bannerPos

Økologiske landbrugselever skal køre Case IH

Fra venstre: Distriktschef Case IH Rasmus Buhl, Forstander Kalø Økologisk Landbrugsskole Nikolaj Houkjær, Driftsleder Kalø Økologisk Landbrugsskole Frederik Nue Møller, Landbrugsmedarbejder Kalø Økologisk Landbrugsskole Claus ”Krumme” Møller og SDK Driftschef Claus Sommer.
22-03-2020 06:37

Seks nye Case IH’er på Kalø Økologiske Landbrugsskole er resultatet af et samarbejde mellem landbrugsskolen, S. D. Kjærsgaard og Case IH.

S. D. Kjærsgaard, Case IH og Kalø Økologisk Landbrugsskole har netop indgået et samarbejde med leveringen af fire topudstyrede Case IH Farmall 95 C og to Puma 150 CVX. Samarbejdet spænder i første omgang over tre år, hvor Case IH vil støtte undervisning med indlæg om de nyeste teknologier.

Undervisningen af skolens 100 årselever er en kombination af teori og praktisk træning på Kalø’s skolelandbrug, Brogården, med 65 hektar jord, og forstander Nikolaj Houkjær ser gode perspektiver i samarbejdet med S. D. Kjærsgaard.

- På Kalø Økologisk Landbrugsskole har vi længe overvejet mulighederne for at opgradere vores maskinpark. Derfor er vi rigtig glade for det nye samarbejde, vi har indgået med SDK, de 6 splinternye traktorer, vi nu råder over, er et frisk pust i forhold til den teknologiske udvikling, siger han.

- Det giver os muligheden for at undervise vores landbrugselever i en praksisnær ramme i vores skolelandbrug - og nu altså også med en moderne og tidssvarende maskinpark. Det er i den grad en opgradering i forhold til tidligere og vi kan nu være med helt fremme i første geled også når det handler om maskiner. Vi glæder os meget til samarbejdet som ud over de 6 nye traktorer også giver nye muligheder for at undervise med GPS-systemer i tæt samarbejde med Case IH og SDK.

Inputs fra branchen

Distriktschef for Case IH, Rasmus Buhl, har været en del af forhandlingen og er glad for, at Case IH kan være med helt fremme, når fremtidens landmænd uddannes.

- Vi er glade for det tætte samarbejde med Kalø Økologisk Landbrugsskole, så vi kan være med til at give fremtidens landmænd mulighed for at benytte moderne teknologi i forløbet med at blive faglært landmand. Vi vil i den kommende periode understøtte undervisningen med indlæg omkring den nyeste teknologier og give dem input fra branchen, siger Rasmus Buhl.

Claus Sommer, distriktschef for SDK’s Hornslet-afdeling, ser frem til samarbejdet og er godt tilfreds med den lokale landbrugsskoles valg af traktorer:

- Vi glæder os til et langt samarbejde, flere traktorer, og at yde den 24/7/365 service, som vi er kendt for. Vi har allerede været ude på skolen sammen med Case IH og givet indlæg om GPS-styring, hvilket blev taget godt imod blandt eleverne.

Den ene Puma 150 CVX er udstyret med Ålø Q6S Læsser samt Hitchkrog og den anden med Front PTO. De 4 Farmall 95C er alle udstyret med multicontroller armlæn, som gør det nemt i daglig drift. Den ene Farmall er udstyret med en Ålø X4S.

cc

 

0

Tørstof lige i skabet betaler sig

Til en høj mælkeydelse hører grovfoder af både prima kvalitet og med den rette tørstofprocent. Med det til tider ekstreme vejr er det derfor nogle gange nødvendigt at være kreativ for at nå i mål.

Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Forsamlingsforbud forlænges

Forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august, siger statsminister Mette Frederiksen på et netop afholdt pressemøde i statsministeriet.

Agri Nord undersøger nordjysk fosformangel

I samarbejde med Seges laver Agri Nord en række test ude hos nordjyske landmænd, for at se om der er fosformangel på markerne. – Selvom vi i teorien giver nok fosfor, så kan vi alligevel have mangel, fortæller chef for Agri Nord Planteavl, Flemming Floor Jensen.

Høsten kvalitetsikres allerede på ladegulvet

Det rigtige vand- og proteinindhold er afgørende for at få den rigtige pris på høsten, men maskinerne til at tjekke værdierne har været forbeholdt de allerstørste landbrug og korngrossister – indtil nu.

Terndrup Markservice har fået en ny stjerne

GST Biostar hedder Nikolaj Guldbæks nye stjerne. En stjernerenser, som med 15-20 kilometer i timen løsner jordskorpen og ukrudtet i marken, mens afgrøderne står pænt tilbage. – Den er mere skånsom end en strigle, siger indehaveren af Terndrup Markservice, Nikolaj Guldbæk.

Landsdækkende maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

AMU-kurser skal professionalisere naturplejere

Med biodiversitet og klima højt på dagsordenen i den offentlige debat får naturplejere en vigtig rolle for hele landbruget.

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Pöttinger styrker i nordvestjylland med ny forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.
Side 1 af 75 (1490 artikler)Prev1234567737475Next