bannerPos

Nu kan de mindste børn lære om økologi

Materialerne til »Økologiens ABC« er samlet i en kasse med et klassesæt. Hver kasse består af 28 eksemplarer af bøgerne »Klara og Elias ser på økologi« og »Mogens Måge på eventyr i økologien« sammen med fem sæt vendespil.
04-03-2020 19:08

»Økologiens ABC« er et nyt undervisningsmateriale om økologi, som giver grundskolens yngste elever indblik i den økologiske produktionsform.

Hvad betyder det røde Ø-mærke? Og hvilken produktionsform gemmer der sig bag mærket? Det formidler et nyt undervisningsmateriale fra Landbrug & Fødevarer til børn på 1.- 3. klassetrin.

Materialerne i »Økologiens ABC« består af læs-let bøgerne »Klara og Elias ser på økologi« og »Mogens Måge på eventyr i økologien«. Der hører også vendespillet »Huske-øko«, elevopgaver, lærervejledning samt en film, der viser, hvordan de økologiske husdyr lever.

Økologiens ABC

»Klara og Elias ser på økologi« følger søskendeparret Klara og Elias, der tager rundt på landet og besøger forskellige økologiske bedrifter med forskellige produktioner. Gennem fotos og dialog mellem børnene og de økologiske landmænd formidler bogen de grundlæggende regler inden for økologisk produktion.

 I »Mogens Måge på eventyr i økologien« følger børnene Mogens Måge, der i sin jagt på orme og insekter på landmandens marker møder de forskellige økologiske produktionsdyr og betragter og kommenterer på deres leveforhold.

- Undervisningsmaterialet skal bringe økologien ned i børnehøjde, så lærere i grundskolen i fagene dansk og natur/teknologi har mulighed for at sætte økologi på skoleskemaet og formidle til de 7 til 9-årige børn, hvad der ligger bag det røde Ø-mærke, som børnene møder i butikkerne og på forskellige fødevarer, siger Hanne Børsch, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarers Økologiafdeling.

Stor skole-interesse for økologi

Landbrug & Fødevarers Skoletjeneste oplever en stor interesse for undervisningsmaterialer om økologi, når man på diverse skolemesser er i dialog med lærerne om bøger, der kan lære eleverne om moderne landbrugs- og fødevareproduktion.

- Lærerne efterspørger ofte bøger om økologi. Med »Økologiens ABC« til de mindste kan vi nu tilbyde undervisningsmaterialer til alle klassetrin i grundskolen, siger Ida Binderup, der er ansvarlig for Landbrug & Fødevarers Skoletjeneste.

 

jba

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next