bannerPos

Kommer ud i alle hjørner af præcisionsjordbruget

Den ny Calibrator Totz fra Bogballe. Som navnet ”Totz” antyder, er den med fuldt touch display. Det giver adgang til hurtigt og effektivt at indstille sprederen ved at trykke direkte på de enkelte felter på displayet. Foto: Bogballe

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
21-11-2020 13:16
Med lanceringen af Calibrator Totz viser Bogballe endnu en gang at præcisionsjordbrug er deres speciale.

Løsningen er målrettet bedrifter, der udnytter alle discipliner indenfor præcisionsjordbrug. Fuldautomatisk dosering, sektionskontrol via GPS og brug af tildelingskort er derfor en helt naturlig del af pakken.

Ifølge producenten kommer de med den ny løsning helt ud i hjørnerne af marken for at optimere afgrøden.

Fuldautomatik giver ro i maven

Den fuldautomatiske dosering er forsikringen for at den mængde, der ønskes tildelt på marken rent faktisk også doseres. Førhen var en helt ensartet dosering på hele marken alfa og omega for landmanden. I dag er det mere nuanceret. I præcisionsjordbruget er mængderne snarere uens end
jævnt fordelt over hele marken. Det betyder, at vi skal være i stand til at dosere forskelligt,
når f.eks. et tildelingskort eller en afgrødesensor viser, at der skal gradueres i gødningsmængden.

Det er vejeteknikken perfekt til, da den måler i kg og også doserer i kg/ha. Det kan sågar gøres individuelt på højre og venstre side af sprederen med forskellige doseringer.

Calibrator Totz giver med nye reguleringsmetoder hurtigere reaktion og øger præcisionen helt ud i markhjørnerne

Terminalens software indeholder nye reguleringsalgoritmer til fuldautomatisk dosering og sektionskontrol. Det giver hidtil uset præcision og matcher de krav, den moderne planteavler stiller. Fordelene er en endnu hurtigere indsåning end hidtil samt optimeret spredning i kiler på foragerarealet i forbindelse med kantspredning. 

Er sprederen forsynet med ekstraudstyret Section Control Dynamic, er spredesystemet i stand
til at tildele i hjørnerne af marken med fine-tunet overlapning. Det giver mere ensartede
afgrøder helt ud i hjørnerne af marken.

Avanceret diagnosticering holder øje med at sprederen er i topform

Calibrator Totz indeholder et avanceret overvågningssystem, der er i stand til at diagnosticere
sprederens elektroniske funktioner.

Diagnosticeringen foregår løbende, både idet man tænder styreenheden, men også under kørsel. Såfremt systemet registrerer eksempelvis en betjeningsfejl, informerer Calibratoren brugeren direkte på displayet.

Eventuelle fejlkoder gemmes i terminalens hukommelse. Brugeren er derfor i stand til at aflæse en liste med de eventuelle fejl, der er opstået. Det giver mulighed for beskrive fejlen detaljeret i forbindelse med service, og dermed mulighed for hurtig og effektiv assistance.

Grundig test inden lancering

Calibrator Totz er testet grundigt i praksis i et 9 måneder langt forløb op til lanceringen.
Samtidig har terminalen gennemgået intensive laboratorietests med bla. vibrations-, kulde- og varmepåvirkningstest. Efter et veloverstået testforløb er den klar til at være en pålidelig partner, når der skal spredes gødning. 

De første spredere med Calibrator Totz er allerede produceret og så småt klar til levering. Vil man gerne se sprederen, er der mulighed for at kontakte fabrikken for besøg i mindre grupper. For kunder der er til Isobus-løsninger, er det selvfølgelig også muligt at få kig på sådan en spreder.

hka

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next