bannerPos

Økologiske landbrugselever skal køre Case IH

Fra venstre: Distriktschef Case IH Rasmus Buhl, Forstander Kalø Økologisk Landbrugsskole Nikolaj Houkjær, Driftsleder Kalø Økologisk Landbrugsskole Frederik Nue Møller, Landbrugsmedarbejder Kalø Økologisk Landbrugsskole Claus ”Krumme” Møller og SDK Driftschef Claus Sommer.
22-03-2020 06:37

Seks nye Case IH’er på Kalø Økologiske Landbrugsskole er resultatet af et samarbejde mellem landbrugsskolen, S. D. Kjærsgaard og Case IH.

S. D. Kjærsgaard, Case IH og Kalø Økologisk Landbrugsskole har netop indgået et samarbejde med leveringen af fire topudstyrede Case IH Farmall 95 C og to Puma 150 CVX. Samarbejdet spænder i første omgang over tre år, hvor Case IH vil støtte undervisning med indlæg om de nyeste teknologier.

Undervisningen af skolens 100 årselever er en kombination af teori og praktisk træning på Kalø’s skolelandbrug, Brogården, med 65 hektar jord, og forstander Nikolaj Houkjær ser gode perspektiver i samarbejdet med S. D. Kjærsgaard.

- På Kalø Økologisk Landbrugsskole har vi længe overvejet mulighederne for at opgradere vores maskinpark. Derfor er vi rigtig glade for det nye samarbejde, vi har indgået med SDK, de 6 splinternye traktorer, vi nu råder over, er et frisk pust i forhold til den teknologiske udvikling, siger han.

- Det giver os muligheden for at undervise vores landbrugselever i en praksisnær ramme i vores skolelandbrug - og nu altså også med en moderne og tidssvarende maskinpark. Det er i den grad en opgradering i forhold til tidligere og vi kan nu være med helt fremme i første geled også når det handler om maskiner. Vi glæder os meget til samarbejdet som ud over de 6 nye traktorer også giver nye muligheder for at undervise med GPS-systemer i tæt samarbejde med Case IH og SDK.

Inputs fra branchen

Distriktschef for Case IH, Rasmus Buhl, har været en del af forhandlingen og er glad for, at Case IH kan være med helt fremme, når fremtidens landmænd uddannes.

- Vi er glade for det tætte samarbejde med Kalø Økologisk Landbrugsskole, så vi kan være med til at give fremtidens landmænd mulighed for at benytte moderne teknologi i forløbet med at blive faglært landmand. Vi vil i den kommende periode understøtte undervisningen med indlæg omkring den nyeste teknologier og give dem input fra branchen, siger Rasmus Buhl.

Claus Sommer, distriktschef for SDK’s Hornslet-afdeling, ser frem til samarbejdet og er godt tilfreds med den lokale landbrugsskoles valg af traktorer:

- Vi glæder os til et langt samarbejde, flere traktorer, og at yde den 24/7/365 service, som vi er kendt for. Vi har allerede været ude på skolen sammen med Case IH og givet indlæg om GPS-styring, hvilket blev taget godt imod blandt eleverne.

Den ene Puma 150 CVX er udstyret med Ålø Q6S Læsser samt Hitchkrog og den anden med Front PTO. De 4 Farmall 95C er alle udstyret med multicontroller armlæn, som gør det nemt i daglig drift. Den ene Farmall er udstyret med en Ålø X4S.

cc

 

0

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.

Ny vaskerobot øger vaskeflowet i fjerkræhuse

Jydsk Tagmaling har 170 vask om året i fjerkræhuse. Til det har de netop investeret i en vaskerobot fra Washpower. En robot som tager det tunge slid, gør det manuelle arbejde lettere og øger flowet i det daglige arbejde.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Fra tegning til færdig svinestald

Hos bygge- og entrprenørfirmaet Hansen & Larsen i Dejbjerg ved Skjern har man stor erfaring med landbrugsbyggerier – ikke mindst svinestalde, hvor man i øjeblikket er i fuld gang med flere forskellige staldbyggerier

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.
Side 1 af 85 (1695 artikler)Prev1234567838485Next