bannerPos

Stor græsdemonstration på torsdag

På torsdag i næste uge inviterer Helms TMT-Centret i Lind ved Herning til stor græsdemonstrationsdag. Foto: Per Jørgensen

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
05-09-2020 14:22
Helms TMT-Centret inviterer til stor græsdemonstrationsdag torsdag den 10. september, hvor virksomhedens egne importmaskiner McHale, Schäffer og McCormick demonstreres.

I næste uge inviterer Helms TMT-Centret A/S i Lind ved Herning til stor græsdemonstrationsdag.

Det er Schäffer-læssere, McHale-høst- og græsmaskiner og McCormick-traktorer, der bliver demonstreret, men der bliver også mulighed for selv aktivt at sætte sig bag rattet og køre med de forskellige maskiner.

- Vi glæder os til at byde alle velkommen til en række maskinnyheder og en stor græsdag i marken. Forberedelserne til dette arrangement har stået på det seneste år. Vi har etableret egen græsmark ved siden af vores afdeling i Herning og kørt en stor intern test ved første slæt, fortæller Jakob Helms, medindehaver af Helms TMT-Centret, og fortsætter:

- Der bliver rig mulighed for individuel kørsel med de mange maskiner, som demonstreres, og der vil være en samlet maskingennemgang klokken 10 og igen klokken 13 på dagen.

Flere nyheder

En af de store nyheder på græsdagen bliver den nye rundballepresser McHale Fusion 3 Plus med den nyeste filmteknologi. Presseren vil være udstyret med både vægt og fugtighedsmåler, og til at trække presseren bliver det en McCormick X7.670-traktor, der blev lanceret på Agritechnica sidste år.

En anden nyhed, der demonstreres på græsdagen, er den nye McHale R68-78-centerrive, ligesom den nye skårlægger McHale Proglide vises frem. Der bliver også mulighed for at køre med den elektriske minilæsser Schäffer 23e, som har samme råstyrke som en dieseldreven minilæsser.

Covid-19

- For at sikre dig plads til kørsel og bespisning anbefaler vi, at du tilmelder dig arrangementet via vores hjemmeside. De, der har tilmeldt sig arrangementet på tilmeldingslinket på vores hjemmeside og Facebook, vil blive forfordelt. Men har du ikke fået dig tilmeldt, er du mere end velkommen på dagen, fortæller Allan Helms, medindehaver af Helms TMT-Centret.

- Vi tager selvfølgelig hensyn til den aktuelle Covid-19 situation. Derfor vil din tilmelding hjælpe os med at holde os under de anbefalede antal personer på arealet i begge tidsrum. Maskiner sprittes af ved chaufførskifte, og der uddeles mundbind til kørsel i maskiner, slutter han.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

0

- Fødevareministeren burde stå hernede og tage ansvar

Formanden for pelsdyravlerforeningen på Gjøl var ikke tilfreds med, at alt ikke var clearet, før Fødevarestyrelsen, politi og hjemmeværn rykkede ud for at aflive de første mink.

Ny start i kendte lokaler

Selvom medarbejdere, maskiner og ydervægge er de samme som de sidste mange år hos maskinforretningen i Støvring, er der sket mange forandringer, siden man åbnede under Brdr. Thorsen 1. maj.

Fra montør til afdelingsleder i to afdelinger

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, overdrog sidste sommer stafetten i de to jyske afdelinger i Viborg og Redsted til den erfarne Semler Agro-mand Tony Pinholt. Nu kan den nye afdelingsleder se tilbage på et begivenhedsrigt år, der har rustet begge afdelinger til fremtiden.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.
Side 1 af 97 (1938 artikler)Prev1234567959697Next