bannerPos

Robotter sparer tid og CO2

Robotplæneklippere er både mere miljøvenlige og larmer mindre end almindelige plæneklippere. Pressefoto

Redaktionen

31-03-2019 13:41
Havearbejde er for mange et hyggeligt frirum, men flere danskere ser græsslåning som en tidsrøver og lader robotten klare jobbet.

58 procent af de danske husejere slår græs én gang om ugen i vækstsæsonen. Det viser en undersøgelse fra Bolius, hvor godt 20 procent samtidig mener, at de bruger for meget tid på havearbejdet.

Per Kristiansen er robotekspert hos Stihl, der sælger robotplæneklipperne iMow, og han mener, at haveejer foruden tidsbesparelse, også kan få andre fordele med en robotplæneklipper.

- Vi kører i et fast mønster, og så kan man altid se sporene. Jeg plejer at sige, at vi går lidt ligesom en beruset mand på vej hjem fra byen, fra kant til kant. Men en plæne skal klippes fra alle retninger, og robotten er derfor langt sundere og pænere for plænen.

Derudover forklarer eksperten, at man undgår græs alle vegne i huset, da robotten kun tager lidt ad gangen og ikke efterlader store græsbunker.

 

Giver glade naboer

I forhold til den typiske plæneklipper er robotterne også tæt på lydløse. Og netop støjniveauet er et vigtigt parameter i forhold til græsslåning.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Epinion bliver 22 procent af danskerne ofte irriteret over naboens græsslåning. Michael Nielsen, som er direktør hos Stihl, forudser dog også andre stridspunkter i fremtiden.

- I disse tider hvor flere og flere danskere begynder at gå mere op i miljøet, er det ikke nødvendigvis kun støjen, vi kan blive generet af, når naboen slår græs, men også det faktum, at de brænder en masse benzin af, hver gang de går tur med plæneklipperen.

iMOW-plæneklipperen udløser kun 320 gram CO2 pr. måned mod 2.410 gram CO2 for en almindelig plæneklipper. Det gør den 7,5 gange mere miljøvenlig end en benzindrevet græsslåmaskine.

En robotplæneklipper kan altså ifølge Stihl både sikre dig mere tid, nabofred, mindre støj og gøre dig mere miljøvenlig.

dbj

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next