bannerPos

Ny start i kendte lokaler

Arbejdspladsen ligger, hvor den ligget de sidste mange år for værkfører Klaus Pedersen (tv) og salgschef Palle Mellerup (th), men 2020 har budt på forandringer efter konkurs med Hjallerup Maskinforretning og opstart under Brdr. Thorsen.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
21-10-2020 07:27
Selvom medarbejdere, maskiner og ydervægge er de samme som de sidste mange år hos maskinforretningen i Støvring, er der sket mange forandringer, siden man åbnede under Brdr. Thorsen 1. maj.

Butikken er skrumpet, mens værkstedsarealet er blevet fordoblet. Fokus er blevet zoomet ind på den professionelle kunde, og maskinsortimentet er blevet fokuseret på tre producenter: Massey Ferguson, Weidemann og Kverneland.

- Det er en erkendelse af, at det altså ikke er ubeskåret lykke at have 35 forskellige producenter i porteføljen, hvis ikke man kan bakke hver og én op. Det handler om at være rigtig god til det man gør, og det er altså lettere med et mere fokuseret udvalg, selvom vi selvfølgelig også stadig kan servicere og sælge andre produkter, fortæller salgschef i Brdr. Thorsens Støvring-afdeling, Palle Mellerup.

Ligesom det meste af den øvrige stab hos maskinforretningen i Støvring syd for Aalborg, fulgte Palle Mellerup med ind under Brdr. Thorsens vingefang, da den Djursland-baserede maskinhandler i foråret overtog Massey Ferguson-forhandlingen i Nordjylland og lokalerne i Støvring efter konkursramte Hjallerup Maskinforretning.

Og selvom det er mange af de samme ansigter, man møder og omgivelserne også stort set ligner sig selv – lige bortset fra at skiltene er skiftet fra Hjallerup Maskinforretning til Brdr. Thorsen – er der altså sket meget det sidste halve år på Mercurvej i Støvring.

Taget godt imod

Siden den officielle åbning 1. maj, er der blevet knoklet for at få alt på plads under de nye ejere.

- Der er intet i landbrugsbranchen, der er nemt og der har været nok at se til. Men i al ydmyghed, synes jeg, at vi er kommet langt med de ændringer, der skulle laves og jeg synes, at vi er blevet godt taget imod og mærker stor tiltro fra både gamle kunder, som er vendt tilbage, og nye, der er kommet til, fortæller Palle Mellerup, og forklarer, at man trods kendte kolleger, maskiner og de samme lokaler, som han har arbejdet i de sidste mange år, på mange måder er startet fra bunden igen.

- I og med at det var en konkurs, er det ikke bare en almindelig virksomhedsoverdragelse, hvor vi ville have kunnet tage mange flere ting med fra den gamle virksomhed. Der har GDPR-reglerne også spillet ind, og ting som kundekartoteker har vi ikke bare kunnet føre videre. Så selvom vi kender mange af vores kunder i forvejen, så starter vi på ny og har mistet en del historik.

Større værksted

Da LandbrugNord kigger forbi, er sidste hånd ved at blive lagt på den del af den tidligere butik, som fremover kommer til at fungere som værksted.

Lige om lidt får værkfører Klaus Pedersen dermed yderligere 330 kvadratmeter at boltre sig på sammen med sine syv svende og to lærlinge, så værkstedet fremover kommer til at fylde små 1.000 kvadratmeter.

- Vi håber både på at få mere at lave – ikke mindst, fordi vi kommer til at dække et lidt større område end vi tidligere har gjort – og så gør den ekstra plads det også bare lettere at få det hele til at passe. Det er en opgradering af værkstedet, forklarer Klaus Pedersen, der begynder at kunne mærke roen sænke sig over markarbejdet og dermed også på travlheden i værkstedet, der den kommende tid i høj grad kommer til at være præget af vintervedligeholdelse af maskinerne.

15.000 varenumre

Mens butikken er blevet mindre, bliver varerne på hylderne løbende afstemt med kundernes ønsker, fortæller lagerchef Martin Andersen.

- Vi har hele tiden holdt på, at vi gerne ville have en butik med et lille udvalg relateret til landmandens ønsker. Ting han har brug for, og lige så godt kan købe her, når han alligevel er her, fortæller lagerchefen, der også har sine knap 15.000 varenumre at holde styr på.

Derudover fungerer maskinforretningen i Støvring stadig som såkaldt SSD (Strategic Stocking Dealer) lager med høstdele, hvor der ligger omkring 1.000 reservedelsnumre klar til både egne kunder og andre forhandlere – reservedele, der på grund af størrelse ofte vil have lang transporttid, hvis de skulle skaffes fra et hovedlager længere nede i Europa.

Ligesom i resten af maskinforretningen er det tre kendte ansigter, der betjener lager og butik, mens man har ansat Carsten Nørhave som ny kørende eftermarkedssælger.

Svært at vise sig frem

Trods en tilfredsstillende start på tilværelsen i Brdr. Thorsen-familien, er der dog én ting, Palle Mellerup har manglet de første måneder.

- Efter, at vi er startet op igen, vil vi rigtig gerne vise os frem og fortælle folk, at vi er her. Men coronatiden har gjort det svært at holde arrangementer. Så et åbent hus ligger desværre ikke lige for. Derfor går vi også og overvejer, hvad vi skal gøre, når det nye Massey Ferguson-flagskib, 8S-serien begynder at rulle ind i første halvdel af november, hvor der heller ikke er meget markarbejde at vise den frem til, lyder det fra salgschefen.

- Vi vil rigtig gerne holde et arrangement, men tiden er desværre ikke til det lige nu. Men vi håber og tror alligevel, at der vil komme en del kunder forbi. For selvom det altid er svært at starte fra bunden af, så synes jeg som sagt, at vi er kommet fornuftigt i gang, fastslår han.

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next