bannerPos

Nationalpark-plan klar til vedtagelse

Nejede Vesterskov i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
23-05-2020 10:30

NATIONALPARK En enig bestyrelse har besluttet, at planen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland ikke skal i fornyet høring. Dermed kan de vedtage planen inden lovfristen den 1. juli. 

- Vi har været lidt bekymrede for, om vi kunne overholde vores tidsplan, da vi som så mange andre var nødt til at aflyse vores bestyrelsesmøde i marts på grund af corona-krisen. I bestyrelsen er vi glade for, at vi nu kan få planen gjort færdig, så den kan vedtages til juni. Vi ser frem til at komme i gang med de mange spændende projekter i planen, siger Carl Bruun, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland. 

Nationalparkfondens bestyrelse har på det seneste møde drøftet de 67 høringssvar, der er kommet ind i den periode, planen har været høring. Høringssvarene medfører ingen væsentlige ændringer i nationalparkplanen, og det er derfor ikke nødvendigt at sende planen i fornyet høring. 

hka

0

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.
Side 1 af 82 (1629 artikler)Prev1234567808182Next