bannerPos

Tre medarbejdere med 100 års erfaring ved Århus

100 års jubilæet blev fejret på Lyngbygård. Fra venstre: Emil Blak, elev, Peter Groth, traktorfører, Morten Bentholm, traktorfører, godsejer Niels Jørgen Bønløkke. Fra højre godsejer Poul Jakob Bønløkke, Anders Peter Eeg, smed og bagerst Irma Bønløkke.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
06-07-2018 07:39
Det er vist særlig ofte, at man indenfor dansk landbrug kan fejre et 100 års medarbejderjubilæum, men sådan et jubilæum har man netop fejret på Lyngbygård i Brabrand ved Aarhus.

På Lyngbygård i Brabrand har man tre mere end almindeligt trofaste, medarbejdere, der tilsammen har været ansat i 100 år.
Smed Anders Peter Eeg har været ansat 44 år på stedet, traktorfører Peter Groth har været ansat 41 år og traktorfører Morten Bentholm har netop rundet de 15 år på Lyngbygård. Det helt specielle 100 års jubilæum blev fejret på behørig vis med fælles morgenmad.
-Vi er faktisk tre generationer, som har nydt godt af Anders Peter Eeg’s og Peter Groth’s arbejdskraft, for det var i sin tid min farfar, som ansatte dem, fortæller godsejer Poul Jakob Bønløkke. Morten Bentholm blev ansat af min far, så jeg kan kun sige, at mit fædrene ophav har været gode til at spotte medarbejdere.

Tryghed og stabilitet

De 600 hektar agerjord på Lyngbygård bliver drevet med konventionel planteavl med speciale i fremavlskorn og frøavl. Derudover er der også drift af skov og naturarealer, så det er traktorer og maskiner, der er omdrejningspunktet for jubilarernes daglige virke på stedet.
-Det giver en fantastisk tryghed og stabilitet i driften at have tre så rutinerede og dygtige medarbejdere bag sig, understreger Poul Jakob Bønløkke, der er fjerde generation på stedet og ejer godset i kompagniskab med sin far, Niels Jørgen Bønløkke.
Alt falder dog ikke hen i »plejer« og gamle vaner, man har nemlig fået en elev, Emil Blak, ind til at ruske lidt op.
-Det er også godt med friskt blod, mener Poul Jakob Bønløkke, det giver jo dynamik til os andre.
Lyngbygård har været i familien Bønløkkes eje siden 1945.
 

Naturmødet er kun for de »rigtige« holdninger

BL-formand, Flemming Fuglede Jørgensen kritiserer kraftigt arrangørerne af Naturmødet i Hirtshals.

Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Ny hybrid-graver halverer brændstofforbruget

Ny generation af Komatsus HB215LC giver Viborg-entreprenør brændstofbesparelse på omkring 50 procent.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.
Side 1 af 67 (1329 artikler)Prev1234567656667Next