bannerPos

35 millioner fra Danish Agro

- Konkurrencepresset har været ekstra hårdt efter tørken i 2018, påpeger Danish Agros koncernchef, Henning Haahr.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
15-02-2020 08:26
Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

ÅRSREGNSKAB Et udfordrende år. Sådan betegner ledelsen hos Danish Agro Amba det forløbne regnskabsår.

- Konkurrencepresset har været ekstra hårdt efter tørken i 2018, og af andre engangspåvirkninger har været et meget lavt afkast fra koncernens aktier i tyske Agravis i forbindelse med afslutningen af en årelang kartelsag, påpegede koncernchef Henning Haahr, da han præsenterede 2019-regnskabet.

Resultatet før skat var 402 millioner kroner, eller 45 millioner lavere end i 2018. Til gengæld var omsætningen rekordstor på 35,3 milliarder kroner med en stigning på syv procent i forhold til året før.

Tilbagehold med investeringer, en reduceret balance på 300 millioner og en nedbringelse af gælden med godt 500 millioner kroner har gjort, at koncernegenkapitalen er steget med godt 120 millioner kroner til 5,3 milliarder kroner ved årets udgang.

Soliditet på 30,9 procent

Derfor er bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, tilfreds med, at der kan sikres udlodning til medlemmerne på trods af udfordringerne i det forgangne år.

- Det er yderst positivt, at soliditeten i Danish Agro-koncernen er øget med 1,2 procentpoint til 30,9 procent. Og at vi endnu en gang er i stand til at tilgodese vores medlemmer gennem overskudsudlodning med 25 procent af overskuddet efter skat.

Helt præcist sender Danish Agro 35 millioner kroner tilbage til medlemmerne.

- Det er et naturligt mål for os som andelsselskab, at vi er i stand til at præmiere vores medlemmer, når de økonomiske forudsætninger er til stede, siger bestyrelsesformanden.

For 2020 sigter Danish Agro efter et resultat før skat i niveauet 500 millioner kroner og en soliditetsgrad i niveauet 32 procent.

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next