bannerPos

Velas vejleder om naturplejetilskud

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
24-02-2020 12:06

Torsdag den 5. marts klokken 17-19 inviterer Velas til fyraftensmødet »Sådan søger du om udbetaling af plejetilskud« i Vissenbjerg.

På mødet, hvor målgruppen er lodsejere med et mindre landbrug på under 10 hektar, vil miljø- og naturkonsulent Birthe Thordahl Christensen gennemgå de forskellige faner i »Fællesskemaet« og besvare spørgsmålene: Hvad omfatter de forskellige muligheder i fællesskemaet? Hvilke forpligtelser skal opfyldes ved hver mulighed? Og hvad skal man være særlig opmærksom på ved valg af kontrolmetoder?

Målet med mødet er, at deltagerne bliver klædt på til selv at udfylde og indsende fællesskemaet til ansøgning af naturplejetilskud.

- Det kan være svært at gennemskue, hvor man skal sætte de forskellige kryds i fællesskemaet, så ønsket med kurset er, at deltagerne, inden de forlader Velas igen, har indsendt deres ansøgninger og kan have ro i maven, fordi de er blevet vejledt om de forskellige valgmuligheder under udfyldelsen, fortæller Birthe Thordahl Christensen.

Der er tolv pladser på kurset, og tilmelding sker efter først til mølle-princippet på tlf. 70 15 99 00 eller på www.velas.dk, hvor man også kan læse mere om kurset. 

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next