bannerPos

Ultimativ læssemaskine til kvægbrug

På trods af sin store løftehøjde på 4,16 meter og dens 7400 kg er Yanmar V 120 læssemaskinen med dens maskinbredde på kun 2,1 meter så kompakt, at den kan komme til overalt på Mørkebjerggård i Ulbølle.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
06-06-2020 08:03
I stalden med 300 køer har Gunnar Dyhre Hansen stor nytte af den nye Yanmar V120 læsser.

I stalden har Gunnar Dyhre Hansen fire mand ansat til at passe gårdens 300 malkekøer.

En vigtig hjælper på Mørkebjerggård i Ulbølle er også en pålidelig læssemaskine til de mange daglige opgaver.

Her har Gunnar Dyhre Hansen fra Maskiner A/S i Horsens anskaffet en ny Yanmar V120 highlift læssemaskine til afløsning for den hidtidige og næsten identiske Schaeff TL120 highlift.  

Magen til den gamle

Det var vigtigt for den sydfynske kvægbruger at få en maskine magen til, da den gamle maskine altid har været super pålidelig, og lettet arbejdet på gården væsentligt.

- Jah, den har der sgu aldrig været noget med, lyder det fra Gunnar Dyhre Hansen, der samtidig glæder sig over, at alle redskaberne passer på den nye maskine.

Den gamle Schaeff havde klaret hele 12.000 timer på 5,5 år, og med leveringen af den nye maskine, er det 5. læssemaskine, de har på gården.

- Vi bruger den til stort set alle opgaver, og det er en perfekt all-round maskine, som kan bruges overalt. Vi bruger den til alt lige fra at blande foder, stakke halm, muge ud, og hvad der nu ellers måtte være af opgaver på gården, fortæller den sydfynske kvægbruger om sin nye læssemaskine. 

Stor læssehøjde

Den nye Yanmar V 120 er med centralsmøring, lynkobling af olieslanger, og ekstra brede dæk. De brede dæk giver bedre stabilitet, når der køres i blødt terræn.

Maskinen henvender sig specielt godt til netop kvægbrug, da den med sin løftehøjde på hele 4,16 meter uden problemer kan nå op i fuldfodervognen. Det gør blandearbejdet både nemt og fleksibelt.

For Gunnar Dyhre Hansen, som har vejesystem i fuldfodervognen, betyder det, at han nemt kan læsse de korrekte mængder af foder op i vognen.

Det er desuden den eneste maskine på markedet, som på trods af sin store løftehøjde, samtidigt er så kompakt i sin størrelse, at den med sine 7400 kg og maskinbredde på kun 2,1 meter kan komme til overalt på gården, og derfor kan løse en bred vifte af opgaver i den daglige drift.

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next