bannerPos

Rekordmange landmænd vil anlægge minivådområder

Da ansøgningsrunden for minivådområder lukkede for nylig, havde 338 danske landmænd og lodsejere søgt om at kunne anlægge et minivådområde på deres jord. Det viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

Redaktionen

10-05-2019 15:32
Miljø- og Fødevareministeriet har fået 338 ansøgninger fra landmænd og andre lodsejere, der ønsker at anlægge et minivådområde.

Da ansøgningsrunden for minivådområder lukkede for nylig, havde 338 danske landmænd og lodsejere søgt om at kunne anlægge et minivådområde på deres jord. Det viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

Sidste år var der 78 landmænd og lodsejere, der søgte samme ordning, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) glæder sig over, at markant flere landmænd i år er interesserede i at gøre en indsats for vandmiljøet.

- Landmændene fortjener et stort skulderklap for at tage ansvar for vores vandmiljø. De er klar til at gøre en frivillig indsats og er bevidste om deres ansvar over for miljøet. Det skal de have ros for. Interessen for minivådområderne er et stort skridt på vejen mod målet, siger ministeren.

 

Alle udgifter dækkes

Landmænd og lodsejere, der allerede nu er klar til at gå i gang med gravearbejdet på deres jord, modtager et betinget tilsagn til dette, hvis styrelsen vurderer, at de opfylder de væsentligste krav til projektet. Senere vil landmændene modtage et endeligt tilsagn eller - i sjældne tilfælde - et afslag på deres ansøgning.

Sammen med det endelige tilsagn om, at man kan anlægge et minivådområde, kan man se frem til at få en forskudsudbetaling på 50 procent af alle udgifter, der er forbundet med etablering af minivådområdet. Det resterende beløb kan udbetales, når projektet er færdigt.

Minivådområder er en af forudsætningerne for de forbedrede gødningsmuligheder, landmændene fik som følge af Landbrugspakken. Et minivådområde bidrager til at forbedre vandmiljøet ved at reducere udledningen af særligt kvælstof.

dbj

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next