bannerPos

Robotter sparer tid og CO2

Robotplæneklippere er både mere miljøvenlige og larmer mindre end almindelige plæneklippere. Pressefoto

Redaktionen

31-03-2019 13:41
Havearbejde er for mange et hyggeligt frirum, men flere danskere ser græsslåning som en tidsrøver og lader robotten klare jobbet.

58 procent af de danske husejere slår græs én gang om ugen i vækstsæsonen. Det viser en undersøgelse fra Bolius, hvor godt 20 procent samtidig mener, at de bruger for meget tid på havearbejdet.

Per Kristiansen er robotekspert hos Stihl, der sælger robotplæneklipperne iMow, og han mener, at haveejer foruden tidsbesparelse, også kan få andre fordele med en robotplæneklipper.

- Vi kører i et fast mønster, og så kan man altid se sporene. Jeg plejer at sige, at vi går lidt ligesom en beruset mand på vej hjem fra byen, fra kant til kant. Men en plæne skal klippes fra alle retninger, og robotten er derfor langt sundere og pænere for plænen.

Derudover forklarer eksperten, at man undgår græs alle vegne i huset, da robotten kun tager lidt ad gangen og ikke efterlader store græsbunker.

 

Giver glade naboer

I forhold til den typiske plæneklipper er robotterne også tæt på lydløse. Og netop støjniveauet er et vigtigt parameter i forhold til græsslåning.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Epinion bliver 22 procent af danskerne ofte irriteret over naboens græsslåning. Michael Nielsen, som er direktør hos Stihl, forudser dog også andre stridspunkter i fremtiden.

- I disse tider hvor flere og flere danskere begynder at gå mere op i miljøet, er det ikke nødvendigvis kun støjen, vi kan blive generet af, når naboen slår græs, men også det faktum, at de brænder en masse benzin af, hver gang de går tur med plæneklipperen.

iMOW-plæneklipperen udløser kun 320 gram CO2 pr. måned mod 2.410 gram CO2 for en almindelig plæneklipper. Det gør den 7,5 gange mere miljøvenlig end en benzindrevet græsslåmaskine.

En robotplæneklipper kan altså ifølge Stihl både sikre dig mere tid, nabofred, mindre støj og gøre dig mere miljøvenlig.

dbj

Landmænd bør spare op til pension

Allerede når en ung landmand etablerer sig, skal han starte med at spare op til sin pension. Sådan lyder rådet fra Agri Nord, der møder en del landmænd, der ikke har sparet op til alderdommen.

Fasthold din konkurrencekraft

De fleste danske landmænd producerer til et pristagermarked, og vinderne i dette marked er dem, som kan holde den laveste fremstillingspris på salgsproduktet. Hvordan ligger du i dette konkurrenceprægede marked og hvor finder du dine indsatsområder?

EU-kandidater så på naturpleje

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, som optager vestjyderne.

De unge må ikke tale sig selv ned

100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.
Side 1 af 44 (862 artikler)Prev1234567424344Next