Når nærhed og maskinservice går hånd i hånd

Christian Carus 14-05-2018 07:00:17
Mens man holder sig til de mindre maskiner i udvalget af nyt materiel, er der ingen øvre grænse for, hvilke entreprenørmaskiner W. J. Maskinservice kan reparere og servicere.
Selvom der er opgaver til mere, har W. J. Maskinservice i Nørresundby ikke tænkt sig at blive større end de 12 medarbejdere, der lige nu bemander værksted og servicebiler. Man vil ikke risikere at miste nærheden til kunderne.
Da Walther Juel Jensen i 1996 grundlagde W. J. Maskinservice bestod firmaet af ham selv og en servicevogn, der kørte ud fra hjemmeadressen.
I dag har firmaet i alt 12 medarbejdere, fem servicebiler, en knap 6.000 kvadratmeter stor grund i Nørresundby og et værksted, der kan klare entreprenørmaskiner i stort set alle størrelser. Og mens Walther Juel Jensen har trappet ned til fire ugentlige arbejdsdage, har sønnen Morten Juel Jensen overtaget direktørstolen og størstedelen af firmaet.
Men selvom, der er nok at se til, og telefonen ringer adskillige gange, mens LandbrugNord er på besøg, har Morten Juel Jensen ikke tænkt sig at lade virksomheden gro sig større end den er nu.
- Der er arbejde nok til, at vi sagtens kunne ansætte en eller to mand mere, men hvis vi gør det, bliver der også brug for at ansætte en mellemleder, og så risikerer vi at miste den nærhed, vi lægger stor vægt på. Samtidig har vi også nu en størrelse, hvor vi kan matche de store på mange områder, og umiddelbart ville en udvidelse ikke kunne gøre nogen forskel på bundlinjen, siger direktøren, der betjener enkelte større kunder, men primært mindre entreprenørvirksomheder med 10 ansatte eller mindre.
- Og det handler bestemt heller ikke kun om penge. Det er lige så vigtig at have en virksomhed, hvor alle har det godt. Det tror jeg er lettere at opnå med den størrelse vi har nu, pointerer han.
 

Tæt på kunden

Den korte afstand fra kontoret til værkstedet, og ikke mindst videre ud til kunden, er også en vigtig del af W. J. Maskinservices eksistensgrundlag, mener Morten Juel Jensen.
- Det betyder meget for os at være tæt på kunderne. Det betyder, at beslutningsprocessen her ikke er så lang her, som i en større virksomhed, mens vi også kan give kunden en mere personlig betjening. Der skal være tid til en kop kaffe og en røverhistorie, når kunderne kommer forbi. Vi kender hinanden, og her er et ord et ord og en aftale en aftale, så det er ikke altid nødvendigt at hver lille detalje bliver skrevet ned, siger direktøren, der også ser virksomhedens størrelse som en afgørende faktor for, at det kan løbe rundt at tage brugte maskiner ind og klargøre til videresalg ved siden af de nye Giant-minilæssere, Schaeff-maskiner og Ifor Williams entreprenør-trailere.
- Den korte afstand imellem mig og værkstedet betyder, at vi lettere kan koordinere, hvad der skal gøres ved en brugt maskine, inden den er klar til salg. Derfor fungerer det for os, mens større forretninger sjældent satser på både nyt og brugt.
Morten Juel Jensen vurderer, at brugte og nye maskiner hver især fylder halvdelen af forretningen.
 

Hurtig udrykning

Udover maskinsalg er service og reparationer også en vigtig del af menukortet hos W. J. Maskinservice, og med fem servicebiler på matriklen stiler man efter at kunne rykke ud på alle tider af døgnet.
- Vi forsøger altid at have en servicevogn klar til akutte opgaver, og vi gør meget ud af at være hurtigt fremme. Det er en stor udgift for en entreprenør at have en maskine til at stå stille, så derfor bliver der også sat pris på det, når vi hurtigt får lavet de nødvendige reparationer, siger Morten Juel Jensen.
W. J. Maskinservice servicerer primært kunder i Aalborg-området, men kundekartoteket dækker hele det nordlige Jylland fra Randers og op.
 

Pladsmangel

Siden virksomheden flyttede ind på Bøgildsmindevej i 2005 er der blevet bygget til en enkelt gang, så man nu udover det oprindelige værksted nu også har et lokale, der primært bliver brugt til klargøring af maskiner til salg – når service og reparationsopgaverne altså ikke som nu hober sig op og tager sin del af pladsen i klargøringsbygningen.
Mens Morten Juel Jensen hverken har tænkt sig at bygge ud eller ansætte flere folk de kommende år, er der dog et punkt på direktørens ønskeliste, der handler om udvidelse.
- Vi kunne nok godt bruge lidt flere kvadratmeter udenom bygningerne, konstaterer han.
 
