bannerPos

Mærkekamp i toppen om Danmarks mest solgte traktor

Salget i april måned sammenlignet med sidste år er faldet fra 133 til 112 traktorenheder. Case IH fører traktorstatistikken med et mulehår foran John Deere med én mere solgt traktor. Case IH har solgt 30 traktorenheder og John Deere 29 traktorer. På tredjepladsen kommer New Holland ind med 20, efterfulgt af Claas og Fendt med 7, Massey Ferguson med 6, Valtra 4 og Landini og Kubota med hver 2 traktorer. Arkivfoto

Per Jørgensen

CEO og Journalist
16-05-2019 06:34
Traktorstatistikken for indregistrerede traktorer i april måned føres af Case IH med et mulehår foran John Deere. Der er et stigende traktorsalg set over de sidste fire måneder sammenlignet med sidste år.

Det stigende traktorsalg i Danmark er blandt andet drevet af Case IH, Massey Ferguson og Claas, der alle har solgt flere traktorer de første fire måneder af 2019 sammenlignet med samme periode i 2018.

I alt er der solgt 516 traktorer i de første fire måneder af 2019 mod 479 traktorer sidste år. Den samlede traktorbestand i Danmark er pr. 30. april 47.100.

John Deere kan, selvom markedsandelen er faldet fra godt 26 procent sidste år til knap 19 procent i år, stadig holde sig på andenpladsen i kampen om Danmarks mest solgte traktor. New Holland har også tabt markedsandele fra godt 20 procent sidste år til i år godt 14 procent.

Lige nu ser tallene således ud for de første fire måneder af 2019. Bemærk, at statistikken er beregnet for traktorer over 40 hk.

Case IH har lagt sig i spidsen med 107 traktorenheder, John Deere: 95, New Holland: 75, Massey Ferguson: 70, Claas: 59, Fendt: 55, Valtra: 24, Deutz-Fahr: 12, Kubota: 3, Landini: 3, McCormick: 2 og endelig JCB med én traktorenhed.

Case IH Puma-traktoren fører statistikken

- Vi er superglade for forsat at ligge nummer et. Det viser, som vi tidligere har sagt, et stort engagement og fokus fra de lokale Case IH-forhandlere over hele landet. Vi må endnu en gang konstatere, at vi ikke endnu har set den fulde effekt af alle de tiltag, som har bragt os hertil, så vi ser fortsat meget positivt på de kommende måneder, udtaler Morten Nørtoft Jørgensen, Marketing Manager for Case IH for Norden og Baltikum i en kommentar til traktorstatistikken.

- Case IH står især stærkt i segmentet over 200 hk, hvor mærket har en markedsandel på hele 21 procent, og det er da også en model i dette segment, nemlig Puma 240 CVX, som tager førstepladsen for flest registreringer på en enkelt model. Puma 240 CVX-føring blev yderligere udbygget i april, og er faktisk knapt fem procent af alle indregistrerede traktorer i år, forklarer han.

- I den kommende tid starter dyrskuesæsonen, og vi ser frem til sammen med vores forhandlere at møde mange glade Case IH-kunder på årets dyrskuer, hvor vi forventer at have nye produkter at vise frem, afslører og slutter Morten Nørtoft Jørgensen.

Salget i april måned sammenlignet med sidste år er faldet fra 133 til 112 traktorenheder. Case IH fører traktorstatistikken med et mulehår foran John Deere med én mere solgt traktor. Case IH har solgt 30 traktorenheder og John Deere 29 traktorer. På tredjepladsen kommer New Holland ind med 20, efterfulgt af Claas og Fendt med 7, Massey Ferguson med 6, Valtra 4 og Landini og Kubota med hver 2 traktorer.

Læs mere om traktorsalget i Danmark på lørdag i dagbladet Effektivt Landbrug Weekend.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next