Ny Agco-tærsker blev luftet på Djursland

Christian Carus 09-08-2018 13:13:45
Djursland var første stop på Hjallerup Maskinforretnings demotour med Agcos Ideal-mejetærskere.
Der var stor interesse, da Hjallerup Maskinforretning demonstrerede de nye Agco Ideal-mejetærskere.

Da Hjallerup Maskinforretning i starten af august måned modtog to fabriksnye Ideal-mejetærskere fra Agco, var der en smule stress på for at få gjort maskinerne klar til demonstration i tide til at man stadig kunne finde uhøstede marker i maskinforretningens område i det nord- og østjyske i starten af august måned.

Men de sorte mejetærskere, der har været på charmetur i hele landet, kom ud og blev luftet på en række kornmarker – primært med vårbyg.

- Vi ville gerne have haft muligheden for at kunne demonstrere dem i forskellige typer afgrøder, men der var ingen, der havde forudset, at høste skulle falde så tidligt i år, så det bliver vårbyggen og en enkelt mark med vårhvede, de får lov at køre i, konstaterede Hjallerup

Maskinforretnings salgsansvarlige for Agco-mejetærskerne, Jørgen Nødbak, inden første demonstration, der foregik på Brdr. Thorsens mark ved Nimtofte på Djursland.

Her var udbyttet – som på så mange andre marker i denne sæson – sparsomt, og 40 fods skærebordet tyggede sig let igennem.

- Det er taknemmeligt at køre i en mark som den her, men det kunne også have været sjovt, at få testet mejetærskeren lidt mere. På Fyn og Lolland har de vist, at de kan høste 80-85 tons i timen. Det kan man ikke nå op på her, sagde Jørgen Nødbak.

Stor interesse

Ideal-serien, der kan fås med enten Massey Ferguson- eller Fendt- staffering på siden og bagenden – alt efter smag og behag – havde allerede inden jomfruturen rundt i Danmark trukket masser af opmærksomhed til sig. Blandt andet med et nyudviklet rotorkoncept i det såkaldte Helix-tærskeværk, der skulle reducere energi-forbruget med 50 procent, en maskinopbygning, der ifølge producenten kun kræver 10 minutters daglig vedligeholdelse og ikke mindst markedets største korntank på 17.100 liter, der alligevel kan tømmes på et minut og 34 sekunder.

På marken på Djursland mærkede man også stor interessen for demoturen, og de første nysgerrige var allerede på plads en halv time før den annoncerede start på demonstrationen.

- Umiddelbart er det den værst tænkelige sæson at skulle markedsføre et helt nyt mejetærskerkoncept, men heldigvis har vi mødt stor interesse for dem. Selv fra nogle af de andre nørder, der normalt synes at Class eller New Holland er det bedste i verden. Forhåbentlig slår den interesse også igennem, når der skal anskaffes nye mejetærskere, lød det fra salgsdirektør, Kurt Harbo, Hjallerup Maskinforretning.

- Med Ideal-tærskerne er man startet fra et hvidt stykke papir og har gentænkt hele maskinen i stedet for at bygge videre på tidligere modeller. Det betyder, at man gerne skulle få en mejetærsker med lave driftsomkostninger og en effektivitet, der giver nogle fordele til de danske landmænd, der ikke har 2.000 høsttimer at gøre med på et år, som man ser under varmere himmelstrøg, sagde salgsdirektøren.

Stor kapacitet

På Djursland fulgte markens ejermand også interesseret med. Kristian Thorsen driver sammen med sin bror Jørgen maskinstation med 60 ansatte, mens man selv dyrker 1.200 hektar.

Om der skal en ny sort mejetærsker i maskinparken, der i dag tæller seks mejetærskere – fem Massey Ferguson’er og én New Holland - har Kristian Thorsen dog ikke taget stilling til.

- Jeg kan godt se, at sådan et par stykker af de nye mejetærskere her har kapaciteten til at erstatte tre af dem, vi har, men der er mange ting at tage højde for i sådan et regnestykke. For vi har også mange kunder, der ikke har marker, der er store nok til at man kan få det optimale ud så stor en maskine. Men det er bestemt imponerende, hvad de kan udrette, konstaterede han.

Topmodellerne Ideal 9T, der er blevet vist frem på den danske tur, kommer til at koste i omegnen af fem millioner kroner. Ideal fås også i en 7- og 8-serie.

- Det er altid svært at spå, men jeg tror bestemt også, at 7-serien med én rotor i modsætning til de to, der er på 8 og 9’erne, og et 30 fods skærebord vil være interessant for mange danske landmænd, lød det fra Kurt Harbo, der udover Djursland også kom forbi Støvring, Vrå og Hjørring med Ideal-karavanen, der blev flankeret af en til lejligheden sortmalet Massey Ferguson-traktor.