»Der er arbejde nok til, at vi sagtens kunne ansætte en eller to mand mere, men hvis vi gør det, bliver der også brug for at ansætte en mellemleder, og så risikerer vi at miste den nærhed, vi lægger stor vægt på.«

Morten Juel Jensen, direktør, W. J. Maskinservice

 

 

 

Melkartofler mister udbytte på mellem 10 og 20 procent

20-10-2018 07:26:36

Ligesom spisekartofler har melkartofler lidt under varmen, selv om de er lagt senere på året og har nydt godt af sensommerens regn. Både fabrikken og de fleste avlere holder dog skindet på næsen, melder AKV i Nordjylland.


Ornestation Mors indgår samarbejde med PIC

19-10-2018 10:00:41

Ornestation Mors – Danmarks førende privatejede ornestation og PIC verdens største selskab indenfor svinegenetik, kan nu offentliggøre, at de har indgået en aftale omkring distribution af PIC svinegenetik i Danmark.


Nordjyder opstiller svineproducent til Seges-udvalg

19-10-2018 09:46:46

Svineproducent Ulrik Krogsgaard, Vindblæs ved Løgstør, er opstillet til Seges’ fagudvalg for Økonomi og Virksomhedsledelse. Bag ham står samtlige landboforeninger i Nordjylland.


Gode råd til pressede minkavlere i Nordjylland

19-10-2018 08:18:06

Der blev ikke lagt skjul på, at situationen er alvorlig, da Agri Nords rådgivere forleden gav deres bud på tre veje, minkavlerne kan gå i 2019.


Rapsjordlopperne truer nordjyderne

18-10-2018 13:28:01

Rapsjordlopper er en stadig stigende trussel i det nordjyske. An-greb ses ofte i marker med raps eller efterafgrøder som tidligere naboer. Det oplever Agri Nord Planteavl.


Danish Pig Genetics indgår samarbejde med Ornestation Mors

18-10-2018 11:47:37

Det danske avlsselskab, Danish Genetics, er kommet stærkt fra start og sætter nu ekstra skub under både vækststrategi og udvikling. Med et nyt, stærkt kommende KS samarbejde med Ornestation Mors ruster selskabet sig for alvor til at konkurrere på det danske marked og sætter nye standarder for sundhed og genetik inden for svineproduktion i Danmark.


Når roer kan konkkurere med korn

18-10-2018 10:30:29

De seneste år har roerne haft svært ved at konkurrere med lave kornpriser, men med kornpriser som i år, har det sandsynligvis været en gevinst at fodre med roer. Det var én af pointerne da LandboNord inviterede til Roedag i Himmerland


Fyrer du for gråspurvene?

17-10-2018 07:37:50

Når vinteren melder sin ankomst, skruer vi ikke overraskende ekstra op for termostaten. Kig derfor dit stuehus grundigt efter for at se, om du kan slippe for at betale for varme, du ikke får glæde af.


Pløjeværter klar til DM og NM

16-10-2018 07:27:48

I år står hele to ejendomme som værter for DM og NM i pløjning. Fredag den 26. oktober byder Teri Damgaard og Niels Andersen velkommen, mens det dagen efter er Bea og Henrik Overby Christensen, der har værtsrollen.


Organiseringen i dansk svineproduktion er unik

15-10-2018 09:40:43

»Tag jer sammen! I kan gøre det meget bedre«. Danish Crowns topchef gentager sig selv fra vækstkonferencen i Jyllands-Posten den 12. oktober 2018.


Plæneklipperens Formel 1-racer

13-10-2018 07:09:46

Selvom robotterne er svære at kæmpe mod, har den bemandede plæneklipper stadig sin plads. Ikke mindst som en del af livet på landet, mener FTZ Aps.


Jens Simonsen ny formand for deltidslandmændene

12-10-2018 14:48:36

Deltidslandmand Jens Simonsen, Sinding ved Herning, er på årsmødet i dag valgt som formand for Danmarks deltidslandmænd og har dermed også fået en plads i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.


Agromek får sit eget fremtidslaboratorium

12-10-2018 11:35:04

Agromania vil vise innovative løsninger, som kan ruste landbruget nu og i fremtiden


Svineproducent: - Det minder utrolig meget om 2007

12-10-2018 08:45:01

Svineproducent Niels Aagaard Jørgensen forsøger at tackle krisen ved at skære ned i arbejdsstyrken og sætte investeringer på hold.


Professor: Reduktion af ammoniak et spørgsmål om penge

12-10-2018 07:57:11

Det vil være svært, men ikke umuligt for landbruget at reducere ammoniakudledningen med 24 procent inden 2020, mener professor Jørgen E. Olesen.


Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

16-05-2018 13:05:57

Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 26 (509 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer