bannerPos

Nordjysk maskinudlejer rykker ind i trekantsområdet

Lasse Holsko begyndte at leje maskiner ud i Aabybro som 17-årig. Siden oprettede han ny hovedafdeling i Nørresundby, og nu ekspanderer Industrivejens Maskiner til også at omfatte trekantsområdet.
15-01-2020 14:32
Industrivejens Maskiner satser på hele Midt- og Sønderjylland med ny afdeling i Hedensted.

Den nordjyske maskinudlejer Industrivejens Maskiner tager nu resten af Jylland med. Fra den 1. marts vil Industrivejens Maskiner være på plads i en ny afdeling klos op ad Østjyske Motorvej ved Hedensted. Herfra satser udlejer og indehaver Lasse Holsko på at forsyne entreprenørbranchen i Midt- og Sønderjylland med både store og små maskiner og materiel.

Industrivejens Maskiner har i forvejen afdelinger i Nørresundby og Aabybro.

- Vi har længe haft et godt øje til de midt- og sønderjyske kunder. Ved at åbne en afdeling i trekantsområdet udvider vi fortsat Industrivejens Maskiners muligheder for bedre at kunne dække hele Danmark. Kunder har i flere år efterspurgt en afdeling længere sydpå, siger Lasse Holsko.

Lokaliteten for Industrivejens Maskiners tredje afdeling er som skabt for maskinudlejning. Bygningerne har tidligere huset lastbilmærket DAF og Molgjer Vognfabrik, og derfor er der stor loftshøjde og portalkran. Udlejningsfirmaets mandskab får mulighed for at læsse både to og tre lastbiler samtidig. Og der er smøregrave i gulvet og plads til også de helt store maskiner.

Alle største byer indenfor en time

Med den nye afdeling i trekantsområdet og de to eksisterende i Nordjylland vil Industrivejens Maskiner fremover kunne dække alle de største jyske byer inden for cirka en time. Afdelingen i Nørresundby har det komplette program med både store og små maskiner, mens der fra adressen i Aabybro hovedsagelig udlejes mindre maskiner og materiel.

- Det var dog netop i Aabybro, det hele startede for dengang 17-årige Lasse Holsko, som i samråd med sin far begyndte at leje maskiner ud til lokale kunder i Aabybro. Nemlig på Industrivej. Deraf firmanavnet, som også er fulgt med til Nørresundby og nu om kort tid Hedensted.

Siden er der blevet vasket og leveret maskiner i stort tal både i Aabybro og i Nørresundby. Nu 28-årige Lasse Holsko beskæftiger 16 medarbejdere i de to afdelinger, og selv ligger han lagt fra på den lade side. Han tilskriver dygtige og arbejdsomme medarbejdere en stor del af æren for succesen for Industrivejens Maskiner. Men chefen selv har ikke hang til direktør-manérer.

»Vi siger aldrig nej«

- Vi siger som regel aldrig nej til en udlejning. Heller ikke, selvom kunden bestiller en maskine meget sent til levering næste morgen. Så må jeg selv i arbejdstøjet og ud at køre lastbil, siger Lasse Holsko, som gerne selv tager en tørn med vask og levering af maskiner.

Firmaet har alt fra små generatorer til en gravemaskine på 55 tons på udlejningslisten. Dermed har Industrivejens Maskiner et af Danmarks bredeste udlejningsprogrammer. Det kommer i høj grad til at smitte af på den nye afdeling i Hedensted.

- I store træk kopierer vi udvalget fra afdelingen i Nørresundby til Hedensted, så vi kan tilbyde mange typer materiel. Vi tror på nærhed, og et stort udvalg er vigtigt i en udlejningsforretning, siger Lasse Holsko, som selv vil følge den nye afdeling tæt helt fra start.

- Som kunde vil man naturligvis gerne vide, hvem der er kaptajn på skibet, og hvem man skal tale med. Det er jo også vigtigt, at de folk, man sætter sin lid til, kan reagere hurtigt ved eventuelt nedbrud eller behov for en akut levering. Derfor har vi blandt andet også investeret i endnu en blokvogn, som stationeres i Hedensted, fortæller Lasse Holsko.

teba

 

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Godt samarbejde, så begge parter vinder

Udbringning af husdyrgødning er ofte en opgave for maskinstationer, da krav til udstyr og specialisering i arbejdsopgaver er stærkt stigende. Gode og klare aftaler mellem begge parter er med til at lave et godt samarbejde, hvor begge parter vinder.

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Chokolade hæver fedtprocent og ædelyst

Det giver ikke kakaomælk, men chokoladen i foderrationen hos Jørgen Elkjær giver højere fedtprocent i mælken og større ædelyst.

Velkommen til Jyllands største outdoormesse

Den 22. og 23. februar slå Messecenter Vesthimmerland endnu engang dørene op til Jyllands største outdoormesse »Jagt og udeliv«.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Placeret gylle kan erstatte startgødning

Jo højere udbytte i majsen, jo lavere klimaaftryk, konstaterer planteavlskonsulent Anders Spanggaard, der på Agri Nord Kongres gjorde tilhørerne klogere på, hvornår placeret gylle kan være et redskab til flere foderenheder.
Side 1 af 69 (1365 artikler)Prev1234567676869Next