bannerPos

Succes i græsset

Kuhn Merge Maxx pick-up rive er altid et trækplaster. De to bånd giver mulighed for center-, side- eller kombilevering af skåret. Opsamlingen sker skånsomt og effektivt og er derved oplagt til kvægbrug.
04-07-2020 14:25

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Roadshowet havde seks stop i Jylland, Fyn og Sjælland. Her kunne man opleve et trippel skårlæggersæt, en pick-up rive, en vender og en presser med indpakker.

Maskinerne på demoturen var en blanding af de kendte redskaber fra Kuhn, men også en Danmarkspremiere.

– Vi har igennem en længere periode oplevet øget efterspørgsel på valse-crimper. Vi valgte derfor at vise en frontskårlægger med valsecrimper, men at bibeholde de traditionelle stål crimper-fingre på de bagerste enheder. Derved har vi haft muligheden for at demonstre begge typer crimpere, forklarer produktchef på Kuhn græsmaskiner, Robert Vemmelund.

Pick-up riven Merge Maxx 950 blev præsenteret. En rive med en god kapacitet og sammenholdt med den skånsomme opsamling af materialet, er den ideel hvis der ønskes foder med lavt askeindhold. Riven giver mulighed for både centerskår, sideskår eller til begge sider.

MI havde medbragt en Kuhn FBP 3135 presser med indpakker. En stærk presser på filmbindingen af ballen i kammeret, som foregår med film i standard størrelse. Det betyder, at der kun skal medbringes én type film i marken. I løbet af demoturen har presseren indpakket 500 baller, som har indeholdt alt fra kløvergræs, vådt græs til helsæd. Der har også været plads til sjov og væddemål på turen. Der har blandt andet været konkurrence om vægten på de pressede baller. I Them vejede ballen 1100 kg med vådt græs, mens den i Næstved vejede 715 kg, da det var helsæd.

jba

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next