bannerPos

Skal læsse tungere og højere

Rækkevidde og robusthed er to af nøgleordene, når Martin Madsen, Brøns Maskinforretning, skal beskrive JCB TM320s.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
30-07-2020 07:20
Læssemaskiner bliver oftere og oftere sat på opgaver, der kræver større rækkevidde og bedre løftekapacitet, lyder det fra Martin Madsen, Brøns Maskinforretning, der forleden viste en JCB TM320s frem hos Ingemann Larsen på Agromesse Mors.

- Hvor mange kvægfolk før kun skulle kunne læsse i 2,5-3,0 meters højde, skal mange nu op i 3,5-4,0 meter for blandt andet at læsse møg og majs til biogassen. Derfor er der brug for større rækkevidde. Det samme er tilfældet for blandt andre industrihalmfolket, som skal kunne læsse helt op i 12-13 meters højde. Samtidig skal maskinerne også kunne klare tungere læs – en 90x120-balle vejer jo alligevel omkring 600 kg, konstaterer Martin Madsen, Brøns Maskinforretning, der forleden lagde vejen forbi Ingemann Larsen på Mors i forbindelse med Agromesse Mors.

Her viste han en JCB TM320s-læsser frem. Ingemann Larsen har netop fået forhandlingen af JCB, som bliver importeret af Brøns Maskinforretning.

Med sin kraftige teleskoparm er den knækstyrede gule maskine skabt til de øgede krav, mens førerhusets centrale placering giver bedre overblik og færre blinde vinkler.

En kraftig skovl med hardox-bund og et todelt overfald med tænder af hardox-stål gør også, at en enkelt »skraber« eller to op ad silovæggen ikke giver problemer, forklarer Martin Madsen.

- Og for at få de maskiner, der passer bedst til forholdene herhjemme, bliver det de store motorer, vi får dem hjem med. Det er nødvendigt, hvis der er en vogn, der skal slæbes eller når stakken skal køres sammen i køresiloen, fastslår Martin Madsen.

Motoren på JCB’s TM320s yder 108 kilowatt. Maskinen har en løftekapacitet på 3.200 kg og en maksimal løftehøjde på 5,2 meter.

Glæde over ny forhandling

Hos Ingemann Larsen ser direktør og salgschef Per Larsen frem til det nye bekendtskab med JCB.

- JCB passer tæskegodt ind i vores produktprogram, især deres læssemaskiner, siger Per Larsen.

- Vi undgår det nummerpladeræs, som mange andre slider med, fordi kunden køber en læsser fordi den passer perfekt til en opgave. Den skal ikke kunne lidt af hvert, men løser en specifik opgave på bedriften, konstaterer salgschefen, der kun har en ting at ærgre sig over i forhold til de nye maskiner, der snart kommer på hylderne.

- Det er lidt træls, at vi ikke har 25 nye maskiner på plads og klar til levering. Men desværre blev JCB-fabrikken lukket helt ned i to måneder på grund af corona-situationen, så vi har måtte vente lidt længere end normalt. Heldigvis er vi forhåbentlig snart tilbage til normale tilstande, siger han.

Corona giver nyt dyrskue-perspektiv

Netop corona-krisen og udsigten til en sommer uden dyrskuer og andre messer var anledningen til, at en flok maskinhandlere på Mors tidligere på sommeren var gået sammen om Agromesse Mors.

Hos Ingemann Larsen var man glade for det nye koncept, der betød, at man kunne vise alle sine maskiner frem uden at forlade matriklen – normalt plejer Ingemann Larsens dyrskue-karavane at køre landet tyndt, blandt andet med lange ture til Roskilde Dyrskue og Borgeby Fältdagar i Sverige.

- Vi har været godt besøgt og har solgt mere end vi plejer på dyrskuerne, og vi har ikke brugt tid og penge på at komme rundt til dyrskuerne. Jeg tror initiativet har kastet noget af til alle seks deltagere. Mit indtryk er i hvert fald, at flere af de gæster, der er kommet langvejs fra, har lagt vejen forbi flere virksomheder nu når de alligevel var i området, siger Per Larsen, der trods succesen ved at blive hjemme ikke regner med at gentage modellen næste sommer.

- Det har sat tingene i perspektiv, at man kan gøre det på den her måde. Men på et år, hvor alle de andre maskinhandlere tager på dyrskue, kan vi ikke blive hjemme. Så bliver vi nødt til at være med og vise os frem, fastslår direktøren, der sammen med sin sælger Kurt Jacobsen er i fuld gang med at diskutere om en dyrskuestand så i fremtiden bør byde på store maskiner eller om en skærm til at vise maskiner på og grill med pølser i stedet er vejen frem.

- Jeg synes i hvert fald coronatiden har givet plads til at tænke over, om man bare skal fortsætte, som man altid har gjort eller tænke på nye løsninger. En diskussion, man måske også bør tage er, hvorvidt antallet af dyrskuer er passende eller om man kunne bruge pengene bedre ved at promovere landbruget på andre måder, siger Per Larsen, der sluttede Agromessen med helstegt pattegris og masser af dækspark.

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next