bannerPos

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Et EU-krav indføres nu fra Færdselsstyrelsen, der medfører, at påhængsredskaber og vogne allerede fra i år skal have samme bremser, som bliver et krav for traktorer fra 2025. Arkivfoto
21-01-2020 13:57

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Færdselsstyrelsen har valgt at implementere en EU-lovgivning, som går under navnet »Mother Regulation«. Denne lovgivning, som omhandler bremser, er den samme, som traktorer omfattes efter 2025.

DM&E havde regnet med, at regler for påhængsredskaber og vogne ville blive implementeret samtidig, men for påhængsredskaber bliver det allerede aktuelt fra slutningen af 2020.

-  Som forening mener DM&E, at det er nødvendigt at komme med en samlet anbefaling for at sikre, at der ikke spildes penge ved køb af fejlsystem. Vi har arbejdet på at få en samlet holdning for hele branchen, men det har ikke været muligt at få en officiel udmeldelse, selvom alle er nået frem til samme konklusion, oplyser Gerth Petersen Holm, konsulent i DM&E Agro. 

Grundet den nye lovgivning er der rigtig mange traktorer og redskaber, der skal ombygges for at kunne bruges i fremtiden. Derfor vil DM&E sikre, at traktorer og redskaber ikke konverteres til hydrauliske to-kredssystemer, hvor det senere vil blive nødvendigt at konvertere om igen.

jba

0

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1702 artikler)Prev1234567848586Next