bannerPos

Maskininvestering med fokus på protein

- Måden hvorpå specielt stænglerne i rødkløveren er brudt og flækket uden tab af blade imponerer, udtaler Christian Therkildsen.
01-07-2020 13:33

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har i bedriftens maskinstrategi fokuseret på at begrænse tab af proteinrigt bladmateriale under ensilering.

Bedriften har derfor investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren. Valsecrimperen giver effektiv tørring ved at bryde vokslaget på planterne samtidig med, at den flækker stænglerne uden at slå bladene af planterne. I kløver og lucerne er dette særdeles fordelagtigt. Ligeledes kan denne type crimper også benyttes til skårlægning af helsæd, da der ikke er fare for tab af aks og bælge i eksempelvis korn og ærter.

For 23 år siden i 1997 producerede Pöttinger den første valsecrimper, som den østrigske producent af græsmaskiner har megen erfaring med.

Valsecrimperen består af to spiralformede modroterende gummivalser, hvor valserne er af meget slidstærkt polyuretan, og derfor modstandsdygtig overfor slid. Bredden på crimperen har afgørende betydning, da denne er i fuld bredde af knivbjælken.

Dette resulterer i, at der føres en mængde i gennem crimperen, hvor der er god kontakt mellem afgrøder og valser. Begge valser er trukket via en tandrem, hvor øverste valse er monteret længst fremme. Dette giver aggressivitet og sikrer perfekt flow uden risiko for blokering.

- Vi oplever stigende efterspørgsel på valsecrimper konceptet, hvilket også går i hånd med den store udbredelse af vores CrossFlow systemet de senere år, siger Lars Andreasen, der er salgschef og ansvarlig for det danske marked.

Økologisk bedrift med 370 årskøer

I fællesskab med faderen driver Christian Therkildsen, Raunhøj Dairy I/S. Ideen med at investere i skårlæggeren med valsecrimper stammer fra et ophold i USA, hvor Christian fik erfaring med konceptet, der er meget udbredt på de breddegrader.

- Måden hvorpå specielt stænglerne i rødkløveren er brudt og flækket uden tab af blade imponerer, udtaler Christian Therkildsen og fortsætter:

- Dette vil på ingen måde være muligt med en traditionel fingercrimper. Den bagmonterede skårlægger er en Novacat A10 CF uden crimper, men med snegle til skårsammenlægning og bredspredning, hvilket vi har valgt ud fra strategien om at værne om den proteinholdige bladmasse. Vi får også en fordel, når der skal ensileres helsæd, hvor vi ikke har behovet for at ændre noget på skårlæggersættet, da valsecrimperen skåner aks og bælge i korn og ærter, slutter Christian Therkildsen.

pj

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next