bannerPos

Guldpriser til økologiske produkter

Økologisk Guld-prisen gik i år til Peter Mejnertsen fra Mejnerts Mølle, Svebølle, Susanne og Ulla Rokkedahl fra Rokkedahl Foods, Himmerland og Marianne Piilgaard fra Thise Mejeri, Roslev. Frankly Juice, Brøndbyvester, var ikke tilstede. Foto: Stephen Freiheit.
03-11-2019 07:52

Fire produkter blev for nylig hædret med prisen Økologisk Guld ved Det Økologiske Topmøde.

Fire markante økologiske produkter har modtaget prisen Økologisk Guld, som Økologisk Landsforening tildeler produkter, der er økologiske og opfylder et af FN’s 17 verdensmål. Derudover har dommerpanelet i år haft særlig fokus på, at der er tænkt bæredygtighed ind i produkterne.

I kategorien »Mejeri« vandt Thise Mejeri, Roslev, med deres Mælk ad libitum-koncept. I katogorien »Kolonial« vandt Mejnerts Mølle, Svebølle, for deres hvede signaturbrød og i kategorien »Drikkevarer« vandt Frankly Juice, Brøndbyvester, for deres Frankly Water lime/mynthe. Sidst, men ikke mindst, vandt Rokkedahl Food, Himmerland, i kategorien »Kød/pålæg« for deres udbenede kyllingeoverlår.

Produkterne blev smagt og vurderet under topmødet af et dommerpanel bestående af Rie Stendorf Hansen, SE-koncernen, Michael Allerup, Herlev og Gentofte hospital, Michael Larsen, Gastro & Vino og Søren Buhl Steineche, EAT Køkkenet.

Til Thise Mejeri blev der sagt:

- Man har taget udgangspunkt i det naturlige og sat de nyfødte kalves behov i højsædet. Kalvene går sammen med deres mor eller en »amme-tante«, fra de er nyfødte til de er minimum tre måneder gamle - et helt nyt koncept der i den grad tilgodeser dyrevelfærd. Mælken smager dejligt, har en god fylde og aroma. Bedst før - ofte god efter-mærkningen er et godt initiativ for at mindske madspild.

Også de udbenede kyllingeoverlår fra Rokkedahl Food fik positive ord med på vejen:

- Kyllingerne er en langsomt voksende race og opdrættet med udgangspunkt i naturlig adfærd. Desuden lægges der vægt på kort transporttid til slagteriet, samt at kyllingerne bedøves inden slagtning, hvilket betyder at produktet er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Kødet har en god struktur og smag. At produktet er udbenet, er desuden en god hjælp i en travl hverdag og giver mange flere anvendelsesmuligheder, lød det.

Det Økologiske Topmøde fandt i år sted på Lundsgaard Gods ved Kerteminde på Fyn. Her samledes professionelle fra madbranchen for at få inspiration til mere økologi og bæredygtighed blandt andet gennem workshops med pionerer i branchen, samt oplæg ved fødevareminister Mogens Jensen, direktør for Økologisk Landsforening Helle Borup Friberg og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

Produkterne indstilles af producenterne selv og skal opfylde en række krav blandt andet at produktet allerede er på markedet, at det er økologisk certificeret og lever op til et af FNs verdensmål.

I alt var 35 produkter indstillet til prisen.

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next