bannerPos

Glyfosatforbruget skal bringes ned nu

21-12-2019 07:51

»Vi skal have bragt Glyfosatforbruget ned nu. Hvis vi ikke selv får forbruget ned, så kommer der folk og gør det for os«, lyder det fra Jens Gammelgaard, formand for Landbrug & Fødevarer Østjylland.

Det er livsnødvendigt for de danske landmænd at få lov at beholde Glyfosat, hvis de skal nå i mål med de ønskede klimareduktionsmål. Det mener en enig bestyrelse i Landbrug & Fødevarer Østjylland, som tæller fem østjyske landboforeninger. Derfor har de besluttet at sende en kraftig opfordring afsted til de danske landmænd.

- Vi skal have bragt vores Glyfosatforbrug ned nu. Hvis vi ikke selv får forbruget ned, så kommer der folk og gør det for os, understreger Jens Gammelgaard, formand for Landbrug & Fødevarer Østjylland.

Glyfosat står til at blive udfaset i 2022. I forbindelse med vedtagelsen af udfasningen fik erhvervet fem år til at få bragt forbruget ned. Men EU kigger lige nu kritisk på Danmarks forbrug af midlet, som fortsat er stigende. Hvis landbruget mister Glyfosat, kommer det blandt andet til at betyde langt flere timer i marken. Der skal harves og pløjes mere.

- Hvis vi skal til at køre mere, kommer vi til at bruge mere brændstof. Det gavner i al fald ikke klimaet. Det ville være langt bedre at kunne nøjes med at bruge Glyfosat en enkelt gang, lyder det fra formanden.

Opfordringen fra foreningen lyder derfor på, at de danske landmænd skal spare på Glyfosaten. De skal nøjes med at sprøjte en enkelt gang i stedet for 3-4 gange om året.

- Det skal være slut med at sprøjte for at visne ned. Det er simpelthen ikke nødvendigt.

Landbrug og Fødevarer Østjylland håber, at landmændene vil se opfordringen som en påmindelse om, at midlet skal bruges med omtanke nu, hvis landbruget skal få lov at beholde midlet.

- Vi er klar over, at de landmænd, som vælger at bruge mere Glyfosat end gennemsnittet, ikke gør noget ulovligt, men samfundet vil ikke acceptere det, og det er altså ikke nødvendigt. Vi må som landmænd hjælpe hinanden med at få det til at lykkes, ellers ender det med, vi får et forbud, og det vil være katastrofalt for os alle, mener Jens Gammelgaard.

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next