bannerPos

Corona-ramt festdag for øko-køerne

Tusindvis så via facebook med, da økokøerne søndag middag blev lukket ud på græs. Foto: John Ankersen

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
19-04-2020 13:10
Søndagens økodag var på grund af corona-restriktionerne henlagt til facebook, hvor tusinder så med, da de økologiske køer blev lukket ud på græs fire steder i Jylland

De to DR Ramasjang-værter Anders og Katrine gav den fuldt gas, da de søndag middag stod for økodagen ved en af de i alt fire jyske øko-besætninger, der i år skulle lukke køerne ud til økodag, der i år var stærkt reduceret på grund af corona.

Flere tusinde valgte søndag middag at følge slagets gang, hvor de økologiske køer blev lukket ud på Sommerbjerggård, Ejstrupholm,  Hansenberg, Kolding, Skovlyst, Vorbasse og Vestervang ved Vildbjerg i Midjylland, hvor Anders og Katrine sendte live på facebook fra.

Og Anders og Katrine fik i løbet af en lille times tid både underholdt med ko-quiz, malkekonkurrence og meget andet, inden de kunne tælle ned til, at køerne – med 10 minutters forsinkelse – blev lukket ud lidt over kl. 12 middag.

 

Ros fra fødevareministeren

Undervejs var der også en videohilsen fra fødevareminister Mogens Jensen, (S), der sendte en tak og anerkendelse af både de mange økologiske landmænd, og ikke mindst de tusindvis af danske forbrugere, der hver dag støtter økologien, ved at putte øko-varer i indkøbskurven.

 

Malurt i øko-mælkebægeret

Det var dog ikke kun masser af interesserede børn og forældre, der havde valgt at opleve økodagen på facebook, og som overstrømmede med spørgsmål, kommentarer og smileys i kommentarfeltet.

Her kom der også en del kommentarer fra hårde kritikere af økodagen, og den måde, der produceres øko-mælk på i Danmark, og den måde både køerne og deres kalve behandles på. Flere opfordrede til at udskifte mælkebaserede fødevarer med plantealternativer.

 

Tusindvis så med

Omkring 6.000 havde koblet sig op på facebook-økodagen, der under normale omstændigheder trækker helt op til 200.000 gæster ud på gårdene under normale forhold.

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next