 

Melkartofler mister udbytte på mellem 10 og 20 procent

20-10-2018 07:26:36

Ligesom spisekartofler har melkartofler lidt under varmen, selv om de er lagt senere på året og har nydt godt af sensommerens regn. Både fabrikken og de fleste avlere holder dog skindet på næsen, melder AKV i Nordjylland.


Ornestation Mors indgår samarbejde med PIC

19-10-2018 10:00:41

Ornestation Mors – Danmarks førende privatejede ornestation og PIC verdens største selskab indenfor svinegenetik, kan nu offentliggøre, at de har indgået en aftale omkring distribution af PIC svinegenetik i Danmark.


Nordjyder opstiller svineproducent til Seges-udvalg

19-10-2018 09:46:46

Svineproducent Ulrik Krogsgaard, Vindblæs ved Løgstør, er opstillet til Seges’ fagudvalg for Økonomi og Virksomhedsledelse. Bag ham står samtlige landboforeninger i Nordjylland.


Gode råd til pressede minkavlere i Nordjylland

19-10-2018 08:18:06

Der blev ikke lagt skjul på, at situationen er alvorlig, da Agri Nords rådgivere forleden gav deres bud på tre veje, minkavlerne kan gå i 2019.


Rapsjordlopperne truer nordjyderne

18-10-2018 13:28:01

Rapsjordlopper er en stadig stigende trussel i det nordjyske. An-greb ses ofte i marker med raps eller efterafgrøder som tidligere naboer. Det oplever Agri Nord Planteavl.


Danish Pig Genetics indgår samarbejde med Ornestation Mors

18-10-2018 11:47:37

Det danske avlsselskab, Danish Genetics, er kommet stærkt fra start og sætter nu ekstra skub under både vækststrategi og udvikling. Med et nyt, stærkt kommende KS samarbejde med Ornestation Mors ruster selskabet sig for alvor til at konkurrere på det danske marked og sætter nye standarder for sundhed og genetik inden for svineproduktion i Danmark.


Når roer kan konkkurere med korn

18-10-2018 10:30:29

De seneste år har roerne haft svært ved at konkurrere med lave kornpriser, men med kornpriser som i år, har det sandsynligvis været en gevinst at fodre med roer. Det var én af pointerne da LandboNord inviterede til Roedag i Himmerland


Fyrer du for gråspurvene?

17-10-2018 07:37:50

Når vinteren melder sin ankomst, skruer vi ikke overraskende ekstra op for termostaten. Kig derfor dit stuehus grundigt efter for at se, om du kan slippe for at betale for varme, du ikke får glæde af.


Pløjeværter klar til DM og NM

16-10-2018 07:27:48

I år står hele to ejendomme som værter for DM og NM i pløjning. Fredag den 26. oktober byder Teri Damgaard og Niels Andersen velkommen, mens det dagen efter er Bea og Henrik Overby Christensen, der har værtsrollen.


Organiseringen i dansk svineproduktion er unik

15-10-2018 09:40:43

»Tag jer sammen! I kan gøre det meget bedre«. Danish Crowns topchef gentager sig selv fra vækstkonferencen i Jyllands-Posten den 12. oktober 2018.


Plæneklipperens Formel 1-racer

13-10-2018 07:09:46

Selvom robotterne er svære at kæmpe mod, har den bemandede plæneklipper stadig sin plads. Ikke mindst som en del af livet på landet, mener FTZ Aps.


Jens Simonsen ny formand for deltidslandmændene

12-10-2018 14:48:36

Deltidslandmand Jens Simonsen, Sinding ved Herning, er på årsmødet i dag valgt som formand for Danmarks deltidslandmænd og har dermed også fået en plads i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.


Agromek får sit eget fremtidslaboratorium

12-10-2018 11:35:04

Agromania vil vise innovative løsninger, som kan ruste landbruget nu og i fremtiden


Svineproducent: - Det minder utrolig meget om 2007

12-10-2018 08:45:01

Svineproducent Niels Aagaard Jørgensen forsøger at tackle krisen ved at skære ned i arbejdsstyrken og sætte investeringer på hold.


Professor: Reduktion af ammoniak et spørgsmål om penge

12-10-2018 07:57:11

Det vil være svært, men ikke umuligt for landbruget at reducere ammoniakudledningen med 24 procent inden 2020, mener professor Jørgen E. Olesen.


Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

16-05-2018 13:05:57

Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 26 (509 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer