bannerPos

- Sælg jeres ansigt og sjæl

- I har alt det, forbrugeren ønsker: Jeres navn og jeres produkter. I skal sælge det gode landmandsliv, for mange i storbyerne drømmer faktisk om det liv, de tror, I har, lød det fra Thor Gunnar Kofoed.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
15-01-2020 07:46
Økologerne kan om nogen sælge drømmen om det gode landmandsliv direkte til forbrugeren, mener L&F Viceformand.

– Det er altid skidt at gå i kamp med forbrugerne. Vi skal spille positivt med og levere varen, som bliver efterspurgt – både i forhold til politikerne og forbrugerne. Hvis de vil betale for det, vil vi også gerne levere, lød det fra Landbrug & Fødevarers viceformand, Thor Gunnar Kofoed, der var blandt indlægsholderne på LandboNord, Agri Nord og NF Plus’ fælles årsmøde på Halkær Kro forleden.

Mødet havde rekordstor tilslutning med 75 tilmeldte.

Og ifølge viceformanden – der i øvrigt selv driver økologisk landbrug på Bornholm – har økologien masser at byde ind med.

- Økologien har nogle særlige fordele i forhold til den fremtid, vi kigger ind i. For eksempel skal mange af de arealer, man vil tage ud af landbruget fortsat plejes. Som jeg ser det, kan det kun ske via økologi. Og her skal I altså ikke sove i timen, fastslog viceformanden, der i det store klimabillede ikke ser den store forskel på konventionel og økologisk drift i Danmark.

- Faktum er, at vi - uanset om vi er økologer eller konventionelle - er blandt de mest klimavenlige landbrug i verden, konstaterede han.

Direkte til forbrugeren

I forhold til forbrugeren, mener Thor Gunnar Kofoed til gengæld, at økologerne har en 1-0-føring. En føring der skal udnyttes, når varerne skal afsættes.

- En alt for stor del af indtjeningen på økologiske varer, går direkte til supermarkederne, som er fløjtende ligeglade med økologi, og kun sælger det, fordi det er det, de tjener mest på. Der synes jeg, man skal kigge mere på de muligheder, der ligger i nærmarksforsyning – altså det direkte salg til forbrugeren, sagde han.

- I har alt det, forbrugeren ønsker: Jeres navn og jeres produkter. I skal sælge det gode landmandsliv, for mange i storbyerne drømmer faktisk om det liv, de tror, I har. Der er ingen andre, der kan lægge deres sjæl i produkterne, som I kan. Derfor skal I sælge jeres ansigt og jeres sjæl, fortsatte Thor Gunnar Kofoed, der opfordrede landmændene til at gå sammen om at sælge deres produkter i lokalområderne.

- Der er absolut basis for at udvikle på den økologiske produktion og vi skal finde nye former, der kan være med til at udvikle markedet, konstaterede viceformanden, der også pegede på CO2-certifikater som et af fremtidens store forretningsområder

0

Velkommen til Hest & Rytter-messen

Der bliver budt på masser af spændende oplevelser og events, når messen Hest & Rytter slår dørene op i dagene den 5. – 8. marts i Herning.

Nærhed vigtig for nordjysk Valtra-forhandler

Selvom man godt kunne servicere Vendsyssel fra Hobro, er Agrotek på udsigt efter lokaler, der snarest muligt kan huse en fuld maskinhandel på toppen af Jylland.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Større kapacitet på kartoffeloptager

Grimme Varitron selvkørende kartoffelmaskiner fås nu med 435 og 460 hk 6-cylindret Mercedes-Benz motor.

Medlemsfremgang i de lokale LandboUngdom afdelinger

På landsplan oplevede LandboUngdom medlemsfremgang i 2019. En fremgang som er kommet på baggrund af et stort stykke arbejde i de lokale afdelinger.

Pæne køer og høj ydelse hænger sammen

Engang var der forskel på en produktionsko og en dyrskueko. Sådan er det ikke længere hos landets højstydende holsteinbesætning, Anderstrup Holstein. Her skal hver eneste ko kunne tjene penge for at have en berettigelse i stalden.

Energifyldt og engageret kvægelev vinder pris

På Kvægkongres 2020 i Herning blev den nye pris, Årets elev i kvægproduktion, uddelt. Vinderen blev den engagerede, ambitiøse og nysgerrige kvægelev, Laura Meier Lassen fra Nordjyllands Landbrugsskole.

Fejl i annonce i LandbrugNord

Det er med beklagelse at LandbrugNord har indrykket en forkert annonce vedrørende åbent-hus-arrangement hos J. Hundahl A/S. J. Hundahl holder åbent hus i næste uge fredag den 28. februar fra klokken 13.00 til 21.00 samt lørdag den 29. februar fra kl. 10.00 til 15.00. LandbrugNord beklager fejlen.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Mykotoksiner kræver detektivarbejde

Det kan være svært at fastslå, om mykotoksiner er grunden til, at køerne hænger i bremsen. Seks punkter kan dog være med til at stille diagnosen.
Side 1 af 69 (1375 artikler)Prev1234567676869Next