bannerPos

200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Omkring 200 landmænd deltog i traktordemonstrationen i Aalborg.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
19-11-2020 14:59
Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Selvom hun ikke har været direkte berørt af regeringens behandling af minkavlerne, flød bægeret forleden alligevel over for Tina Grusgaard Pedersen, der sammen med sin mand Poul Erik Pedersen driver en stor slagtekalvebedrift ved Nibe.

- Den måde myndighederne har handlet på overfor minkbranchen har bare fået et eller andet til at brænde sammen inde i mit hoved. Jeg føler, at der er blevet trådt på min retsfølelse, så der skulle ske noget, forklarede Tina Grusgaard Pedersen, der derfor tog initiativ til en traktordemonstration i Aalborgs gader.

Den lovligt anmeldte demonstration foregik i samarbejde med foreningen Nordjylland for Frihed, der i flere uger har demonstreret mod oplægget til den nye epidemilov.

Demonstrationen viste, at det bestemt ikke kun er Tina Grusgaard Pedersen, der har haft det svært med regeringens håndtering af minksagen. For mens hun havde håbet at samle omkring 50 landmænd i deres traktorer, troppede hele 200 op som et kæmpe blikfang.

- Vi er frustrerede på minkavlernes vegne, og efter hvad der er sket for dem, kan man da heller ikke lade være med at bekymre sig for, hvilken driftsgren, det går ud over næste gang. Den frygt fylder dog ikke særlig meget lige nu. Det er utilfredsheden med, at vi har politikere, som ikke overholder loven, der er bevæggrunden for demonstrationen. Og vi bliver nødt til at stå sammen om det her som en samlet landbrugsbranche, mens vi i den her sag også kan stå sammen med folk udenfor erhvervet, lød det fra initiativtageren.

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next