bannerPos

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Et EU-krav indføres nu fra Færdselsstyrelsen, der medfører, at påhængsredskaber og vogne allerede fra i år skal have samme bremser, som bliver et krav for traktorer fra 2025. Arkivfoto
21-01-2020 13:57
Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Færdselsstyrelsen har valgt at implementere en EU-lovgivning, som går under navnet »Mother Regulation«. Denne lovgivning, som omhandler bremser, er den samme, som traktorer omfattes efter 2025.

DM&E havde regnet med, at regler for påhængsredskaber og vogne ville blive implementeret samtidig, men for påhængsredskaber bliver det allerede aktuelt fra slutningen af 2020.

-  Som forening mener DM&E, at det er nødvendigt at komme med en samlet anbefaling for at sikre, at der ikke spildes penge ved køb af fejlsystem. Vi har arbejdet på at få en samlet holdning for hele branchen, men det har ikke været muligt at få en officiel udmeldelse, selvom alle er nået frem til samme konklusion, oplyser Gerth Petersen Holm, konsulent i DM&E Agro. 

Grundet den nye lovgivning er der rigtig mange traktorer og redskaber, der skal ombygges for at kunne bruges i fremtiden. Derfor vil DM&E sikre, at traktorer og redskaber ikke konverteres til hydrauliske to-kredssystemer, hvor det senere vil blive nødvendigt at konvertere om igen.

jba

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Godt samarbejde, så begge parter vinder

Udbringning af husdyrgødning er ofte en opgave for maskinstationer, da krav til udstyr og specialisering i arbejdsopgaver er stærkt stigende. Gode og klare aftaler mellem begge parter er med til at lave et godt samarbejde, hvor begge parter vinder.

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Chokolade hæver fedtprocent og ædelyst

Det giver ikke kakaomælk, men chokoladen i foderrationen hos Jørgen Elkjær giver højere fedtprocent i mælken og større ædelyst.

Velkommen til Jyllands største outdoormesse

Den 22. og 23. februar slå Messecenter Vesthimmerland endnu engang dørene op til Jyllands største outdoormesse »Jagt og udeliv«.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Placeret gylle kan erstatte startgødning

Jo højere udbytte i majsen, jo lavere klimaaftryk, konstaterer planteavlskonsulent Anders Spanggaard, der på Agri Nord Kongres gjorde tilhørerne klogere på, hvornår placeret gylle kan være et redskab til flere foderenheder.
Side 1 af 69 (1365 artikler)Prev1234567676869Next