bannerPos

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Seges er i samarbejde med en række rådgivningsvirksomheder og maskinstationer i gang med at teste nyt udstyr til digital grovfoderstyring. Arkivfoto
28-05-2020 17:48

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Grovfodersæson 2020 er skudt i gang, og finsnitterne arbejder i hele landet. Det betyder også, at Seges i samarbejde med rådgivningsvirksomhederne SLF, LandboThy, Vestjysk og Velas, samt Sikre Prøver Aps, en række maskinstationer og 20 demo-bedrifter er ved at teste udstyr til digital grovfoderstyring.

- Med en ny type NIR-sensor og en nyudviklet CowConnect-styring arbejder vi på at måle tørstof, sukker, proteinfordøjelighed, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset, mens vi snitter, forklarer chefkonsulent Niels Bastian Kristensen, Seges. Der laves en måling hvert andet sekund, så man efterfølgende kan se på kortet, hvordan fordelingen har været af for eksempel råprotein på den enkelte mark.

- En af de gevinster, vi har med CowConnect, er desuden, at både landmand, maskinstation og konsulent kan følge snitteren på deres telefon og se data fra den aktuelle mark, og data for de marker den har snittet tidligere på dagen, forklarer Niels Bastian Kristensen og uddyber:

- Et splitsekund efter at snitteren er kørt ind på en mark hos landmanden, kommer marken frem på skærmen og logning af data fra marken starter.

Målet er, at resultaterne fra de mange testkørsler resulterer i udstyr, så alle landmænd på sigt kan opnå et bedre datagrundlag til styring og optimering af grovfoderproduktionen.

cab

0

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.
Side 1 af 85 (1700 artikler)Prev1234567838485Next