bannerPos

Markvand fylder mere

Siden tørken i 2018 er interessen for markvandsboringer steget, fortæller Christian Andreasen, Nordjysk Grundvandssænkning.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
29-05-2020 07:41
Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Som navnet antyder, er grundvandssænkning den primære aktivitet hos Nordjysk Grundvandssænkning. De seneste år er brøndboringsafdelingen – især i forhold til markvandsboringer - dog blevet en større og større del af forretningen for virksomheden, der har hjemme ved Biersted nord for Aalborg.

Så stor, at man for nylig fik leveret en ny lastbil dedikeret til opgaverne med at flytte rundt på boreriggen – en opgave, der hidtil var blevet klaret af virksomhedens fire øvrige lastbiler.

- Men det har givet noget bøvl, når manden med boreriggen har ringet fordi den skulle flyttes, og alle vogne er ude at lave noget andet, fortæller daglig leder Christian Andreasen.

- Samtidig kommer det til at frigive nogle ressourcer, hvor vi før har været nødt til at hyre en vognmand ind til at hente materiel hjem, når der har været travlt, forklarer han.

Tørke har øget interessen

Brøndboringsafdelingen hos Nordjysk Grundvandssænkning er vokset støt siden 2018, hvor Christian Andreasen og kompagni især har mærket stigende interesse for markvandsboringer.

- Mit indtryk er, at der er mange landmænd, som efter tørken i 2018 har fået øjnene op for, at det kunne være fedt at have muligheden for selv at kunne vande. Det har givet et forretningsområde, som ligger tæt op ad det, vi i forvejen gik og rodede med, og som ikke var fyldt ud, forklarer Christian Andreasen, der i forvejen havde boreriggen i sving til større opgaver med grundvandssænkning.

- Så det var en helt naturlig vej at gå. For vi kan jo lige så godt få riggen ud og arbejde mest muligt, konstaterer han.

Plads til at vokse

Den nye MAN-lastbil, der har fået monteret en Hiab-kran samt et eksternt hydraulikanlæg til at betjene boreriggen, giver nu ekstra fleksibilitet til borearbejdet og plads til, at det fremadrettet måske kan vokse sig endnu større end de 10-15 procent, det lige nu fylder i virksomhedens omsætning.

- Vi har over de sidste par år fået oparbejdet et marked, som vi nu har mulighed for at sætte endnu mere fokus på, konstaterer Christian Andreasen, der primært sender sine 16 ansatte ud på opgaver i den nordlige halvdel af Jylland – nord for Aarhus – og der er nok at rive i for tiden.

- Vi klager i hvert fald ikke. Vores branche er ikke umiddelbart særlig hårdt ramt af den nuværende verdenssituation, hvor coronakrisen ellers har ramt mange. Tingene kan selvfølgelig altid være bedre, men vi kan sagtens få tiden til at gå, siger han.

Udover grundvandssænkning og brøndboring klarer Nordjysk Grundvandssænkning også diverse overpumpningsopgaver, mens man også udlejer et bredt sortiment af blandt andet vakuum-, dyk- om membranpumper.

- Mit indtryk er, at der er mange landmænd, som efter tørken i 2018 har fået øjnene op for, at det kunne være fedt at have muligheden for selv at kunne vande. Det har givet et forretningsområde, som ligger tæt op ad det, vi i forvejen gik og rodede med, og som ikke var fyldt ud.

Christian Andreasen, Nordjysk Grundvandssænkning

0

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.
Side 1 af 85 (1700 artikler)Prev1234567838485Next