bannerPos

Mærkekamp i toppen om Danmarks mest solgte traktor

Salget i april måned sammenlignet med sidste år er faldet fra 133 til 112 traktorenheder. Case IH fører traktorstatistikken med et mulehår foran John Deere med én mere solgt traktor. Case IH har solgt 30 traktorenheder og John Deere 29 traktorer. På tredjepladsen kommer New Holland ind med 20, efterfulgt af Claas og Fendt med 7, Massey Ferguson med 6, Valtra 4 og Landini og Kubota med hver 2 traktorer. Arkivfoto

Per Jørgensen

Journalist
16-05-2019 06:34
Traktorstatistikken for indregistrerede traktorer i april måned føres af Case IH med et mulehår foran John Deere. Der er et stigende traktorsalg set over de sidste fire måneder sammenlignet med sidste år.

Det stigende traktorsalg i Danmark er blandt andet drevet af Case IH, Massey Ferguson og Claas, der alle har solgt flere traktorer de første fire måneder af 2019 sammenlignet med samme periode i 2018.

I alt er der solgt 516 traktorer i de første fire måneder af 2019 mod 479 traktorer sidste år. Den samlede traktorbestand i Danmark er pr. 30. april 47.100.

John Deere kan, selvom markedsandelen er faldet fra godt 26 procent sidste år til knap 19 procent i år, stadig holde sig på andenpladsen i kampen om Danmarks mest solgte traktor. New Holland har også tabt markedsandele fra godt 20 procent sidste år til i år godt 14 procent.

Lige nu ser tallene således ud for de første fire måneder af 2019. Bemærk, at statistikken er beregnet for traktorer over 40 hk.

Case IH har lagt sig i spidsen med 107 traktorenheder, John Deere: 95, New Holland: 75, Massey Ferguson: 70, Claas: 59, Fendt: 55, Valtra: 24, Deutz-Fahr: 12, Kubota: 3, Landini: 3, McCormick: 2 og endelig JCB med én traktorenhed.

Case IH Puma-traktoren fører statistikken

- Vi er superglade for forsat at ligge nummer et. Det viser, som vi tidligere har sagt, et stort engagement og fokus fra de lokale Case IH-forhandlere over hele landet. Vi må endnu en gang konstatere, at vi ikke endnu har set den fulde effekt af alle de tiltag, som har bragt os hertil, så vi ser fortsat meget positivt på de kommende måneder, udtaler Morten Nørtoft Jørgensen, Marketing Manager for Case IH for Norden og Baltikum i en kommentar til traktorstatistikken.

- Case IH står især stærkt i segmentet over 200 hk, hvor mærket har en markedsandel på hele 21 procent, og det er da også en model i dette segment, nemlig Puma 240 CVX, som tager førstepladsen for flest registreringer på en enkelt model. Puma 240 CVX-føring blev yderligere udbygget i april, og er faktisk knapt fem procent af alle indregistrerede traktorer i år, forklarer han.

- I den kommende tid starter dyrskuesæsonen, og vi ser frem til sammen med vores forhandlere at møde mange glade Case IH-kunder på årets dyrskuer, hvor vi forventer at have nye produkter at vise frem, afslører og slutter Morten Nørtoft Jørgensen.

Salget i april måned sammenlignet med sidste år er faldet fra 133 til 112 traktorenheder. Case IH fører traktorstatistikken med et mulehår foran John Deere med én mere solgt traktor. Case IH har solgt 30 traktorenheder og John Deere 29 traktorer. På tredjepladsen kommer New Holland ind med 20, efterfulgt af Claas og Fendt med 7, Massey Ferguson med 6, Valtra 4 og Landini og Kubota med hver 2 traktorer.

Læs mere om traktorsalget i Danmark på lørdag i dagbladet Effektivt Landbrug Weekend.

Landmænd bør spare op til pension

Allerede når en ung landmand etablerer sig, skal han starte med at spare op til sin pension. Sådan lyder rådet fra Agri Nord, der møder en del landmænd, der ikke har sparet op til alderdommen.

Fasthold din konkurrencekraft

De fleste danske landmænd producerer til et pristagermarked, og vinderne i dette marked er dem, som kan holde den laveste fremstillingspris på salgsproduktet. Hvordan ligger du i dette konkurrenceprægede marked og hvor finder du dine indsatsområder?

EU-kandidater så på naturpleje

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, som optager vestjyderne.

De unge må ikke tale sig selv ned

100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.
Side 1 af 44 (862 artikler)Prev1234567424344Next