arbejdspladser i Thisted

14-02-2019 12:43:22

Højere udbeningsaktivitet, en ny afdeling til forædlede Japan varer og kapacitetsløft senere på året giver vækst og 50 nye arbejdspladser på Ticans afdeling i Thisted.


Rejsegilde for Kornets Hus

14-02-2019 12:04:43

Forleden blev Danmarks kommende videns- og inspirationscenter om korn og madkultur, Kornets Hus, fejret ved et velbesøgt rejsegilde.


Vestjyske andelsselskaber indgår samarbejdsaftale

12-02-2019 10:32:52

Vestjyllands Andel og Jysk Energi har, med et driftsoverskud på henholdsvis 94 og 62 millioner kr. i seneste regnskabsår, en betydelig position i hver deres branche. Nu har de to selskaber indgået en samarbejdsaftale for at kunne at udnytte en række fælles relationer.


Ukrainske medhjælpere samles på fodboldbanen

10-02-2019 16:00:44

Flere gange om ugen trækker Sallingsund FC Inter ukrainske landbrugsmedarbejdere fra en stor del af Midt- og Vestjylland til træningsbanen i Højslev.


Landbrug & Fødevarer Østjylland er en realitet

07-02-2019 21:53:09

Dansk Landbrug Midt-Østjylland har skiftet navn til Landbrug & Fødevarer Østjylland. Med navneskiftet følger ønsket om større synlighed og øget politisk samarbejde blandt de fem Østjyske landboforeninger.


Claus Clausen har trukket sig som formand

07-02-2019 21:38:11

Landboforeningen Limfjord meddeler, at nuværende formand, Claus Clausen, Vroue, har valgt at trække sig som formand.


Østjylland har fået sit første minivådområde

06-02-2019 09:26:35

Landmænd over hele landet bidrager lige nu til et bedre miljø. Etableringen af Østjyllands første minivådområde er blevet en realitet.


Oplagte skattefradrag for deltids- og fritidslandmænd

05-02-2019 08:33:00

Det er muligt at få store skattefradrag, hvis man kaster sig ud i et liv på et nedlagt landbrug med få hektar jord, fortæller en skatteekspert.


Østjylland har fået sit første minivådområde

04-02-2019 09:51:00

En landmand ved Haslund syd for Randers kan nu kalde sig en tilfreds indehaver af Østjyllands første minivådområde.


Skadedyr i bygninger

03-02-2019 08:36:05

Der findes mange særprægede ældre bygninger i det danske land. Nogle af farerne ved disse kan være skadedyr. Især rotten kan være svær at bekæmpe.


Landmænd kræver solcelle-arealer af kommunerne

03-02-2019 08:06:48

Agri Nord lægger pres på de nordjyske kommuner for at få udpeget arealer til solcelleanlæg. Det er til gavn for både klima og erhvervet.


Nyt projekt: Herregårde skal give liv til landdistrikter

31-01-2019 14:00:39

Under titlen »Jagten på Fortiden« skal danskerne de næste tre år på genopdagelse i deres lokale herregårdsområder med events og undervisning i det fri.


Biogas i grøn erhvervspark

31-01-2019 08:09:38

Forleden blev første spadestik taget til Greenlab Skive Biogas, der skal være et centralt omdrejningspunkt i den grønne erhvervspark.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 33 (648 artikler)Prev1234567313233Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer