bannerPos

Hjortevildtgruppen Region Nordjylland: - Man kan ikke sige, vi går ind for arealbegrænsnigner, for vi er aldrig blevet spurgt

- Man kan ikke sige vi går ind for arealbegrænsninger, for vi er aldrig blevet spurgt, siger Tage Espersen, Snedsted, som er formand for Hjortevildtgruppen Nordjylland.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
11-05-2020 11:38
Det har ingen betydning, hvad den regionale hjortevildtgruppe mener om arealbegrænsninger, for de er aldrig blevet spurgt og bliver det heller aldrig, mener formanden i Region Nordjylland.

Hos Hjortevildtgruppen Nordjylland er man ikke i tvivl om, at den skæve alders- og kønsfordeling i hjortevildtflokke i høj grad bunder i brunstjagten.

- Vi har aldrig haft brunstjagt i vores område, fortæller Tage Espersen, Snedsted, som er formand i gruppen. For få år siden fik man på landsplan muligheden for at vælge brunstjagten på 14 dage enten til eller fra.

- Vi valgte den fra. Vi har jo aldrig haft den og for os betyder den derfor ikke noget, mens den for andre jo er hjerteblod, forklarer han.

En af grundene til, at man ikke var i tvivl om, at vælge muligheden fra var, at man på den måde ville komme tættere på målet om flere ældre hjorte.

- Kigger man på landsplan, er der slet ingen tvivl om, at vi i Nordjylland er tættere på målet end resten af landet og det hænger da helt klar sammen med brunstjagten, det er jeg slet ikke i tvivl om, forklarer Tage Espersen.

Tager ikke stilling til arealbegrænsningerne

Hjortevildtgruppen Nordjylland er aldrig blevet spurgt om, hvad de mener om arealbegrænsninger.

- Man kan ikke sige, vi går ind for det, for vi er aldrig blevet spurgt, siger Tage og henviser til, at den beslutning er tage længere oppe og at de som regional gruppe ikke har haft muligheden for hverken at vælge til eller fra.

Beslutningen ligger nu ved ministeren og derfor er Tage Espersen heller ikke et sekund i tvivl om, at deres mening er fuldstændig uden betydning, for de vil alligevel ikke vil blive spurgt.

Anderledes forhold i Thy

Hjortevildtgruppen Nordjylland kunne allerede for fire år siden se, at Thy havde nået målet om, at skyde flere hinder end hjorte, hvilket ifølge Tage Espersen er lidt af et enestående tilfælde i deres region, som ifølge ham, ikke alene er sket fordi man ikke udøver brunstjagt.

- Naturstyrelsen ejer stort set alt skov og det betyder at der er restriktioner på hvor meget man må skyde. Jeg har selv været i en jagtkonsortie hvor vi havde et jagtareal på 1.300 hektar og kun måtte skyde tre hjorte. Det vil alt andet end lige give flere ældre hjorte, fortæller han.  

Hjortevildtgruppen Nordjylland består af personer som repræsenterer Danmarks Jægerforbund, Dansk Landbrug, Dansk Skovforening, Dansk Landbrug og Skovforening, Naturfredningsforeningen, Dyrenes Beskyttelse og Naturstyrelsen.

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next