bannerPos

Ny såmaskine fra Horsch

Taro 6 SL er monteret med et klassisk TurboDisc-skær og kan leveres med 4 forskellige rækkeafstande. En opbygning med 12.5 og 25 centimeter ved luk af hvert andet skær eller et 15 og 30 centimeter system ved luk af hver andet skær. Taro SL er bygget op over en RollFlex-pakker, hvor pakkerringene er synkroniseret til enten 40 såskær ved (15 cm) eller 48 skær (12.5 cm) Her styres den præcise sådybde via RollFlex-pakkeren og trykhjulet på TurboDisc-skiveskæret.
12-08-2020 06:57

Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i seks meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD. De er begge »rene« såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget.

Taro-konceptet er udviklet til både økologiske og konventionelle landmænd, hvor der forud er lavet et perfekt såbed med plov og/eller harve. Begge Taro-enheder kan monteres med hydraulisk, justerbar crossboard forrest.

Taro 6 HD er opbygget efter samme system som storebroderen: Den bugserede, tolv meter brede Serto 12 SC med 16.7 cm rækkeafstand og PowerDisc-skiveskær. På Taro HD er det den velkendte Horsch-dækpakker, der bærer maskinen og synkront styrer den præcise sådybde sammen med trykhjulene på PowerDisc-skæret.

Fire forskellige rækkeafstande med Taro 6 SL

Taro 6 SL er monteret med et klassisk TurboDisc skær og kan leveres med fire forskellige rækkeafstande. En opbygning med 12.5 og 25 centimeter ved luk af hver andet skær eller et 15 og 30 centimeter system ved luk af hver andet skær. Taro SL er bygget op over en RollFlex pakker, hvor pakkerringene er synkroniseret til enten 40 såskær (15 cm) eller 48 skær (12.5 cm) Her styres den præcise sådybde via Rollflex-pakkeren og trykhjulet på TurboDisc-skiveskæret.

Unikt er Taro SL bygget op med to fordelere, og der kan fra fabrikken monteres selektiv slangeføring, som blandt andet kendes fra Horsch Avatar såmaskinerne. En fordeler til den forreste skærerække og nummer to fordeler til bagerste, og der kan hurtigt laves om til såning af flere afgrøder i to forskellige dybder eller såning på dobbelt rækkeafstand, så man sener rense mekanisk. På Partner-tankens faldsluser bestemmes, hvilken fordeler der skal fødes, eller om begge fordelere skal fødes med samme såsæd.

Også til økologi

12.5 - 25 centimeter rækkeafstandene efterspørges af en del økologer, og man kan både bredså eller så på rækker alt efter afgrøde og behov for ukrudtsbekæmpelse. Som noget smart når der sås på 25 centimeter rækkeafstand, har Horsch designet trepunktsfæstet, så man via afstandsringe kan sideforskyde liftarme og topstang 12.5 centimeter til den ene side, og der skal ikke laves noget sideforskydning med GPS-systemet, når der køres frem og tilbage i marken.

Generelt kombineres Taro HD og SL med en Horsch Partner FT fronttank. Horsch har op til denne sæson netop lanceret en todelt Partner 2000 FT fronttank, hvor der er plads til to typer såsæd. 2000 FT-tanken rummer 2.200 liter opdelt i forholdet 60:40. Partner 2000 FT-tanken kan endvidere udnyttes til eksempelvis en Transformer VF rækkerenser til såning af efterafgrøder og sengødskning i majs, og udnyttelsesgraden kan øges betragteligt på FT-tanken hos den enkelte bedrift eller maskinstation, oplyser virksomheden bag.

Taro 6 SL kan endvidere også monteres i liften på en Focus 6 TD i trepunktsversion, hvor Focus`en kan være monteret med enten TerraGrip tænder eller systemdisc til jordbearbejdning.

En Taro 6 SL med 12.5 centimeter rækkeafstand lander snart på dansk grund og vil her i efteråret arbejde i dansk muld i kombination med en Partner 2000 FT fronttank.

pj

0

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.

Majsen skal først i jorden til maj

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra en grovfoderrådgiver fra Velas.
Side 1 af 94 (1865 artikler)Prev1234567929394Next