bannerPos

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Seges er i samarbejde med en række rådgivningsvirksomheder og maskinstationer i gang med at teste nyt udstyr til digital grovfoderstyring. Arkivfoto
28-05-2020 17:48

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Grovfodersæson 2020 er skudt i gang, og finsnitterne arbejder i hele landet. Det betyder også, at Seges i samarbejde med rådgivningsvirksomhederne SLF, LandboThy, Vestjysk og Velas, samt Sikre Prøver Aps, en række maskinstationer og 20 demo-bedrifter er ved at teste udstyr til digital grovfoderstyring.

- Med en ny type NIR-sensor og en nyudviklet CowConnect-styring arbejder vi på at måle tørstof, sukker, proteinfordøjelighed, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset, mens vi snitter, forklarer chefkonsulent Niels Bastian Kristensen, Seges. Der laves en måling hvert andet sekund, så man efterfølgende kan se på kortet, hvordan fordelingen har været af for eksempel råprotein på den enkelte mark.

- En af de gevinster, vi har med CowConnect, er desuden, at både landmand, maskinstation og konsulent kan følge snitteren på deres telefon og se data fra den aktuelle mark, og data for de marker den har snittet tidligere på dagen, forklarer Niels Bastian Kristensen og uddyber:

- Et splitsekund efter at snitteren er kørt ind på en mark hos landmanden, kommer marken frem på skærmen og logning af data fra marken starter.

Målet er, at resultaterne fra de mange testkørsler resulterer i udstyr, så alle landmænd på sigt kan opnå et bedre datagrundlag til styring og optimering af grovfoderproduktionen.

cab

0

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.

Nordjyske landmænd rykker ind i sommerland

Et samlet nordjysk landbrug har i uge 42 arrangeret en aktiv landbrugsudstilling i Fårup Sommerland.

Charolais-passion startede med tom hestestald

I 1996 købte hendes forældre to charolais-køer. Siden har dyrskuer været en fast del af Pia Christensen og resten af familiens kalender. Charolaiserne havde også en klov med i spillet, da hun besluttede sig for at blive landmand.

- Det vil jeg gøre fremover

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr, Gjern. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.

Klovbeskæringskursus på levende ben

BoviCura, som vi tidligere har kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere og et for øvede.

DM i pløjning bliver uden tilskuere

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Fuld fart på entreprenørmaskinerne

Der er travlt hos Nicolaisen & Larsen A/S, som blandt andet har haft forhandlingen af JCB siden 1975.

At arrangere et DM i en corona-tid

Da LandboUngdom Region Århus for to år siden sagde ja til at stå i spidsen for DM i pløjning, var der ingen, der havde hørt ordet »corona«. Det har i den grad været et år, hvor styregruppen bag har måttet ændre planer i takt med myndighedernes udmeldinger. Nu gør gruppen alt for, at det skal blive et godt stævne for pløjerne.

11 eksperter i klima og bæredygtighed

11 medarbejdere i Agri Nord kan nu kalde sig RISE-konsulenter og er klar til at varetage fremtidens rådgivning i klima og bæredygtighed.

Semler Agro har fået en god start i Himmerland

I sommers rykkede Semler Agros afdeling i Mejlby teltpælene op og flyttede fire kilometer væk til en mere moderne og effektiv lokation ved motorvejskrydset i Himmerland. Manden i spidsen for Himmerland er 37-årige Jacob Bach, der også er afdelingsleder i Semler Agro i Trige.
Side 1 af 94 (1876 artikler)Prev1234567929394Next