bannerPos

Tre medarbejdere med 100 års erfaring ved Århus

100 års jubilæet blev fejret på Lyngbygård. Fra venstre: Emil Blak, elev, Peter Groth, traktorfører, Morten Bentholm, traktorfører, godsejer Niels Jørgen Bønløkke. Fra højre godsejer Poul Jakob Bønløkke, Anders Peter Eeg, smed og bagerst Irma Bønløkke.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
06-07-2018 07:39
Det er vist særlig ofte, at man indenfor dansk landbrug kan fejre et 100 års medarbejderjubilæum, men sådan et jubilæum har man netop fejret på Lyngbygård i Brabrand ved Aarhus.

På Lyngbygård i Brabrand har man tre mere end almindeligt trofaste, medarbejdere, der tilsammen har været ansat i 100 år.
Smed Anders Peter Eeg har været ansat 44 år på stedet, traktorfører Peter Groth har været ansat 41 år og traktorfører Morten Bentholm har netop rundet de 15 år på Lyngbygård. Det helt specielle 100 års jubilæum blev fejret på behørig vis med fælles morgenmad.
-Vi er faktisk tre generationer, som har nydt godt af Anders Peter Eeg’s og Peter Groth’s arbejdskraft, for det var i sin tid min farfar, som ansatte dem, fortæller godsejer Poul Jakob Bønløkke. Morten Bentholm blev ansat af min far, så jeg kan kun sige, at mit fædrene ophav har været gode til at spotte medarbejdere.

Tryghed og stabilitet

De 600 hektar agerjord på Lyngbygård bliver drevet med konventionel planteavl med speciale i fremavlskorn og frøavl. Derudover er der også drift af skov og naturarealer, så det er traktorer og maskiner, der er omdrejningspunktet for jubilarernes daglige virke på stedet.
-Det giver en fantastisk tryghed og stabilitet i driften at have tre så rutinerede og dygtige medarbejdere bag sig, understreger Poul Jakob Bønløkke, der er fjerde generation på stedet og ejer godset i kompagniskab med sin far, Niels Jørgen Bønløkke.
Alt falder dog ikke hen i »plejer« og gamle vaner, man har nemlig fået en elev, Emil Blak, ind til at ruske lidt op.
-Det er også godt med friskt blod, mener Poul Jakob Bønløkke, det giver jo dynamik til os andre.
Lyngbygård har været i familien Bønløkkes eje siden 1945.
 

0

Så få berøringer som muligt

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Lille traktor med topudstyr

Agrotek og Valtra viste forleden den nye Valtra G-serie frem.

Sæt fokus på goldkøerne

DLG Nordjylland er positivt overrasket over, at flere og flere mælkeproducenter vælger at sætte fokus på deres goldkøer, blandt andet med Easy X-Plus.

Når uddannelse betyder noget

En uddannelse som agrarøkonom har gjort mange ting lettere for Steffen Nykær Olesen, både før under og efter etableringen som selvstændig.

Pumper til ethvert formål og behov

Virksomheden Wintec i Brande har specialiseret sig inden for pumper og pumpeløsninger i både bynære områder og det åbne land.

Bestil din nye vandingsmaskine nu

Grotrian A/S oplever et stort pres på producenterne af vandingsmaskiner og opfordrer dem, der skal bruge en ny, til ikke at vente for længe.

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.

Nordjyske landmænd rykker ind i sommerland

Et samlet nordjysk landbrug har i uge 42 arrangeret en aktiv landbrugsudstilling i Fårup Sommerland.
Side 1 af 95 (1884 artikler)Prev1234567939495Next